Porodica Pavlović: Da li je Astra H sedan dobra kupovina?

Pitanje: Poštovani G-dine Todoroviću, moja porodica (supruga i dete) i ja, vozili smo se do skoro u Opel Astri 1,6, 8v., troja vrata, gume 205/50/R16, trošio je 6,5 l, odnosno 8,5l. Mnogo smo voleli ovaj auto. Moje dete koje sada ima 12 godina, odraslo je u tom automobilu. Kupili smo ga 2006 god. i tada je bio star 5 godina. Kupljen je sa 90.000 predjenih kilometara. U njega nismo mnogo ulagali. Nije ni bilo neke potrebe. Klasika, redovan servis, promena akumulatora, auspuha, kočnice. I to je to. Sa njim smo prešli 90.000 km. U njemu nije bila zapaljena nijedna cigareta. Svuda smo stigli, nikad nas nije izdao i da automobil može, ispričao bi lepe priče o našim putovanjima.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pronalazim za vas polovne automobile

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Međutim, život automobila, kao uostalom i ljudi, nije bajka. Ništa ne traje večno. Dijagnostikovan mu je polomljen nosač motora, problem sa sponama, na rubu iznad zadnjeg točka je krenula korozija, gumena zapitvka na anteni je istrulila i još nekoliko sitnijih stvari (neka budala je ispred Max-ija ostavila kolica koja su se zabila u vrata). Sve u svemu prvi ali jasni znaci umiranja. A ja nisam hteo da kola koja smo puno voleli umru u našim rukama. Možda je sebično. Možda.

Pre neki dan smo ih prodali. Išao sam sa kupcem da izvršimo prenos. Prvi put sam se u našim (bivšim) kolima vozio na suvozačevom mestu. Tek tada sam postao svestan koliko su ta kola dobra i osetio sam grižu savesti. Umesto lounge music koja se stalno vrtela u kolima, lik je odvalioo narodnjake. Bilo mi je loše. Kad smo završili oko papira krenuo sam u kancelariju sa suzama. Nije me sramota da kažem, plakao sam. Emocije su čudo. Ali, život ide dalje.

Automobili mi nisu fetiš. Nisam se nikada ložio na njih. Mislim da postoje u životu mnogo lepše stvari na koje čovek može da potroši novac nego što su to automobili. Nemam fiksaciju da mi “bela mečka” igra u kraju zbog imidža ili statusa.  Nov automobil je dobra stvar ali mislim, nepotrebna investicija u našem slučaju iz razloga koji slede. Ja nemam kuću i nemam garažu. Žao mi je da mi i polovni, a kamoli nov automobil bude izložen grebanju, lupanju, kiši, suncu i drugim vremenskim i ne vremenskim prilikama i neprilikama. Kao što sam Vam već rekao, naš automobil je prosečno godišnje prelazio oko 12.000 km. Kola nam trebaju za nekoliko malo dužih putovanje godišnje (Kavala u Grčkoj, Beč, Madjarska, izleti kod nas, malo za potrebe posla i tako), ništa posebno.   Nisam od onih koji idu ujutru idu po novine autom. Ustvari, novine i ne čitam, nisu dobre za zdravlje. Kad hoću da idem na posao kolima idem kolima, kada hoću autobusom idem autobusom.

Naša je odluka da investiramo u automobil iznos do 6.500 – 7.000 Eur-a. Videli smo automobil koji nam se dopada. Nema ga mnogo na tržištu polovnih automobila. U Srbiji na oglasima nisam pronašao da ga neko prodaje, a u gradu sam ga video nekoliko puta. U pitanju je Opel Astra 1,6, 12v, benzinski motor 2008, 2009 godište.

astra OGLAS Negde sam pročitao da se označava i sa oznakom SEDAN. Pronašao sam 2 kom. u Sloveniji.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8126664&show=1&avto=Opel%20Astra%201.6%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8130196&show=1&avto=Opel%20Astra%201.6%2016V%201.LASTNIK-SLOVENSKI%20A…

Pre neko veče, pretražujući mobile-de naišao sam na jedan u Pragu.

http://www.aaaauto.cz/cz/opel-astra/car.html?id=30382089&make=90&model=116&palivo=1&ymin=2008&ymax=2009&kmmin=80000&kmmax=100000

