Patriota 30% – Fiat 500L ili Kija?

Dragi Aleksandre, toliko sam lepih tekstova do sada prročitao iz vašeg pera tj. tastature da ste mi odavno najdraži novinar. Pokusavam da dokazem svoj patriotizam kupovinom prvog novog auta u zivotu. Odluka jos nije doneta i ceka vase kritiike. Dakle, 500L nacionale 1.6 MJD sa jos samo metalik bojom za 4.300 ucescem i ratom od 150 evra na 6 godina? Kvalitet motora, samo 2 godine garancije? Ili ipak ceed 1.6 gdi? Unapred zahvalan, Jovan Malević.

TESTIRALI SMO 1.000 km: Mazda 3 Sport G165

TESTIRALI SMO: Mercedes A 180

TESTIRALI SMO: Opel Cascada 2.0 CDTI

testoviautomobila-rs-logo

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Maleviću, kupite Fiat 500L Nacionale, odličan izbor je bilo koji Multijet motor, meni je bio dovoljno snažan, i 1.3 MJTD. Vratio sam ga sa “suzama” u očima, za razliku od benzinca. Automobil je izuzetno dobar i kvalitetan. Mnogo je prostraniji od Kije, imajte u vidu da je 500L monovolumen, pa ako imate porodicu, ta prednost je nemerljiva. Ako vas neko provoza, dok sedite na zadnjem seduštu Fiat 500L doživećete nezaboravno iskustvo. Zamolite prodavca da vam to učini.

Foto: Aleksandar Todorović

A.Todorovic Fiat 500LPošto niste Italijan, a niste ni Italijanka, ovaj automobil ne morate imati, iako je 500L najkvalitetniji Fiat ikada, iako se proizvodi u Srbiji. Srbi, nažalost, još uvek nisu naučili koje su sve prednosti monovolumena i malo je onih koji će poverovati da je Fiat 500L daleko prostraniji i udobniji od Fiata Bravo i sličnih automobila iz kompakt klase. Šteta, jer ovaj auto za dobar imidž Srbije vredi daleko više od svih naših izvikanih sportista.

DSCN1297 Fiat 500L nije skup za jedan monovolumen: ima serijski Start & Stop sistem (sa motorima 1.3 MultJet i TwinAir), alu felne od 16 inča, automatski klima uređaj u dve zone, kvalitetan audio uređaj i šestostepeni manuelni menjač, a dobar stil dobijate gratis. Oni kojima dizajn nije nimalo bitan radije će birati Škode ili Astru Classic III – nije važno što oni nemaju sve uobičajeniji Start & Stop sistem, ni što Roomster i Yeti nude daleko niži nivo komfora od Fiata 500L. Proći će još mnogo godina pre nego kupci u Srbiji, ali i ostatku Evrope, počnu da cene Fiat u onoj meri u kojoj on to zaslužuje. Sada sa subvencijom, ovaj automobil ima neodoljivo povoljnu cenu, tako da će “hejteri” biti još besniji, što će konačno i 500L zagospodariti ulicima Srbije.

Kia A TodorovicKia je sa ceed-om pretekla velike igrače poput Fiata (Bravo), Renaulta (Megane) i Citroëna (C4). Imidž joj je iz godine u godinu znatno bolji, ali cene ostaju prijatno niske i konkurentne. Za volanom nove Kije biće zadovoljni i prosečni vozači, jer su komande mekane, a parkiranje lako, dok je servo asistencija snažna, po ukusu nežnijeg pola (servo je primetno progresivniji u odnosu na stari model).Kia daje zaista garanciju od 7 godina, ali u garanciju vam ne spada potrošni materijal, poput pločica, diskova, krajevi spona na primer, to sve zavisi od kvaliteta, ali i od vašeg načina vožnje. Fiat 500L je sada toliko jeftin, i povoljan, da čovek može preći preko garancije od samo 2 godine. Uostalom i Mercedes garantuje tek 2 godine za svoje automobile.

Foto: Branka Todorović

Fiat Engine DSCN1343Jako je teško porediti benzinski motor bez turbine, sa turbo dizelašem, koji ima mnogo veći obrtni moment, i bolje međuubrzanja, a nižu potrošnju. Ako godišnje prelazite više od 20,000 km, poprilična je prednost na strani Multijet motora.

TESTIRALI SMO 1.000 km: Mazda 3 Sport G165

TESTIRALI SMO: Mercedes A 180

TESTIRALI SMO: Opel Cascada 2.0 CDTI

Ostavite komentar