Ovaj ili onaj: VW Golf 4 1.9 TDI ili Alfa Romeo 156 1.9 JTD?

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Liliću, poredite automobile koji pripadaju različitim klasama. Alfa 156 je veća, i ona konkuriše automobilima kao što su Opel Vectra, Lancia Lybra, Renault Laguna. VW Golf IV je glavni konkurent modelima kao što su Opel Astra, Ford Focus odnosno Alfa Romeo 147.

Alfa 156 i Golf IV jesu automobili koji se ponašaju izuzetno dobro na brzininam iznad 160 km/h. Alfin motor je za nijansu dugovečniji, pouzdaniji, ili bolje reći manje osetljiv na loše gorivo, mada je to tema za dužu raspravu. Za nijansu je Alfin, odnosno FIAT-ov motor jeftiniji za polugeneralnu (generalna se ne isplati, sa tako velikom ponudom polovnih agregata, uz koje često ide i neka vrsta garancije).

Za nijansu je bolja elastičnost kod VW-ovog eksplozivnijeg pumpa-brizgaljka turbo dizela, ali su razlike u nekim stepenim prenosa zanemarljive. Bolju udobnost ima Alfa, ima duže međuosovinsko rastojanje, i bolje podešen trap. Alfa ima ima i precizniji direktniji servo upravljač, iako je i onaj na Golfu jako dobar. Pročitaj kompletan odgovor ovde.

Plivajući zamajac: sve prevare vašeg majstora

156Imajte na umu da ležanje automobila u krivini jako mnogo zavisi od izbora, i stanja pneumatika. Ogromna je razlika da li imate na automobili sve četiri zimske ili četiri letnje gume (zimska guma je bolja samo na snegu od letnje). Zimska guma je mnogo, zaista mnogo mekša, i u krivini se ponaša lošije, posebno kada vozite na limitu (o tome da se zimska guma mnogo brže troši ne treba trošiti previše reči). Ako volite brzu vožnju, nikako ne smete štedeti na gumama, kupujete vrhunske pneumatike: Michelin, Good Year, Pirelli, Continental. Ako monirate recimo Savine pneumatike na Alfu 156 ili Golf IV, u krivinama se ponašaju gotovo kao da vozite Astru G. Dakle vrhunske gume morate imati, posebno ako volite Alfu 156 i Golf IV. Ipak je Alfa 156 dosta jeftinija, ako uporedimo modele sa sličnom opremom, i sličnom kilometražom, Golf je jednostavno preskup, i krade se zaista mnogo.

Velika je razlika između Alfe 156 i Stila, koji nema multilink oslanjanje pozadi, koji je manje komforan, i manje stabilan automobil. Plastika i finalna obrada kod Alfe je nešto bolja nego kod FIAT-a, ali nije na nivou VW-a. Osim toga, kupovinom Alfe ne morate da menjate servis, a i to je nešto. rezervni delovi za Alfu 156 su jeftiniji nego za Golf IV, ako gorivimo o originalnim rezervnim delovima, ali zaista originalnim. Ako uzmete u obzir da je Alfa Romeo 156 jeftiniji u prosku oko 1.000 evra, to znači da kupovinom Alfe imate besplatnu registraciju prve četiri godine, a to nije baš tako malo kako se to možda čini na prvi pogled. Kod Golfa morate uložiti novav i u Zeder bravu, odličan alarm, a najbolje je imati i garažu. Srećnu vam kupovinu želim g.Liliću.

Vaše pitanje dragi čitaoci potavite ovde (klikni ovde).

najbolji       _auto_logo_670opis

Ostavite komentar