Nekako mi se ovaj učinio bolji i lepši nego ovi u Sloveniji. Obezbedio sam i logistiku, našeg čoveka koji živi u Pragu koji bi mi oko svega pomogao. Taman bi i skoknuo da obidjem grad. Medjutim, kada sam kontaktirao prodavca rečeno mi je da za ovaj automobil nemaju fabričku servisnu knjižicu. U takvim okolnostima, bez obzira što oni izdaju sertifikat za vozilo,( videćete i sami ako pogledate website), omogućuju test vožnju čak i daju garanciju itd, nema mogućnosti da se utvrdi tačna kilometraža ili koliko je prethodnih vlasnika bilo. Ili ja kao laik u tome grešim. Na njihovom website stoji da oni izdaju neki dokument (da li je to takodje servisna knjižica) kojim garantuju legalnost vozila, odnosno dokument kojim garantuju da vozilo ima onu tehničku ispravnost koju nude u svojoj ponudi uključujujući i predjenu kilometražu. Da li je to moguće ja stvarno neznam. Meni to liči na pravi šlager. Bilo bi stvarno lepo da je tako kao što kažu.

Baš smo se razočarali. Mojoj supruzi i sinu se automobil sviđa. Lepši je u odnosu na standardni H model Astre. Kakvi su mu kvaliteti ne znam ali računam da ne može biti lošiji od našeg prethodnog automobila. Nadamo se da bi ga mogli voziti barem onoliko koliko i prethodni.  Razmišljali smo i o nekom automobilu sa dizel motorom, ali čitajući te tekstove o zamajcu, turbinama i sl. sve me to plaši, neću da mislim o tome, hoću da uživam u vožnji bez straha i panike da će mi se pokvariti neki deo koji košta onoliko para koliko smo dobili za naš prethodni automobil.

Moja porodica i ja smo malo tvrdoglavi i čudni. Kada nešto uvrtimo u glavu teško se toga odričemo pa tako i potrage za ovim automobilom, iako verovatno po Vašem mišljenju činimo glupost. Ali jednostavno to je tako. Može se reći da je to ljubav na prvi poged. Ne bih naravno voleli da nas od te ljubavi sutra zaboli glava. Prethodni automobil mi je dovezao čovek od poverenja iz Nemačke, od vlasnika Nemca. Pokazao se kao dobar izbor. I tada smo želeli samo takav automobil i nijedan drugi.

Ja nisam Amiš, ne zazirem od napredka i novih tehnologija i svestan sam da su automobili sve moderniji i skuplji za održavanje, ali sam isto tako siguran da još uvek postoji neka zlatna sredina. Ako to nije ovaj automobil koji tražimo molim Vas za savet koji bi automobil ili automobili bili ta zlatna sredina uz uvažavanje naših “prohteva”.

Supruga u šali kaže da je možda najbolje da Vi skoknete do Praga ili Slovenije i pogledate da li je neki od ovih automobila za nas.

Eto, nadam se da Vas nisam mnogo zamorio ovom pričom. Svestan sam da ni Vi a ni bilo ko drugi ne može umesto nas doneti odluku o kupovini nekog polovnog vozila. Bilo bi i nezahvalno da to tražimo od Vas. Moja životna filozofija  u odnosu prema stvarima, a to važi i za automobil je da mi kupujemo njih a ne one nas. Nije tragedija ni ako taj odnos izmedju nas i stvari ne bude baš savršen i očekivan.

Neka smo mi i Vi živi i zdravi.  Pozdrav, Porodica Pavlović

Aleksandar TodorovicOdgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Pavloviću, pročitao sam nekoliko puta vaše pitanje, sa pravim zadovoljstvom. Vaš senzibilitet, mentalitet se poklapa sa mojim pogledima na automobile, svet, život. Ja volim automobile, i volim da ih upoređujem, a jednako obožavam i da savetujem potencijalne kupce. Iako ja isključujem emocije do maksimuma, kada upoređujem automobile, moram vam priznati da kada kupujem automobil za sebe, kod mene su emocije, i dizajn na prvom mestu.

