Peugeot 407 – Najčešći kvarovi

Peugeot 407 nije kvalitetniji (naprotiv) od Lagune III, ali ima prihvatljiviji, dopadljiviji dizajn, i osim toga 407 – ica je nasledila solidnu 406 – icu, koja imala dosta manje problema sa elektronikom od Lagune II, koju ni jedan plac u Beogradu neće da uzme u zamenu, niti će bilo koji ozbiljni diler da uveze ovaj model iz inostranstva. Ali vratimo se Peugeotu. Na tržištu se pojavio davne 2003., a proizvodio se punih 7 godina. Ovaj model nije poneo laskavu titulu automobila godine, ali je bio finalista izbora za auto godine 2005., što znači da ovaj automobil ipak čime da se podiči.

 

Peugeot 407 se odavno ne proizvodi, ali je još uvek čest gost na našim putevima. Ako ovih dana razmišljate o kupovini polovne limizine, sigurno ste primeili da 407 – ica ima veoma povoljne cene, jeftnija je čak i od Citroena C5 (i to osetno) istog godišta. Cena polovnih automobila zavisi najviše od ponude i potražnje, ali i od imidža marke, kao i rejtinga modela. Peugeot je francuski automobil, a to na većini tržižta Evrope, nije nešto što je za preporuku. Ni Srbi, kao vozači nisu veliki poklonici francuskih automobila, bar je tako bilo dugi niz godina.

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Kod polovnih automobila svakavi kvarovi mogu da vas iznenade, pa zato obavezno angažujete vrhunske majstore u proceni ovog vozila, posebno je mudro da se posavetujete sa majstorima koji održavaju Peugeot, jer oni znaju bar većinu mana ovog modela. Istina, ni jedan majstor koji održava Peugeot, neće vas odvraćati od kupovine 407-ice, njemu je važni da kupite auto koji je skup za održavanje, i koji se realativno često kvari, da bi on kao majstor imao zaradu. Ne znam da li vam to zvuči logično, ali razmislite malo, dajte sebi dovoljno vremena. Ovo je model koji pripada D segmentu, i konkurisao je modelima kao što su Toyota Avensis, Renault Laguna, Citroen C5, Ford Mondeo, VW Passat.

Četiri benzinca i četiri dizela u ponudi su činili sasvim solidnu paletu motora. Benzinac od 1.8 litara se najviše muči sa ovom karoserijom u gradu prosečno trošo 11 litara, i zbog malog obrtnog momenta, traži od vas često pun gas, i vredno šaltanje brzina. Snažniji benzinac od 2.0 litra je nešto žedniji, ali lakše nosi poveliku masu ovog automobila, i u svakom slučaju je bolji izbor, posebno ako prelazite malo kilometara. Mnoge verzije u oglasima imaju već ugrađen gas, to je ekonomično rešenje po meri srpko džepa. Ako je gas ugrađen nestručno, imaćete silnih problema, kao uostalom sa bilo kojim drugim modelom.

više na mom drugom portalu WWW.TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)