Pitali ste Aleksandra Todorovića: Koji polovan auto za početnika?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, molim vas da mi pomognete vašim savetima. Kupujem prvi automovil u životu. Nadam se da ću od vas dobiti preporuke za neke polovnjake. Ono što meni treba jeste neki gradski auto, sa motorom od 1.3 litra, u klasi VW Pola ili Fiata Punto, ali i drugi modeli dolaze u obzir. Želim automobil sa petoro vrata, i naravno sa Euro 3 motorom, i da ima klima uređaj, i naravno ABS, jer nisam baš najsigurniji za volanom. Planiram da potrošim oko 3.500 do 4000 evra. Planiram da kupim auto ovih dana čim dobijem vaš cenjeni odgovor. Srdačan pozdrav od Nemanje Petrovića. Pročitajte odgovor (kliknite ovde).

Pročitajte odgovore i na druga veoma zanimljiva pitanja (kliknite dole na linkove):

Pitajte A.Todorovića: Kupujem polovan auto i na ivici sam razuma

Testoviautomobila.rs: Najbolji auto za 7.000 evra?

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Gospodine Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

G.Todoroviću da li je mudro ugraditi gas?

Mama kupuje polovan automobil za sina

najbolji       _auto_logo_670

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Petroviću, hvala vam na pitanju, i hvala vam na poverenju. Pokušaću da vam pomognem koliko je to u mojoj moći. Ako budete imali neka dodatna pitanja kada dobijete moj odgovor, budite slobodni da mi pošaljete dodatna kraća pitanja, ona su za vas gratis.

Neki vozači dobiju dozvolu a da zapravo i nisu savladali tehniku vožnje. Polažu na Jugu, a tata im kupi Golf IV 1.9 TDI, pa sa istim završe u jarku. VW Golf jeste bezbedniji, sigurniji automobil od Juga, ali ima mnogo snažnije motore, mnogo bolje performanse, sa kojima neiskusni vozači ne umeju da se nose. Uostalom, dok vozite časove u auto školi, ne prelazite brzinu kretanja od 50 km/h, pa i ne možete znati kako se automobil ponaša na brzinama većim od 100 km/h. Osećaj brzine u dobrim automobilima ume da prevari i one iskusnije, zato je pravilo svih pravila da prilagodite brzinu uslovima puta, i da izbegavate vožnju po snegu, poledici, ali i onda kada je vidljivost loša.

POLO-2006Automobili kao što su Fiat Punto i VW Polo jesu i manji porodični automobili, a ne samo vozila za grad, posebno ako odaberete neku verziju sa snažnijim motorima. Agregati radne zapremine od 1.4 litra jesu dovoljni za postizanje vrlo dobrih putnih brzina, posebno ako se radi o VW Polu, Opel Corsi, Peugeotu 206. Ukoliko kupujete auto da biste se vozili isključivo po gradu možete kupiti verziju sa motorom manje radne zapremine od 1.1 ili 1.2 litra, jer je nekih 60 KS više nego dovoljno za tečnu vožnju gradom. Kod nas su sada kazna za prekoračenje brzine papreno visoke, a negativni poeni za ovaj prekršaj vas dodatno obeshrabruje da nabavite snažniji automobil.

Snažniji motor, veće radne zapremine ima i svoje prednosti, posebno kasa se radi o polovnjaku, jer elastičniji, veći motori prelaze velike kilometraže bez problema, dok sa agregatima manje radne zapremine to često nije slučaj. Neke motore ipak treba izbegavati, kao što je Opelov agregat od 1.0 litra sa 3 cilindra, koji se ugrađuje u Corsu, pa ako je ikako moguće preskočite ovu verziju (ja je povremeno imam u ponudi, i prodajem je, iz prostog razloga što narod traži baš tu verziju). Problem sa ovim motorom, je što je lošeg kvaliteta, pravi vibracije kada je hladan, nije elastičan, ima mali obrtni moment, i na kraju krajeva konkurencija ima bolje agregate. Jedan od mnogo boljih motora je Toyotin 1.0 VVTI koji se ugrađuje u Yaris, sa varijabilnim vremenom otvaranja usisnih i izduvnih ventila, koji razvija snagu od čak 68 KS (Opelov motor 1.0 nudi samo 55 KS), a troši samo 6,5 litara u proseku. Toyota Yaris je mnogo bolja kupovina od Corse, ili recimo Peugeota 206, Renaulta Clio, jer se radi o daleko pouzdanijem, kvalitetnijem automobilu, koji pored toga ima manji prečnik okretanja, i lakše ga je voziti po zakrčenim gradovima, jer je po spoljnim dimenzijama najmanji, a po prostranosti, najveći u klasi (nema tu nikakvog trika, jednostavno japanski inženjeri su spakovali agregat u veoma mali motorni prostor). Održavanje Toyote Yaris je prilično jeftino (originalni delovi su jeftiniji nego za Corsu ili Polo), a automobil je prilično upravljiv, karoserija je čvrsta, a imate i verzije sa bočnim vazdušnim jastucima. Problem je jedino što Yaris u proseku košta malo više od 4.000€, posebno ako želite da kupite verziju sa petoro vrata u odličnom stanju. Imajte na umu da kod bilo kog polovnjaka koji kupite, morate uraditi veliki servis što košta skoro 300€, kao i da vrlo verovatno morate da kupite akumulator, bar dva nova pneumatika, a možda treba otkloniti i neki manji kvar. Jedan deo ulaganja u automobil možete odložiti za par meseci, ali zupčasti kaiš morate zameniti odmah (to košta maksimalno 100€), jer ako on pukne, napraviće vam havariju u motoru.

