Najboljiauto za 6.000 evra: Astra, 307 ili…?

Poštovani gospodine Todoroviću, Već nekoliko godina pratim povremeno vaše sajtove, a u poslednjih godinu dana ,otkako sam počeo da razmišljam o kupovini novijeg vozila od postojećeg, čitam vas češće. Po mom laičkom mišljenju saveti i odgovori koje dajete na postavljena pitanja su veoma kvalitetni, iscrpni i stručni. Najpre, moju porodicu činimo supruga, sin (20), ćerka (18) i ja, i svi smo vozači ( ja 37 godina, supruga 20 godina, sin 2 godine, a ćerka ima probnu dozvolu. Automobil najčešće vozimo supruga i ja, a deca ređe (izlasci, izleti i sl.). Uglavnom gradska vožnja, nekoliko puta godišnje do Beograda, jednom godišnje letovanje. Odnos grad – otvoreno 70:30, godišnje oko 10000 km . Nismo neki sportski vozači, ne ulazimo u rizična preticanja, na autoputu 120- 130 km/h , i čini mi se da sam i na decu preneo svoju filozofiju da automobil služi da se pre svega bezbedno, a zatim i na vreme prevezemo od tačke A do tačke B, a ne za dokazivanje.

Jedno vreme sam mislio da ću prikupljanjem informacija i praćenjem oglasa na sajtu “Polovni automobili” uspeti da rešim problem i izaberem auto za svoju porodicu, ali sad više nisam siguran u to.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

Dakle, na početku pretrage smo sa suprugom definisali da nam treba pouzdan porodični automobil u hečbek varijanti sa 5 vrata (dosadio nam je mali prtljažnik, buka pri brzini preko 120 km/h , nedostatak klime) koji može i u gradu dobro “da se snađe”, dobro očuvan, sa ne prevelikom kilometražom – što bi valjda garantovalo da se neće previše kvariti, sa što manjom potrošnjom goriva, bezbedan – na čemu vidim i vi insistirate (voleo bih da ima ABS, ESP, ASR). Kad već pričamo o bezbednosti voleli bismo i da ima koliko toliko dobar obrtni momenat, za svaki slučaj. Za vozilo smo bili spremni da izdvojimo do 5000 €.

 

 

Metodom eliminacije ( po sistemu: ne volim japanska i korejska vozila, francuzi su skupi za održavanje i sl.) došli smo kao tipični Srbi do toga da želimo “nemca”, a zatim izmedju VW, Forda i Opela odlučili se za Opela, i to Astru. Imajući u vidu raspoloživi budžet, logično smo se skoncentrisali na Astru H.Potom se prešlo na izbor motora, i nakon iscrpljujućeg pretraživanja, osim vaših sajtova, još mnogih drugih, i mnogobrojnih stručnih i laičkih mišljenja izabrali motor 1.3 CDTI (mala potrošnja, lanac, dobar obrtni momenat, uglavnom ga ocenjuju kao kvalitetniji od onih jačih 1.7 i 1.9, itd). Bili smo na korak od toga da kupimo polovnu Astru H 1.3 CDTI 2007 g . koja je navodno prešla 140000 km , ali smo nakon provere u ovlašćenom servisu (za tu mogućnost sam saznao od vas, i hvala vam na tome) utvrdili da je 2008. godine već imala skoro 100000 km . Nakon ovog fijaska, pod uticajem vaših tekstova, okrećemo se ovlašćenim servisima – dilerima, povećavamo planirani iznos (izgleda da ću morati da uzimam veći kredit ili pozajmicu), ali na žalost ili na sreću ovakve Astre nije bilo kod njih. U međuvremenu smo delimično revidirali svoj stav (iz straha od skupih popravki: plivajući zamajac, DPF filter, turbina, dizne itd.) i počeli da favorizujemo benzinca 1.4. Zaustavili smo se na ovom automobilu: https://www.polovniautomobili   com/putnicka-vozila/9356918/opel-astra-h-44000km-big-deal-abs.

Malo troši, mala kilometraža, lanac, garancija pet godina. Uzgred, da li možemo da verujemo ovom prodavcu kad je u pitanju kilometraža, i da se oslonimo da je pregledao vozilo i utvrdio da zaista vredi toliko para? Da li su motori 1.3 CDTI i 1.4 benzin 66 kw/90ks, slabi za Astru H, kao što često čitam? Gledao sam i automobile koje prodaje Balkan auto. Oni nude opciju da poručim automobil. Da li imate nekakvo iskustvo sa njima? Koliko im se može verovati? Koji su auto placevi koje preporučujete?
Na kraju, pošto više nismo sigurni ni u šta, i kada nas je zabolela glava, kao što reče jedan vaš čitalac, vraćamo se na početak, i razmatrajući ponudu na tržištu bez predrasuda, zaključujemo da Astri H, priključimo Peugeot 308 (npr: https://www.polovniautomobili   com/putnicka-vozila/8550966/peugeot-308-feline-45000km – pitam se da li je zaista prešla samo 45000 km od 2008 godine?), Peugeot 307 (npr: https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9399019/peugeot-307-14-garancija-nov – da li je realno 69000 km/2007 g?), i Toyotu Auris (npr: https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9277632/toyota-auris ili https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9322450/toyota-auris-14-d4d) i odlučujemo da se vama obratimo za savet. (Toyota ušla na listu pod vašim uticajem, a i ljudi iz okoline koji se razumeju u vozila više od mene. Koga god pitam svi kažu Toyota ili uopšte -Japanac. Kako su pogrešne bile naše predrasude na početku! Sada nam Auris deluje kao možda najbolji izbor, ali vi ćete to bolje znati.)

Dakle da rezimiramo:
– Porodični hečbek, 5 vrata
– Pouzdan, očuvan, bezbedan
– Ne preveliki potrošač
– Podnošljivi troškovi održavanja
– Što mlađi za što manje para (znam – vrlo “originalan” zahtev)
– Astra H, Peugeot 307, Peugeot 308, Toyota Auris
Naravno nećemo se ljutiti ako vozilo ima bogatiju opremu, ali to nije uslov.
Potrebna nam je vaša preporuka šta kupiti za iznos do 6000 – 7000 €. Opel, Peugeot ili Toyotu?
Benzinac ili dizelaš? Koji motor? Imajte u vidu da ništa više nije “uklesano u kamenu”, slobodno možete preporučiti i neko drugo vozilo. Ukoliko vam je potrebna još neka informacija u cilju dolaska do pravog izbora, možete me kontaktirati.
Preporučite vozilo koje realno može da se pronađe u zadatom cenovnom rangu, jer ćemo vas verovatno angažovati da pronađete automobil.
Dakle puno pitanja. Naveo sam vam i konkretna vozila, i modele za poredjenje, pa ne znam u koju kategoriju pitanja spada ovo moje obraćanje. Što se nas tiče nije neophodno da ocenjujete konkretna vozila koja sam naveo – to je više ilustracija naših interesovanja i nedoumica, niti da detaljno analizirate i upoređujete navedene modele (dovoljno sam pročitao iz vaših članaka o navedenim modelima). Nama je potpuno prihvatljiv i ovakav vaš odgovor: “Smatram da je “best buy” za navedeni iznos Toyota Auris/Peugeot 308/Opel Astra/XX”, i naravno da možete da u narednih nekoliko meseci pronađete vozilo koje ćete mirne duše i čista obraza da preporučite. Nigde ne žurimo. Ako nas je Polo koji vozimo služio do sada, poslužiće još koliko treba do kupovine novog vozila. U svakom slučaju uplatio sam 3000 dinara, pa vi odgovorite kako i koliko mislite da treba.

Cela priča se svodi na to da molimo za vašu pomoć da kupimo najbolji mogući automobil za novac koji smo spremni da izdvojimo. Da li je neka od navedenih opcija “dobitna”, ili verujete da možete pronaći još bolji automobil? Pomozite nam da izadjemo iz “tamnog vilajeta koji nam preti da ćemo se svakako kajati”. Spremni smo da vam u potpunosti poklonimo poverenje jer sam stekao utisak da ste dostojni toga, i da izbor automobila prepustimo vama.

Unapred zahvalna porodica Popović

P.S. Ne smeta mi da objavite moje ime i prezime. Naprotiv, ukoliko saradnja sa vama bude plodotvorna, svima ću lično rado reći da sam nabavio dobar i pouzdan automobil zahvaljujući vama.

