Počela prodaja novog krosovera Toyota C-HR

Avangardna kombinacija – krosover s profilom kupea Toyota C-HR, u Srbiji po početnoj ceni od 20.990 evra za verzije sa benzinskim motorom, odnosno 27.500 evra za vozilo sa hibridnim pogonom.

Mesec dana od početka proizvodnje, istovremeno kada i na većini evropskih tržišta, novi model C-HR, stigao je i u Toyotine salone u Srbiji. Potencijalnim kupcima se nudi u tri osnovne verzije: sa Euro 6 turbo benzinskim motorom od 1.197 cm3 (85 kW/116 KS, 185 Nm maksimalnog obrtnog momenta), šestopenim ručnim menjačem i pogonom na prednje točkove, po startnoj ceni od 20.990 evra (u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama); sa istim motorom, automatskim menjačem i pogonom na sve točkove, za početnih 26.900 evra i sa hibridnim pogonom – benzinskim motorom od 1.798 cm3 (90 kW/122 KS) i elektromotorom (60 kW/82 KS), eCVT automatskim menjačem (kontinuirana promena stepena) i pogonom na prednje točkove po startnoj ceni od 27.500 evra. Uz sve tri osnovne verzije kupci mogu da biraju jedan od tri paketa opreme: C-ENTER, C-ULT ili C-HIC.

Sa dužinom od 4.360 mm, širinom od 1.795 mm i visinom od 1.555 mm (hibridna verzija) i sa međuosovinskim rastojanjem od 2.640 mm, C-HR je identičan konceptu koji je najpre predstavljen na Salonu automobila u Parizu 2014, a veoma dobro primljen od strane publike. Serijska verzija je ostala verna osnovnim elementima sa tog koncepta: spoljašnjost nalik kupeu je svedočanstvo hrabrosti njegovih dizajnera koji su kreirali stil koji se izdvaja u Toyotinoj ponudi, ali postavlja i novi pravac među srednje velikim krosoverima. Više informacija na telefon Telefon: 011/3316 -301.

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1

Automobilski stručnjaci su već prepoznali „potencijale“ novog modela: C-HR je jedan od sedam finalista koji pretenduju na laskavu titulu Automobil godine 2017 (pobednik će biti poznat početkom marta naredne godine), dok je u ovogodišnjem, takođe vrlo uglednom izboru Autobest zauzeo treće mesto.

Njegov osoben stil, nalik kupeu (Coupe High-Rider), dodatno je naglašen time što su ručice za otvaranje na zadnjim vratima sakrivene i integrisane u zadnji C stub vozila. Pored toga, padajuća linija krova se završava malim spojlerom, što dodatno ističe dinamičnost novog Toyotinog modela.

chr__kokpit

C-HR je potpuno originalan i u unutrašnjosti, koja je dizajnirana i napravljena u duhu novog Sensual Tech koncepta – on kombinuje visoko-tehnološku funkcionalnost sa senzualnim i otmenim stilom. Tvorci ovog modela su imali za cilj da „čulni kvalitet“ (Sensory Quality – SQ), dakle onaj koji se vidi i oseća, bude najbolji u klasi, jer su uvažili činjenicu da se pred potencijalnim kupcima u užem izboru nalaze i konkurentski modeli iz premijum segmenta.

Odgovarajući na zahteve ciljanih kupaca, C-HR može biti opremljen brojnim dodacima. Kao deo Toyotine posvećenosti takozvanoj demokratizaciji napredne bezbednosne opreme, Toyota Safety Sense je standardno ponuđen u svim verzijama. Ovaj skup sistema sadrži Pre-Collision System („prepoznavanje“ sudara, uključujući i Pedestrian Recognition – „prepoznavanje“ pešaka), prilagodljiv tempomat (Adaptiv Cruise Control) upozorenje na napuštanje vozne trake (Lane Departure Alert) sa kontrolom upravljanja, automatsko isključivanje/uključivanje dugih svetala (Automatic High Beam) i prepoznavanje saobraćajnih znakova (Road Sign Assist).

Kupci koji se odluče za vrh ponude, mogu da uživaju u mogućnosti grejanja sedišta, zatamnjenih stakala, ulaska u vozilo bez potrebe da ga otključavaju (to radi samo, kada prepozna ključ u džepu vozača). Mogu da izaberu vrhunski „tapacirung“ i sedišta koja su samo delimično izrađena od kože, kao i Toyotin revolucionarni sistem pomoći pri parkiranju S-IPA (Simple Intelligent Park Assist), točkove od 18 inča kao i dvobojno (duoton) ofarbanu karoseriju.