Branka Todorovic Astra H sedan Mogu da razumem vašu ljubav prema Opelu, odmah da vam kažem ima i mnogo boljih, ali i mnogo gorih automobila u ovoj klasi od Astre H. Astra H u Sedan, odnosno limuzinskoj verziji teško se nalazi u bogatijim državama EU, jer tamo ko želi kupi pravu limuzinu, odnosno automobil D segmenta, Opel Vectru C, VW Passat, Ford Mondeo, doda malo novca i ima mnogo bolji automobil. Svakako kupci u Poljskoj, Češkoj, Sloveniji i recimo Mađarskoj su kupovali, i tražili Astru Sedan. Kod nas se ona jako slabo prodavala, a pošto se kod nas automobili uvoze uglavnom iz Italije (Astra H sedan se u Italiji nije prodavala), nje u ponudi na placevima nema. Kvalitet limuzinske verzije je identičan kao kvalitet hečbeka.

OVO JE SAMO UVOD U MOJ ODGOVOR PORODICI PAVLOVIĆ. KOMPLETAN ODGOVOR I ODGOVORI NA NJIHOVA DODATNA PITANJA NEĆE BITI OBJAVLJENI ONLAJN IZ RAZUMLJIVIH RAZLOGA. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Kada govorimo o kvalitetu, moramo da razdvojimo dva pojma. Kvalitet ugrađenih materijala, finalnu obradu, zazor spojeva je jedna stvar, a pouzdanost, broj kvarova je nešto sasvim drugo. Zašto insistiram na ovaj jasnoj podeli? Pa pre svega što je ona kod Astre H veoma izražena. Materijali, plastika u Astri H je odličnog kvaliteta, pa se čak i na modelima koji imaju preko 300,000 km ne primećuje istrošenost.

Foto: Branka Todorović

DSCN6121Na zadnjem sedištu je ugodno, ima dovoljno mesta za kolena i glave putnika.

Vrata se na Astri H lepo zatvaraju i kada automobil ima 400,000 km. Nemci nisu štedeli na izboru kvalitetnih materijala, a i finalna obrada je jako dobra. Solidnost ovog automobila je takva da je ovaj model (hečbek) jedan od omiljenijih na placevima polovnjaka. Na žalost, pouzdanost ovog automobila je tek prosečna.

DSCN6125Opelov motor 1.6 Ecotec je pouzdan jeftin za održavanje i bolji izbor od dizelaša.

Toyote, Honde, Mazde pa i jedan VW Golf V, kvare se znatno ređe, ako je verovati nemačkom ADAC-u i TUV-u, koji ovih dana i sami priznaju da su nemeštali glasanje za izbor automobila. Možda više treba verovati britanskom JD Poweru, a možda i ne, koji ovaj automobil svrstava prilično nisko na lestvici zadovoljstva kupaca.

KOKPIT ASTRA HKvalitet plastike je zaista izuzetno dobar: Opelov dizajn baš i nije blago rečeno.

Uprkos svemu tome, benzinski motori 1.4 i 1.6 su pouzdani. Onaj slabiji nema dovoljno snage, muči se i pati se u ovom relativno teškom, i velikom automobilu. Dizelaši jesu skuplji za održavanje, ali je Opel progutao ponos, i priznao da ne ume da proizvede motor pa je kupio od FIAT-a 1,9 JTD (1.9CDTI), odnosno od Isuzua 1.7 CDTI. Dobro je što su u Opelu spoznali na vreme svoje mogućnosti, jer ovi motori spadaju u pouzdanije dizelaše na tržištu. Meni je prosto neshvatljiva da i kod dizelaša, ali i kod benzinaca dolazi relativno često da problema sa kompjuterom. Popravke nema, kupuje se nov, a cena nije mala. Opel se ipak nepotrebno brukao sa ovim automobilom, jer sam dobio popriličan broj pritužbi na ovaj automobil. Možete sa Astrom H, biti mirni kada je korozija u pitanju, jer su izgleda od “FIAT-a” kupili i sistem za zaštitu od korozije, FIAT je taj problem rešio daleko pre izvikanog nemačkog Opela. 

Ovo je najbolja Astra od ovih linkova koje ste mi poslali:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8130196&show=2

OVO JE SAMO UVOD U MOJ ODGOVOR PORODICI PAVLOVIĆ. KOMPLETAN ODGOVOR I ODGOVORI NA NJIHOVA DODATNA PITANJA NEĆE BITI OBJAVLJENI ONLAJN IZ RAZUMLJIVIH RAZLOGA. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pronalazim za vas polovne automobile

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank