Polovniautomobili.com: Osetno poskupljuju polovnjaci

Najpopularniji portal za oglašavanje polovnih automobila u Srbiji polovniautomobili.com bavio se kretanjem cena polovnjaka. Ovaj sajt tvrdi da skoro možemo da očekujemo osetno poskupljenje polovnih automobila, kako onih iz uvoza, tako i onih koji su već registrovani u Srbiji. U zavisnosti od segmenta i cenovnog ranga, poskupljenje je već primetno.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovniautomobili.com istraživali su kako se kreću cene polovnjaka i utvrdili su da sajt AutoScout24 ističe da je prosečna cena polovnih automobila u Nemačkoj prvi put prešla granicu od 22.000 evra.

Preciznije, prosečna cena polovnjaka u Nemačkoj u martu bila je oko 22.260 evra, što je povećanje od čak 1.000 evra u odnosu na prošlu godinu. Još više zabrinjava podatak da je prosečna cena u martu veća za oko 260 evra u odnosu na februar, ali i da je prosek u februaru značajno skočio u odnosu na januar, kada su polovnjaci bili skuplji u odnosu na decembar, itd.

Zabeležen je i pad ponude, što znači da sve više vozača odlučuje da zadrži svoj „stari“ auto i odloži kupovinu novog. Takođe, mnoge evropske kompanije odustale su od obnove voznog parka ili su je odložile dok ne vide kako će se razvijati situacija.

Ponuda vozila starih 5 do 10 godina pala je za 7%, a onih starosti od 3 do 5 godina i za više od 7%. Sa druge strane, potražnja za polovnim automobilima svih kategorija i starosti nastavlja da raste.

Logično – manja ponuda i veća potražnja dovode do rasta cena… Sve gore navedene podatke potvrđuju i uvoznici polovnih automobila. Auto placevi koji se bave uvozom automobila starosti do 5,6 godina, koje kupuje na aukciji od lizing kuća već su morale da koriguju naviše. Problem nastaje zbog toga što nemački vozači koji uzimaju vozila na lizing, voze ih npr. 2, 3 ili 4 godine, vrate lizing kući i zatim uzmu nov auto, sada zbog korone masovno odlučuju da ih zadrže duže nego ranije. Tako nastaje manjak ponude i posledično, dolazi do rasta cena.

Preko 20 godina tražim polovne automobile za svoje klijente, i ni jedna godina kao ova 2021. mi nije bila tako teška. Jer je ponuda na placevima u Beogradu sve slabija, a dileri koriguju cene automobila naviše čak i kod modela koji im stoje na placu duže od 6,7 meseci, jer ne mogu više da ih nabave po tim cenama. Najgori je što su kupci očekivali niže, a ne više cene, pa gubim puno vremena na objašnjavaju potencijalnom kupcu da su dobri automobili poskupeli, a da mogu dobiti popust samo na kolima koja imaju ozbiljne skrivene mane. Naravno da se u Srbiju uvoze oni lošiji automobili, sa više kilometara ali to je zato što naš kupac ne želi da plati doba  auto, a većina i nije u mogućnosti. Porasla je potražnja za benzincima, koji su sada mahom turbo benzinci – jer je neko kupce u Srbiji ubedio da će ova vozila kađe prolazite tehnički pregled što je nonsens. Priredio: Aleksandar Toodorović urednik.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate da vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i rizike koje nosi kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis. Preporuke naplaćujem 18 000 dinara – ako sami tražite auto.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Testoviautomobila.rs kliknite ovde

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto Portal

Tražim polovnjake za vas

 

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovor mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana). Želite da pošaljte pitanje (kliknite ovde).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Sad se kupuju kola samo sa KATALIZATOROM!

 

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji,ali je namenjen samo onima kojima tražim automobil. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

 

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekajte odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 80 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Usmeno odgovaram samo KLIJENTIMA KOJIMA TRAŽIM AUTO. Majstore morate vi platiti, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora. Pitanje pošaljite klikom na ovaj link: POŠALJI PITANJE.

 

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju!