Nov ili polovan? Dizelaš ili benzinac?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, mi smo petočlana porodica, treba nam siguran i komforan auto. 2004.godine smo kupili polovan Peugeot 307, benzinac i sve ove godine smo bili veoma zadovoljni. Godišnje odemo do 2 puta na duži put i to je to.. Ostalo je vožnja u lokalu, na relaciji Novi Sad, Beograd. Sadašnji auto prodajemo (prešao je cca 140000) i razmišljali smo o polovnom automobilu. S druge strane, možemo da se zadužimo i to bi nam bila bolja varijanta – da ne dajemo keš za auto. Nov ili polovan, javila nam se dilema šta je bolje, pa vas molim da nam pomognete i oko izbora automobila i oko preporuke plaćanja.. I da, da li je bolji benzinac ili dizel? Hvala i pozdrav.

[table]Ime i prezime: Tijana Milovac
Kada planirate kupovinu?: ovih dana
Kakav auto kupujete?: Nov
Koliko novca želite da potrošite?: Novi ili polovan…nismo odlučili…oko 10,000 €, ali i više ako je kredit u pitanju
Šta trenutno vozite?: Peugeot 307
Između kojih se automobila dvoumite?: Peugeot 3008; 308 SW, Ford?
Gde ste čuli za ovaj sajt?: pronašla sam ga
Koliko kilometara godišnje prelazite?: do 15000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da[/table]

najbolji-_auto_logo_670-Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovana g.Milovac, ako već imate 10,000 € sasvim sigurno ne mogu da vam preporučim kupovinu polovnog automobila, koji sa sobom nosi uvek puno rizika. Nov auto sa sobom novi garanciju u proseku od punih 5 godina, i predstavlja racionalniju kupovinu, ukoliko planirate da auto zadržite bar 6-7 godina ili 150 000 km.

Sada kada postoje krediti sa 0% kamate (Toyota, Opel, Renault, Nissan) sascim je suludo kupovati polovan auto u vašem slučaju. Mislite na bezbednost vaše porodice, a noviji modeli jesu i bezbedniji.

Na koji ste Ford mislili Focus, C-Max? Peugeot 3008 je miniven, i jako ga je teško porediti sa Peugeotom 308. Da li planirate da kupite ponovo benzinca ili dizelaša? Šta vam je na vašem Peugeotu smetalo? Dakle, kad mi dopunite pitanje, moći ću da vam napišem ozbiljno poređenje, i analizu željenih modela, polovnih, ili novih koje možete kupiti za oko 10,000 €.

Nema jednostavnog odgovora da li je bolji dizelaš ili benzinac, drugačiji odgovor je za svakog kupca, vozača posebno. Kad bih postao jedan te isti odgovor za sve vas, ova rubrika bi bila besmislena.

Kupovina automobila, odnosno izbor modela nije tako jednostavan kao što se vama možda čini. Meni je cilj da vam za novac koji imate odaberem pronađem najbebedniji automobil u klasi, i automobil koji će u najvećoj meri ispunjavati vaše potrebe.

Iskoristite rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića, napišite detaljno pitanje, iznesite sve vaše dileme oko izbora automobila, i dobićete odgovor koji će razrešiti sve vaše nedoumice. Lako do najboljeg automobila uz pomoć portala Najboljiauto.com. Iskoristite i vi prave informacije, koje će vam sačuvati mnogo novca, a vašoj porodici obezbediti najbezbedniji, i najbolji automobil za planirani budžet. Klikni ovde i pošalji pitanje.

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

TESTIRALI SMO: Fiat Punto 1.3 mjtd 85 ks

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

Ostavite komentar