Poređenje dva modela – Yaris 1,33 i Auris 1.4 D-4D

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, zamolio bih Vas za malu pomoć pri izboru automobila. Nakon dužeg razmatranja, detaljnih usporedbi i silnih provjera po mnogobrojnim sajtovima, izbor sam suzio na dva toyotina modela i to: Toyotu Yaris 1,33 i Toyotu Auris 1.4 d-4d model šest godina star. Automobil mi je potreban prije svega za gradsku vožnju (95%) i eventulano pokoji sporadični izlet van grada u toku godine i jednom godišnje ljetovanje. Godišnje ne prelazim više od 10.000 KM. Iako je ponuda navedenih modela na BH tržištu jako slaba, pronašao sam model Aurisa iz 2008 godine (Terra), sa kilometražom od 130.000 KM po cijeni od 15.000 Konv. maraka, te Yarisa 1,33 (Stella) također iz 2008 godine, koji je prešao 55.000 Km, sa cijenom 12.000 konvertibilnih maraka. Oba vozila su od prvog vlasnika. Kod vozila mi je trenutno najbitnija pouzdanost, niski troškovi održavanja, niska potrošnja goriva i naravno iole dobre vozne karakteristike. Zanima me da li su cijene navedenih vozila previsoke. Dosta ste pisali o yarisu 1.33. Međutim o Aurisu sa najslabijim dizel motorom nisam našao previše recenzija. Koje bi vozilo vi izabrali za pretežno gradsku vožnju. Obzirom da se ne razumijem previše u dizelaše,zanima me koji su najčešći problemi na Aurisovom motoru, da li i on ima plivajući zamajac, te da li su tačni podaci da je Auris 1.4 pretrom na otvorenoj cesti. Obzirom da sam jako blizu kupovini Aurisa, molim Vas da mi na pitanje odgovorite što prije. Unaprijed hvala. Pozdrav iz Bosne. Adnan.

Pronalazim za vas polovne automobile

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Adnane, Auris 1.4 D-4D nije pretrom, ni u gradu, ni na autoputu, ni na regionalnom putu, ima varijabilni turbo punjač, i mnogo veći obrtni moment od recimo benzinca od 1,6 litara i 130 KS, a obrtni moment je najvažniji kod međuubrzanja. Oba navedena modela su dobar izbor za gradsku vožnju. Yaris nešto više troši, možda jedan litar, ali je jeftiniji za održavanje, nema plivajući zamajac kao Auris 1.4 D-4D. Uostalom, oba Toyotina motora moraju da pređu minimum 300,000 km pre nego što budete imali ikakvih problema, samo redovno proveravaju ulje, i menjajte ga na 5,000 km, jer ako preteženo vozite gradom, skratite servisne intervale, i motor će vam izgurati 300,000 km. Ne držite nogu na kvačilu, na semaforu, normalno menjajte brzine, i normalo odpuštajte papičicu kvačila.

Što se navedenih cena tiče, pokušajte da ih malo spustite, nemojte žuriti sa kupovinom, bar to nemojte pred prodavcima pokazivati, uostalom  kad ovi automobili uđu u 2013.godinu vredeće manje, tako da ste vi na dobitku ako malo sačekate. Uostalom kriza je velika, automobili se jako teško prodaju, tako da vi napravite svoju ponudu, ja bih za Auris ponudio 14,000 konvertabilnih maraka, mislim da je to sasvim dovoljno,  a Yaris ne vredi više od 10,000 vaših maraka, odnosno 5.000 evra, jer novi Yaris je daleko bolji automobil, a košta 10,500 evra. Toyotin motor 1.4 D-4D je jedan od najpouzdanijih na svetu, tako da nema problema sa ovim agregatom. Želim vam svako dobro, i da u sreći i veselju vozite vaš novi automobil. Da sam na vašem mestu ja bih kupio Auris 1.4 D-4D, jer je motor kao stvoren za gradsku vožnju, a Yaris je takođe odlična kupovina ako je zaista prešao tako malo kilometara, pa bukvalno je “nov” automobill

Pronalazim za vas polovne automobile

Aleksandar Todorovic Corolla

Ostavite komentar