VW Polo je verovatno posle Yarisa najkvalitetniji izbor, ali teško je naći dobar Polo za manje od 4.500€, pa je mudrije da kupite Corsu 1.2 16V sa 75 KS, koja je jeftinija, a u nekim segmentima je i bolji izbor od Volkswagenovog modela.

Peugeot 206 svakako nema kvalitet nemačkih i japanskih automobila, ali je udoban, okretan i lep automobil. Motor 1.1 od 60 KS je dovoljno dobra motorizacija za ovaj auto, ali je agregat od 75 KS još pouzdaniji, elastičniji i tiši. Slabiji motor u proseku troši 7,5 litara, snažniji malo manje od 8,0 litara, nisu skupi i komplikovani za održavanje, ali konkurencija ima bolje agregate sa 16 ventila. Renault je samo jedan u nizu, jer je u svoj Clio, ugrađivao jako dobar motor 1.2 litra (1149 ccm) sa 16 ventila i 75 KS. Ako kupite Clio sa agregatom 1.4 16V od 98 KS, dobićete jeftinu ulaznicu u svet sportskih motora, jer ovo parče tehnike voli visoke obrtaje i pruža ubrzanje do 100 km/h iz mesta mirovanja za 10,5 sekundi. Ovaj motor prosečno troši 8,0 litara, a slabiji 1.2 16V oko 7,0 litara goriva. Clio 1.4 16V postiže maksimalnu brzinu od 185 km/h, ali je za vas mnogo važnije činjenica da se ovaj motor retko kvari, i da nije skup za održavanje. Ukoliko želite Clio sa dizel motorom, imate verziju od 65 i 80 KS (1.5 DCI), ali nju preporučujem samo ako godišnje prelazite velike kilometraže, jer prosečna potrošnja od 5,5 litara može da vam uštedi dosta novca, doduše samo uslovno. Common-rail turbo dizel 1.5 DCI motor jeste jako štedljiv, ali je skuplji za održavanje od benzinca, i može da mu se pokvari turbo punjač, plivajući zamajac, možete imati problema sa protokomerom, EGR ventilom, zapušenim diznama (koje se menjaju sve četiri), a generalni remont je jako skup, kao i kod svakog drugog modernog dizelaša od 1.4 TDI motora do Peugeotovog 1.4 HDI agregata.

Fiat Punto druge generacije svakako ne spada u grupu najpouzdanijih modela u klasi, ali je prilično jeftin za održavanje, naši majstori ga dobro poznaju, i delova za ovaj model ima svuda, što je jako važno. Fiatov benzinski motor od 1.2 litra i 60 KS je sasvim dovoljno snažan za svakog neiskusnog vozača, ali je mnogo bolja verzija 1.2 16V od 80 KS, jer sa ovim motorom Punto postaje prilično brzo vozilo (postiže maksimalnu brzinu od 172 km/h), a u verziji sporting ima čak i menjač sa šest brzina. Ovaj motor troši u proseku 7,0 litara, a ako vam je to puno onda kupite Punto 1.9 JTD sa 80 KS, koji popije u proseku samo 6,0 litara na svakih 100 kilometara pređenog puta. Ako rešite da kupite automobil sa turbo dizel motorom Punto 1.9 JTD može biti jako dobar izbor, jer se ovaj motor pokazao kao pouzdan, i dobar agregat, koji pri tome nije preterano osetljiv na naše loše gorivo (evro dizel na pumpama u Srbiji ima 4 puta više sumpora nego na pumpama u EU).

Dakle, Toyota Yaris je najkvalitetnija, Clio je najudobniji u klasi, VW Polo je najskuplji, dok su Corsa 1.2 16V i Punto 1.2 16V neka “zlatna sredina” i možda najracionalniji izbor u vašem slučaju. Ipak važnije od izbora modela je izbor dilera, jer nije mudro da kupite ukraden, ili prepakovan automobil, ili auto koji ima mnogo skrivenih mana. Kupovinu na auto pijacama ne mogu preporučiti jer tu ima mnogo preprodavaca i sumnjivih vozila, uvek je bezbednije da kupite auto od prijatelja ili dilera koji posluje dugi niz godina.

Vaše detaljno pitanje pošaljite ovde (klikni na link).

 

Koji polovan auto kupiti: Mazdu 6, Volvo S60, ili Ford Mondeo?

G.Todoroviću: Šta mislite o OMV dizelu MaxMotion?

G.Todoroviću koji auto je bolji: Vectra ili Laguna?

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Gospodine Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

G.Todoroviću da li je mudro ugraditi gas?

Mama kupuje polovan automobil za sina

najbolji       _auto_logo_670opis

Ostavite komentar