Opel napušta Rusiju

Dešava se ono o čemu sam već nekoliko puta pisao. Rusija je duboko zagazila u hladni rat, i to će je skupo koštati. Američki GM zbog nacionalnog ponosa odlučio je da polovinom godine prekine proizvodnju automobila marke Opel u svojoj fabrici u Sankt Peterburgu. To je veliki udarac za auto industriju Rusije. Toyota i Hyundai, japanski i korejski proizvođač automobila su čvrsto rešeni da ostanu u Rusiji, sve dok ih Amerika ne natera da učine suprotno.

Priredio: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Opel Mokka 1.7 CDTI

najbolji-_auto_logo_670-Putin gubi konce, ume da zauzme Krim, ali ne i da vodi ekonomiju. Fabrika u Sankt Peterburgu će biti konzervirana, a ove godine će takođe biti prekinuto ugovorno sklapanje automobila marke Opel u objektima grupe GAZ u Nižnjem Novogorodu, prenosi Interfaks. Planovi ove kompanije će takođe pogoditi i prodaju “opela” u Rusiji. “Opel” će u potpunosti napustiti rusko tržište do kraja decembra 2015. godine, a prestaće i prodaja većine modela “ševroleta”, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije objavljeno, prodaja novih putničkih automobila u Rusiji u februaru ove godine smanjena je čak za 37,9 odsto, na 128.298 vozila, u poređenju sa 205.526 automobila u februaru 2014. godine. U Srbiji je zabeležen rast u prodaji od oko 5 odsto. Možete zamisliti kakva je tek kriza u Rusiji, ali njihov narod je i tako navikao na jad i bedu, tako da će vladavinu Putina izdržati bez poteškoća u narednih 20 godina. Sankcije protiv Rusije će potrajati, i u narednim godinama će biti samo temeljnije. Rusija je izgubila šansu da dobije modernu auto industriju. Pitanje je koliko Kina može da joj pomogne, transferom tehnologije, i kada će Renault napustiti Rusiju. Na potezu je Francuska.

FIAT 500L iz Kragujevca nikada neće ni krenuti za Rusiju, jer Putin svoju reč nikad ne drži, niti ima nameru da pomogne Srbiji. Ruske kompanije samo eksploatišu Srbiju, i plaćaju joj najmanj rudnu rentu u Evropi. Ali važno je da smo napravili paradu za Putina, iako ne znamo koliko ona košta. Ali zar Putin nije formirao našu Vladu, ili možda grešim?

Ovde možete pročitati neke od mojih odgovora. Naravno da su kompletni odgovori poslati čitaocima direktno na mejl, ovde su skraćene verzije, jer ako je neko platio za odgovor, red je da samo on dobije kompletne informacije, zar ne? Hvala na razumevanju.

Budite obazrivi: 90% oglašenih automobila ima vraćenu kilometražu

Kakav je VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Da li je dobra ova Corsa bez klime a sa plinom?

Provera automobila: Kakva je ova Corsa iz oglasa?

Proverite mi automobile iz oglasa: Golf V, Astru i Vectru

Da li je ovaj Nissan Note oglašen na Mojauto.rs dobra kupovina?

Provera automobila i procena kilometraže

Testoviautomobila.rs: Kakva je Astra J iz oglasa?

G.Todoroviću proverite mi Mazdu 3 i Hondu Civic iz oglasa

Kakav je ovaj Avensis iz oglasa? Kojoj klasi pripada Mazda 3?

Ostavite komentar