Toyotu C-HR pokreću motori s kojima ima fluidno i privlačno ponašanje u vožnji, baš onako kako žele kupci kojima se „obraća“ novi model. U konvencionalne verzije, sa pogonom na prednje ili na sve točkove, ugrađuje se novi 1,2-litarski turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, koji je svoj debi imao u modelu Auris. Sa 85 kW/116 KS i obrtnim momentom od 185 Nm (osnovnoj u verziji) omogućava ubrzanja od 0 do 100 km/h za 10,9 sekundi, maksimalnu brzinu i do 190 km/h, emituje 125 g/km CO2 i „beleži“ prosečnu potrošnju od 5,4 l/100 km. Uz ovaj motor može da se ugradi šestostepeni ručni menjač ili automatik sa kontinuirano varijabilnom transmisijom (CVT). Ako se kupac odluči za CVT menjač, onda se izbor povećava i na vrstu pogona – 4×4 ili samo na prednjim točkovima.

Vrh pogonske ponude čini hibridna verzija, koja je jedina takva u segmentu. Ona garantuje uglađenu vožnju, bez vibracija. Sa hibridnim pogonom poslednje generacije, C-HR se odlikuje sa emisijom ugljen-dioksida od svega 82 g/km, što je rekord u ovoj klasi vozila. Istovremeno, prosečna potrošnja je samo 3,5 l/100 km.

Novi hibridni pogon sa 90 kW/122 KS nije samo lakši i efikasniji od prethodnog, već nudi oštrije performanse. Recimo, izmene na motoru su kao rezultat dale termičku efikasnost od 40% – što je rekord za benzinske motore. Ostali elementi hibridnog sistema su napravljeni tako da budu manji i lakši, a njihov položaj je izmenjen kako bi se omogućilo optimalan raspored, sa ciljem postizanja što nižeg težišta.

Sa niskim težištem i multilink zadnjim oslanjanjem, nova TNGA platforma je idealna polazna osnova koja omogućuje da svi kasniji dodaci na karoseriji mogu biti dizajnirani tako da pružaju momentalni i prirodni odziv na vozačeve reakcije i poteze. Upravljanje je projektovano tako da bude linearno, sa što manje zakretanja volana, a to modelu C-HR daje izuzetnu preciznost za jedan krosover. Smanjeno naginjanje karoserije, što je inače mana visokih vozila, odrazilo se i na veći komfor. Čak i na evropskim putevima, koji najčešće nisu u najboljem stanju, ovaj krosover se ponaša predvidivo i precizno, što doprinosi samopouzdanju vozača i uživanju u vožnji.

toyota-c-hr

Novi C-HR je poseban i po audio „doživljaju“: pruža izuzetnu reprodukciju zvuka za jedan krosover iz C segmenta, jer može da bude opremljen JBL premijum audio-sistemom koji obuhvata 8-kanalno, stereo pojačalo od 576 vati sa devet zvučnika, uključujući i dva potpuno nova JBL visokotonca. Inženjeri Toyote i JBL su tesno sarađivali kako bi izbegli da na zvuk loše utiču različiti elementi enterijera, kao što su, na primer, prozori, stakleni krov i različiti tapacirani elementi, kao i rigidnost strukture koja okružuje svaki zvučnik. Temeljna analiza kupaca je takođe uzeta u obzir pri rasporedu zvučnika, pre svega pri odluci da visokotonci budu pozicionirani unutar A stuba. Osim toga, audio-sistem sadrži i dva 17 cm „sabvufera“ u prednjem delu kabine, dok su u zadnjem delu dva zvučnika od 15 cm i 19 cm „sabvufer“. Više imate ovde (klikni ovde)

Pitajte Aleksandra Todorovića

Za više informacija kontaktirajte Toyota Centar, dilera koji vam nudi uslugu na evropskom nivou. Vlasnik Toyota Centra je Toyota, to vam je valjda dovoljno!

Toyota Centar Beograd d.o.o.

Sedište: Zrenjaninski put 26, RS-11210 Beograd, Telefon: 011 3316 301
Fax: 011 3318 861

info@toyota-centar.rs

prodaja@toyota-centar.rs

flotna.prodaja@toyota-centar.rs

koriscena.vozila@toyota-centar.rs

servis@toyota-centar.rs

rezervni.delovi@toyota-centar.rs

Radno vreme prodajnog centra

Ponedeljak – petak | 08:30 – 16:30
Subota | 09:00 – 14:00 
Nedelja i praznici zatvoreno
Radno vreme servisa

Ponedeljak – petak | 08:00 – 17:00
Subota | 09:00 – 14:00 
Nedelja i praznici zatvoreno

toyota-centar