Novi Land Rover Discovery

Land  Rover je klasa za sebe. Za nas muškarce dokaz uspeha, ukusa i slobode. Land Rover nije špekulisao, sa montažnih linija ovog brneda uvek su silazili pravi terenci. Da li je novi Land Rover Discovery takođe pravi terenac?

danas

Dizajn je po uzoru na Discovery Vision concept iz 2014. godine, ali su sada tu kvalitetniji materijali, veći prtljažnik i mnogo bolja oprema. Rayume se da su off-road karakteristike dodatno unapređene.

Novi Discovery je morao i da smrša, značajno je lakši od aktuelnog modela, čak za preko 200 kg. Konstruisan je na novoj PLA platformi (Premium Lightweight Architecture).

Paletu agregata čine Jaguar-Land Rover motori sa četiri cilindra (2.0 dizelski i benzinski Ingenium motori), V6 benzinac, pa 3,0 litarski SDV6 dizelaš, a kasnije sigurno stižu i hibridne verzije jer prosečna emisija C02 svih modela mora da zadovoljni stroge normative.

logo_final

Direktor u Jaguar Land Rover SVO (Special Vehicle Operations) John Edwards je još prošle godine najavio planove kompanije o lansiranju serije off-road SVX verziji Land Roverovih modela, i to sa povećanim off-road mogućnostima. Edwards je izjavio da SVX verzije imaju veliki potencijal, a najavio je da će se prodavati zajedno sa modelima poput Range Rovera SVR i Range Rovera SVAutobiography.

Na fotografiji se vidi samo “lice” automobila, ali je jasno da je fabrika odlučila da znatno modernizuje dizajn vozila, tako da je nestala karakteristična kutijasta forma, koja je krasila prve 4 generacije.

Koji auto je bolji: FIAT Croma ili Volvo V50?