Ime i prezime: Dragan Popović
Mejl adresa: #######@yahoo.com
Kada planirate kupovinu?: U narednih nekoliko meseci
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: Do 6-7000 €
Šta trenutno vozite?: VW Polo 1.4
Između kojih se automobila dvoumite?: Opel Astra, Toyota Auris, Peugeot 307, Peugeot 308
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Internet
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 10000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Popoviću hvala vam na poverenju i zanimljivim pitanjima. Kupovina, izbor polovnog automobila je jako rizičan svuda, posebno u Srbiji. Polovan auto je manje, ili više pohaban auto. Svi znamo da je najbolja opcija kupovina, izbor novog automobila, već za oko 8.000evra imate sasvim solidan Sanderp/Logan sa odličnom garancijom, a imate u besplatnu pomoć na putu u celoj Evropi. Pošto prelazite jako malo kilometara, oko 10.000 km godišnje, verujem da bi vas takav auto uz kvalitetno održavanje u ovlašćenom servisu poslužio dobro u narednih 10 godina. Problem je što je osnovni motor 1.2 16V slab, a u nekim momentima i preslab, kada je četvoro odraslih u vozilu, a klima uređaj uključen.

Kod kupovine polovnog automobila jako je bitno da li je auto bio havarisan ili ne, i koliko je ozbiljno bio havarisan, i kako je popravljen. Da li je održavan u ovlašćenim servisima ili ne? Kilometraža se svuda vraća i u Nemačkoj, i vraćaju je Nemci. Obično se misle da to rade Turci, Srbi ili Hrvati koji žive u Nemačkoj, ali najviše to rade Nemci, svaki treći auto ima vraćenu kilometražu, a kod starijih vozila od 6-7 godina taj procenat je i mnogo gori.

Mnogi placevi u Srbiji vraćaju kilometražu. Ima i onih koji to ne čine, i nikada nisu činili, ali njihovi automobili nisu našminkani, a u proseku su skuplji nego kod dilera gde ste želeli da kupite automobil.

Nikada neću javno optužiti nekog dilera da vraća kilometražu, mogu da vam kažem da to i dalje najviše čine u Šapcu, ali to rade i dileri u Novom Sadu, Subotici, Kraljevu, Nišu i naravno Beogradu.

Ima dilera koji retko vraćaju kilometražu, ili vraćaju kilometražu u manjoj meri. Ni njih ne mogu da preporučim, jer ako meni kažu koliko su vratili kilometara, ne znam da li će i vama to reći. Dakle ako vam ja tražim auto ja ću vam 99% utvrditi tačnu kilometražu.

Problem je što je polovan automobil, pre svega polovan automobil, a to znači da morate izdvojiti novac za popravke, i za preventivna ulaganja. Ako vam majstor kaže da je letva volan za sada dobra, ali da malo pušta, to znači da vas čeka remont. Da li ćete biti dovoljno mudri pa to uraditi, remontovati u narednih mesec dana, ili ćete tako voziti godinama, dok letva skroz ne otkaže to je na vama.

Što se izbora motora tiče, situacija je tu jako komplikovana. Vaš Polo, niste naveli godiše, ima motor od 1.4 litara, ako je to i onaj slabiji motor od 60 KS, on je relativno solidna morizacija za jedan lagan automobil kao što je Polo.

Opel Astra H je mnogo teža, a osim toga, ti Opelovi Twinport motori su podešeni da budu što je štedljivije mogući, a ne da imaju odličan odziv na gas. Niko kao Opel nije “umrtvio” svoje benzince od 1.4 i 1.6 litara. To su realtivno pouzdani benzinci, neko će reći i odlični, ali oni imaju jako mali obrtni moment, kao i većina benzinaca te radne zapremine i to na visokih 4.000 o/min. Dakle, ti motori traže jako česta šaltanja, gas do poda, pa i onda su međuubrzanja lošija u bilo kom stepenu prenosa za oko 50% u odnosu na 1.3 CDTi motor, ili za oko 80% u odnosu na 1.9 CDTI motor, koji ima tačno duplo veći obrtni moment od benzinca od 1.6 litara.

Na početku pitanja ste navelii da ne volite japanske i korejske automobile, i da njih precrtavate. Time precrtavate mogućnost da kupite sasvim solidan polovan automobil za relativno malo novca recimo 6.000evra. U pitanju čas navodite da želite da potrošine 5.000 evra, a na kraju pominjete cifru od 7.000 evra, razlika je mnogo velika.

Linkove automobila koji ste mi poslali mi ne znače ništa. Na slikama se vidi jasno da su neki od automobil farbani “u krug” (kompletno ofarbani) i sad je pitanje zašto su ofarbani, a inače kod svakog polovnog automobila nađem bar 100 nedostataka u roku od pola sata, i to blic pregledom, ali to mogu, jer sam za života pregledao nekoliko desetina hiljada automobila.

