Ovaj ili onaj: Citroen C3 Vs Nissan Micra

Odgovor: Poštovana g.Ena Popović, hvala vam na zanimljivom pitanju. Niste napisali da li želite da vam uporedim aktuelne modele Micre i Citroena C3, ali pošto dobijam znatno više pitanja u vezi sa kupovinom polovnih automobila, uporediću vam prethodne generacije ovih modela, sa motorima 1.1 (C3) odnosno 1.2 (Micra), jer su oni najdominantniji u oglasima.

Verujem da je vaš uži izbor ova dva modela, motivisan originalnim, avangardnim dizajnom Nissana, odnosno Citroena, jer i danas ovi automobili izgledaju dovoljno moderno, i sveže.

Kod polovnih automobila najvažniji je kvalitet, i pouzdanost. Odnosno primarno je da kupite automobil koji će se ređe kvariti i koji je jeftiniji za održavanje. Što se cene delova tiče, tu su ova dva modela izjednačena, stom razlikom da sa održavanjem Citroena možete imati više problema, jer je ovlašćeni uvoznik Citroena za našu zemlju Vitrogroup opet bankrotirao. Kad je već takav slučaj, mislim da nije mudro da se “kladite” na Citroen. Osim toga, Nissanovi automobili imaju daleko bolji rejting, znatno bolji kvalitet, finalnu obradu, i manji broj kvarova. Tako je i sa Nissanovom Microm, koja se pokazala kao automobil koji svojim vlasnicima ne stvara glavobolje. Osim toga, Micra je stabilnija, i upravljivija od Citroena C3. Japanski automobil bolje koči, i bezbednije, sigurniej se ponaša u kritičnim situacijama. Mene lično kod Citroena C3 iritira “nedefinisano spužvasto” oslanjanje, a takav je u servo upravljač, mlitav, i nedovoljno direktan.

Foto: Aleksandar Todorović

C3 Citroen DSCN2184Elegantni  C3, dobro upija i “pegla” neravnine sa naših drumova. Prosto je neverovatno da se auto sa međuosovinskim rastojanjem od samo 246 cm tako dobro nosi sa uzdužnim i poprečnim neravninama na kolovozu. Dobroj udobnosti doprinose i veoma mekana sedišta, koja ne zamaraju na dužim putovanjima. Zvučna izolacija je solidna do brzine od 130 km/h, dok je raspored komandi odličan, izuzimajući tastere za otvaranje prednjih prozora, koji se nalaze ispred menjača i prilično daleko od ruke vozača (kao kod Dacijinih modela). Ergonomija je inače vrlo dobra kod Citroena, bolja nego kod Micre, u kojoj idealno sede samo osobe visoke do 170-175 cm (pa zar Micra nije japanski automobil?). Da li znate da je upravo Citroën prvi u B segmentu uveo podesiv servo upravljač po visini i dubini, koji je serijski deo opreme čak i kod baznog paketa X.

Jedan od glavnih razloga zašto se C3 dopada ženama jeste njegova mekoća u vožnji. Upravljanje je veoma lagano i jednostavno, a parkiranje nije preterano zamorno. Za razliku od konkurencije, C3 nema prevelike A i C stubove, tako da se može pohvaliti velikim vidnim uglovima, kao i sa relativno malim prečnikom okretanja od 10,5 metara. Provereni agregat od 1,1 litra iz PSA grupacije od 61 KS je osnovna motorizacija modela C3. Od nejga ne treba očekivati čuda, i ako nemate dovoljno iskustva za volanom, definitivno nećete biti zadovoljni sa skromnim međuubrzanjima koje pruža. U ovom Citroënu mali motor ima težak  zadatak zbog težine od 1.085 kg, šti nikako nije malo za obrtni moment od 94 Nm, koji se doduše isporučuje pri niskih 3.300 o./min. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h je za oko 17 sekundi (iako fabrika obećava bolji “sprint”), a do maksimalne brzine od 153 km/h stiže se veoma teško i sporo. Prosečna potrošnja na mom testu nije prelazila 7,0 litara, osim u gradskoj vožnji, kada je C3 trošio nešto manje od 8,0 litara. To je za jedan benzinski agregat prilično dobar rezultat.

