Polovan Polo 2012. za preporuku?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, nedavno sam otkrio ovu vašu rubriku, i malo je reći da sam se oduševio. Jako bih vam cenio ako možete da mi pomognete da prelomim. Vozim već skoro 10 godina Golf III 1.4 60 KS, pre toga sam imao Ladu Samaru 1.3. Treba mi auto sa petoro vrata, porodični za nas troje, sin takođe ima dozvolu, ali tek 2 godine, pa ne znam da li je Polo i dovoljno bezbedan automobil? Najviše me brine motor 1.2, od 70 KS jeli on dovoljno dobar, i da li može da parira VW-ovom motoru 1.4 iz Golfa III? Da li je Polo udoban auto? Kupujem polovan auto, dakle Polo iz 2012 – 2013.godine, ne mogu da priuštim Polo sa TSI motorom. Milorad Jović.

Testoviautomobila-RS-LOGO

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Joviću, Polo pete generacije (koji je nedavno blago redizajniran) je izuzetan mali porodični automobil, koji nudi daleko bolji hendling i mnogo više uživanja za volanom od svog prethodnika. Ovo je najudobnije vozilo u ovom segmentu, jer ima mekše i ugodnije podešeno oslanjanje čak i od Renaulta Clio III generacije. Kao što sam pomenuo, Polo ima najbolji hendling i stabilnost u klasi, jer je za pola koplja bolji od do sada neprikosnovene Ford Fieste, koja je godinama važila za najupravljiviji automobil u klasi gde je konkurencija najžešća.

Foto: Branka Todorović

polo-todorovicŠtedljivi motor od samo tri cilindra i 70 KS je iznenađujuće elastičan i maksimalni obrtni moment isporučuje već na 3.000 o./min. radilice, a ima i sportski, ugodan zvuk. Na spisku mana nalaze se pomalo prevaziđeni dizajn, dosadni enterijer i malo veći prečnik okretanja, kao i ne baš najbolja preglednost pri vožnji unazad. Na kraju, Polo već godinama ima pristojnu serijsku opremu. Bićete prosto oduševljeni Polom.

Kompletan odgovor pročitajte na mom drugom sajtu www.Testoviautomobila.rs

VW Polo 1.2 je dobra kupovina?

Ostavite komentar