Morate da shvatite da ja za 3 dana pregledam 100 automobila, i od tih 100 automobila, možda su dva za uslovnu preporuku. Ta dva onda dadatno proveravaju moji majstori, ili servis, ako dozvoli diler prebacivanje u servis.

Morate uvek imati na umu da vas kod polovnog automobila čeka ulaganja, pa i kvarovi. Možete vi samoe menjati ulje i filtere, kako to čini 90% Srba, i voziti auto koji ima istrošene amortizere 80%, kupite Tigrove pneumatike umesto Michelina, ali će vam zaustavni put biti znatno duži i zbog dotrajalih amortizera, i zbog niskobudžetnih pneumatika. Naravno da je bolje kupiti i Tigorve gume umesto polovnih, ali znajte koliko para toliko “muzike” bezbednosti.

Svi modeli koje ste naveli imaju sasvim dobru zvučnu izolaciju na brzinama od oko 130 km/h. Peugeot statički najlošije stoji ako je verovati Nemcima, odnosno ADAC-u i TUV-u, ali im se ne može u potpunosti verovati, jer ja lično znam jako puno vlasnika Peugeota 308 koji imaju jako malo broj kvarova. Model 307 jeste bio nešto nežniji, i jeste se više kvario od 308-ice, ali ja čak ni taj model ne bi tek tako prertao, jer Peugeot 307 u odličnom stanju, može biti mnogo bolja kupovina od Toyote Auris koja nije održavana u ovlašćenom servisu, jer onda to nije japanski automobil sa japanskim delovima, već više “kineski” automobol sa Toyotinim znakom.

Možete vi kao većina Srba kupovati “originalne” delove po radnjama u Srbiji, i ti delovi nisu tako loši, ali traju od to tri puta kraće od originalnih delova. Pošto vi prelazite jako malo, a to je 10.000 km, kod vas nema potrebe da se toliko insistira na originalnim delovima.

Opel Astra H jeste često Best Buy, ali to je nije najbolji automobil u klasi. Peugeot 308 je mnogo udobniji, ugodniji automobil za vožnju, sa tišim, štedljivijim ali i nežnijim dizelašima. Kad kažem nežnijim motorima, ne mislim da su to lošiji motori, već su to motori koji zahtevaju bolje održavanje, kvalitetnije ulje. Istina onaj motor 1.9 CDTI koji je zapravo FIAT-ov motor prelazi bez ikakvih problema preko 600.000 km. To ni jedan Opelov benzinac ne može da postigne, ako govorimo o radnoj zapremini od 1.4 i 1.6 litara.

Toyota Auris je ste veoma kvalitetna, i pouzdana, ali naći dobru Toyotu za oko 6.000 evra je misaona imenica. Naći solidan Peugeot 308 za taj novac je itekako moguće, ali je potrebno mnogo truda, i mnogo provere.

Ako nikako ne želite dizelaš, već rešite da kupite auto sa benzinskim motorom onda Auris sa 1.6 motorom jeste najmanje loše rešenje, jer taj motor ima dualni razvod ventila, i usisinih, i izduvnih, i za jedan atmosferski dizelaš je veome elastičan, i prilično tih, da ne kažem “milozvučan” jer na 4.000 ili 5.000 o./min nije iritantno bučan, kao što to jesu Opelovi, Fordovi (Yamaha) benzinci.

Popravka plivajućeg zamajca odavno nije više oko 700evra, nego je oko 300evra. DPF filter može i da se izvadi. A remont turbine danas košta mnogo manje.

Izbor benzincac iz uvoza je jako loš. Izbor dizelaš je oko dvadeset ili trideset puta bolji. Automobili voženi po Srbiji nisu baš najbolje održavani, ali pravilo je da nema pravila.

Moj savet je svima bolje da platite vrhunske majstore 1.000evra da vam pronađu i provere automobil , nego da kupujete mačku u džaku. Ako baš ne možete da nađete vrhunske majsotre, ja ću vam pomoći. Ali ja pregledam sve automobile za 3 do 5 dana, nemojte očekivati da za vas gledam automobile 3 meseca, to je sasvim ekonomski nerenatabilno, složižete se. Na kraju važno je i da kupite auto kod dilera, koji daje garanciju, i koji poštuje tu garanciju.

Detaljniji odgovor je poslat na mejl g.Popoviću. 