Ovu fotografiju dole je vaš urednik napravio na lepoj Marakani davne 2006.godine.

Micra Vs Yaris A.TodorovicGlavna konkurencije Nissan Micri je zapravo Yaris, automobil koji nudi više prostora za putnike, bolji kvalitet, udobnije oslanjanje, i jeftinije održavanje. Jedino gde je Micra bolja jeste originalan dizajn. Iako Nissan zbog uštede koristi u osnovi Renaultovu tehnologiju, zapravo se radi o pravom japanskom automobilu od glave do repa.

Naime, Nissan je ono što ima bolje, a to su benzinski motori, zadržao u svojim modelima, a kada su u pitanju moderni common-rail agregati, tu je pozajmio bolje, francuske “sestrinske” motore dCi. Nissan inače godišnje proizvede gotovo 3 miliona vozila u 25 fabrika širom sveta, a najtraženiji model je upravo Micra. Ovaj model kod nas je dolazio kao i inače za čitavu Evropu iz fabrike u Sunderlandu (Engleska). Ovo moderno postrojenje nisam slučajno pomenuo, jer je upravo ova fabrika najefikasnija fabrika automobila na starom kontinentu, sa najviše proizvedenih automobila u odnosu na broj radnika, te sa najmanjom količinom škarta.

Micra Marakana Aleksandar TodorovicMicra pripada klasi automobila gde se često meri svaki dinar ili evro i gde je konkurencija prilično jaka. Motor 1.0 sa 65 KS i opremom Visia preskočite. Puno bolji je elastičniji motor od 1.2 litara i 80 KS ali i sa više obrtnog momenta (105 Nm),  snažniji motor od 1.4 l i 88 KS je retkost. Dizel agregati su Renaultovi dCi, radne zapremine od 1.461 ccm, u verzijama od 65 i 82 KS.

Provlačenje kroz uske ulice sa Microm je lako zahvaljujući relativno maloj širini, a uparkiravanje nije problematično, pre svega jer je karoserija kratka. Uopšte, primećuju se rezultati “bračnog života” sa Renaultom, jer Micra ugodno mekano apsorbuje čak i veće neravnine (doduše tu je C3 ipak bolji). Vožnja stani-kreni se obavlja bez napora, jer je kvačilo mekano, ručica menjača je kratka, i preciznija nego kod francuskog automobila a promena brzina se odvija brzo, zahvaljujući kratkim hodovima. Uopšte, prenosni odnosi su odlično proračunati, te usklađeni sa karakteristikama motora tako da i u petoj brzini Micra ubrzava odlučno i bez zadrške, osim kada je veliki uspon pred vama a klima uključena. Ubedljiva ubrzanja na semaforu imaju i svoju cenu (do stotke stiže za 14 sekundi), koja je prihvatljiva – oko 8 l goriva na 100 km pređenog puta. Može da pojuri 167 km/h, ali to vam je dovoljno zar ne?

Nissan Micra je mnogo pouzdanija, ali ipak ima i nedostatke. Tipični kvarovi za nju su: problemi za vazdušnim jastucima i lampicama, nepuzdana elektronika koje se kvari, sedišta koja škripe na modelima sa više od 100,000 km, i česti kvarovi na zadnjim svetlima. Kod Citroena C3 nervira nepouzdana ručna kočnica, loša prednja osovina koja se brzo troši, klepetanje i škripanje, pištanje kočnica, i loša, nepouzdana elektronika. Sa korozijom nema zato problema kod oba navedena modela.

Ako birate između ova dva modela, odaberite Nissan Micru, jer ćete sa njom imati manje glavobolja. Ako dozvolite da vam preporučim još bolji, i kvalitetniji automobil, onda razmislite o kupovini Toyote Yaris 1.3 VVT-i. Uporedni test ova dva modela sam objavio na sajtu B92 pre više od 6 godina (kliknite ovde).

Ostavite komentar