Ovo na sajtu je samo mali deo. Ono najvažnije naravno da nisam besplatno objavio.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću možete li malo konkretnije da pojasnite kako tražite polovne automobila. Vi imate znanje i valja ga unovčiti. Podržavam u potpunosti, ali mene buni jedna stvar, konkretno ovaj primer ja hoću taj i taj model i ako ima tri automobila u ponudi vi ne tražite auto, jel onda ovih 15 hiljada dinara uzimate i kažete da nema tih kola,a ja kao kupac Hoću bas taj model kud puklo da puklo.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Toyota nije za preporuku – niti Toyota Centar!

Šta mogu da dobijem od vas: ” hvala i dovidjenja” ?. Malo mi je nejasno,za tih 15 hiljada dinara sta ja dobijam? Savet,sve su to krsevi uzmi neki drugi model za te pare ovo nista ne valja? Ili nešto konktretno,tipa ovo je prava stvar za vas,i odvedes me do kola i objasnis zasto ja kuci ne idem peske i postanem vlasnik auta koji mastam od 5 razreda osnovne skole?Mislim ako treba da dam 1000 evra da bi mi nasao auto od 4000 hiljade,batali i kola.

 

Odgovora Aleksandar Todorović: Shvatam vas vrlo dobro g.Jovane šta želite da kažete. Da bi razmatrao uopšte da li nekom tražim auto ili ne, potrebno je da odgovorim na pitanja čitalaca. Kad on dobije moje odgovore, preporuke za možda neke druge modele, postavlja mi nova pitanja, a sve to ide brže usmenim putem. Ako su vaši zahtevi nerealni, recimo hoćete Golf / za 6 000 e, ja vam ne tražim auto. Ako je ponuda nekog modela loša kako mislite da vam ja nađem auto? Da ga nacrtam? Ja gaospodine treba da garantujem da je taj i taj auto dobar, a to činim sa zaradom od 100 ili 200 evra malo bi bilo mnogo zar ne? Nakon što uplatite 3000 din za odgovor, procenjujemo da li vredi da vam pomažem ili ne. Ako rešite da me angažujete uplaćujete za moje majstore 18 000 dinara unapred. to su troškovi za njih.

Kad kupite auto, meni plaćate honorar od 100 evra (za kola do 4500 e) 150 e (za kola do 8000 ev) 200 e za kola do 10 000 evra, 250 e za kola do 15 000 evra. Naravno, lepo pišem, nemam nameru da vam tražim auto ako nemate u mene maksimalno poverenje. Što znači ako ne kupite auto ja sam radio besplatno a ja to ne želim. Obezbeđujem vam VELIKI SERVIS kod mog majstora, i održavanje kola kod mog majstora, Preventivni pregledali na 6 meseci su poželjni, ako to ne želite nemojte mi se javljati zbog problema.

 

MOGU DA VAM SE DESE PROBLEMI ČAK I KADA KUPITE NOV AUTOMOBIL

POGLEDAJTE VIDEO. NOVA TOYOTA KOJA NE MOŽE DA SE REGISTRUJE. A PRE TOGA JE TROŠILA ULJE NOVA COROLLA KAO DA IMA 500.000 KILOMETARA. 

 

Dodatno pitanje g.Petrovića:

A.Todorović: Ja imam majstore koji pregladaju auto koji Vam ja pronadjem, a oni se trebaju platiti G. Jovane Jovan Petrovic ili mislite da bih se brukao time što bih uzimao taj novac za sebe, to je ispod mog nivoa.Dobijate pregled automobila za koji smo se prethodno dogovorili.
Jovan Petrovic: Dakle  vi nađete kola,majstor da zeleno svetlo i ja odem na plac i pazarim kola, posle ovi vaši majstori odrade prevenciju i mirna Bosna
  • Najbolji Auto Jovan Petrovic Pa još bolje od toga gospodine Jovan Petrovic . Ja vas sačekam na placu da pogledate ta kola, ako je ikako moguće i da ih provozate na vaš rizik (znate da nije moguće izvaditi dva puta probne tablice na jednom automobilu, debilan zakon R.Srbije) . Ako kupujete auto, odmah ga plac prebacuje kod mog majstora na Veliki servis! Obezbeđujem vam tehnički pregled, sve papire za registraciju, ako mogu i odlazak u MUP organizujem, tako da vas do kraja dana čeka auto sa urađenim VELIKIM SERVISOM i tablicama. Ali moj majstor provera i trap, i sve ostalo. Dakle ako treba još nešto da se zameni pored velikog servisa on menja, cenu tačno u dinar dobijate pre servisa. Za kola starija od 6 godina preporučujem preventivni servis kod mog majstora na 5-6 meseci. Ako niste iz Beograda, onda je to teško da ispunite, ako jeste, morate, inače vam ne tražim auto.jer meni je bitno da vas AUTO DOBRO SLUŽI! Ako vi imate iste takve cilje onda smo se dogovorili. PS.pošto ste mi postavili jako dobra pitanja gospodine Petroviću za vas je odgovor od 3000 din besplatan, ali morate platiti 18 000 dinara jer mene često majstori koštaju i više ( ne može besplatno pitanje bez uplate 18 000 din, ali ne mora 3 000 din + 18 000 din).
Ljiljana Stojanovic Od A do Š. Automobili me ne interesuju, četiri smo kupili posle 15min gledanja. Dobro je ispalo, koliko se ne razumemo.
Čitala sam jer je prezentacija usluge savršena, što stilom, što rečnikom, što gramatikom. Lepota, u moru primitivizma i negativnosti. Gospodine, želim Vam veliki uspeh u poslu, zaslužili ste ga. Svako dobro
  • Testovi Automobila Srbija Ljiljana Stojanovic Hvala g.Ljiljana Stojanovic vama i vašoj porodici želim sve najbolje! PS. meni je primarno kod automobila da vam preporučim NAJBEZBEDNIJI auto za vašu porodicu, ljudu su neuki ne umeju da pročitaju euro ncap rezultate sa mnogo se gine. Nije ideja da auto samo ide i da se kvari, nego da vas spasi zaštiti u sudaru, a gine se puno…
    ——————————————————————————————————

 

Vladimir Todorovic Ko bre kome sta vise garantuje za polovnu stvar danas moze da radi.sutra ne i to je to .dobar poznavaoc kola moze da proveri dal je farban ili.ne i osnovne stvari sve ostalo je macka u dzaku niti ce ko.na placu da da da se meri kompresija proveravaju dizne turbine i.ostalo.kod nas ide to sto vidis toje stojepro eri osnovno i teraj ako.ti se svidja
  • Testovi Automobila Srbija >Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.

  • Neki me uveravaju da žive, imaju, voze i održavaju automobil sa platama od 40,000 dinara, ali oprostite meni nije jasna ta računica, osim ako u održavanje automobila ne spada samo dolivanje ulja, i krpljenje guma. Šalu na stranu, dobro se zna koliko košta potrošačka korpa u Srbiji, i da ste sa prosečnom platom gladni, kao i vaša deca. A neki i sa prosečnom platom, kupuju nov automobil, verujte mi, iako je u to zaista teško poverovati. Cilj svakog od nas je da živi što bolje, luksuznije, ali glavni cilj treba da bude bezbdnost vaše porodice, a to ne postižete ako odaberete novi Tipo od 13.000 e koji je dobio bedne 3 zvezdice na kreš testu, kao recimo i Duster, mnogo je bolje dati 9 000 e za ovakav Peugeot, i da imate 4000 e za eventualne popravke. Mislim da u narednih 5 godina, kada dođe vreme za prodaju 508 ice, nećete potrošiti svih 4000 e. Vrednost ovog automobila posle 5 godina će biti oko 4700 evra, dakle izgubili ste oko 4300 evra, dok posle 5 godina sa kupovinom Tipa, ili Dustera gubite oko 7000 e, jer će auto koji ste platili oko 13 000 e, vredeti oko 6000 evra. Pri tome, 508 je nekoliko puta bolji i bezbedniji automobil od Dustera ili Tipa. Možete vi tvrditi suprotno, kao što možete tvrdite da zemlja nije okrugla, važno je da znate da je ovo realnost. A sebe ubeđujete u šta god želite, pa čak i u to da vam je žena verna. Kao što ste i vi njoj verni! Vaše pravo! I ja to moram da poštujem. Šalu na stranu, vaša cenjena supruga je vama verna, a kupovina automobila, izbor, zavisi najviše od toga da li i koliko želite da uštedite, odnosno potrošite. 

Znam da najviše verujete majstoru i komšiji. Komšiji je cilj da vama uvali svoj auto, jer mu vi verujete, i jer će na taj način dobiti najviše novca. Majstoru je cilj da vam naplati što više, i da vam se auto što češće kvari. Još je gore, ako i komšija i majstor vode ljubav sa vašom ženom, i to godinama, a vi im verujete bezgranično. Mi Srbi “nikada” ne želimo da komšiji “crkne krava”, kao što nikada ne pomislimo na tuđu ženu. Mi smo Pravoslavci, volimo i cenimo porodicu, Boga i državu, koja nam je iznad svega, naročito Kosovo. 

Pitajte Aleksandra Todorovića