Najboljiauto.com: Wartburg 353 W – Miris mešavine!

Wartburg nije bio poput Trabanta, mali, neugledan i spor automobil. Wartburg se proizvodio u Eisenachu kao limuzina, i kao karavan, sa trocilindričnim dvotaknim motorom od 993 kubika. Snaga od 50 KS u to vreme bila je dovoljna i za duži put. Septembra 1965.godine dobio je sva četiri točka nezavisno vešana, a karoserija koju vidite na slikama je iz 1966.godine. Wartburg nije mnogo ulagao u dizajn, ova fabrika je bila osmišljena da ponudi jedan prostran, upotrebljiv automobila za šire narode mase po razumnoj ceni. Rok isporuke u Istočnoj Nemačkoj bio je punih 10 godina! Danas se to čini puno, tada je u vreme komunizma to bila realnost, a ovaj autmobil je za mnogo iza one strane Berlinskog zida bio sanak pusti. Danas mnogo sanjaju Komunizam, pa sam rešio da ih podsetim, kakvi su se automobili tada i vozili.

Tekst: Aleksandar Todorović urednik Najboljiauto.com i Testoviautomobila.rs

Foto: Ralf Christian Kunkel

Fića – FIAT 600 slavi 60 godina

najbolji       _auto_logo_670

Mnogi nisu upoznati sa činjenicom da je prvi Wartburg bio predstavljen na sajmu automobila u Lajpcigu 1956. godine. To je ovaj automobil dole na slici! Ne verujete svojim očima? Znajte gospodo Wartburg je imao ozbiljne nemačke inženjere, koji su napravili automobil za to vreme moderan, kvalitetan i konkurentan. Komunustička partija Nemačke, ja kasnije procenika da je potrebno da konstruišu jednostavniji, i jeftiniji automobil, po meri radničke klase. Koji doduše nisu mogli baš svi da kupe, ali ideja je bila na mestu, zar ne?

Wartburg 311 iz 1956.godine

wartburg-311

Wartburg 353W kakvog se vi sećate, i koji je još uvek moguće ponegde videti po Srbiji, sagorevao je mešavinu, zapravo u benzin se sipalo 2% ulja, neki se i dan danas sećaju tog mirisa. Odlično rešenje za jeftino podmazivanje motora. Glava agregata je bila od lakog metala, radilica sa četiri ležaja, povratni karburator, svećice M 14/175, i akumulator 12 V 33Ah.

wartburg-beli

Alternator je imao od 42 A. Motor je bio hlađen vodom, odnosno antifrizom, a ne kao “buba” i “spaček” vazduhom, pa se nije pregrevao. Kapacitet zatvorenog rashladnog sistema bio je 6,7 litara.

Varburg-353-w

Imao je pogon preko prednjih točkova što je za Škodu i Ladu tada bila misaona imenica. Ručica menjača je bila kod volana, odnosno na podu po želji.

Visina od tla, klirens dovoljnih 13,5 cm (Logan ima recimo 14 cm). Imao je vrlo robustno, izdržljivo ogibljenje, bio je kao stvoren za loše puteve.

Postizao je maksimalnu brzinu od 130 km/h, i malo preko toga, a do 100 km/h je stizao za 21 sekundi, što je bilo sasvim dovoljno u to vreme. Bio je težak 900 kg, a karavan tačno 960 kg.

wartburg_353-tourist

Pri brzini od 90 km/h trošio je 7,4 litara po fabričkim podacim. U gradu potrošnja nije prelazila 10 litara.

varburg-policija

baner_najboljiauto_300x250

lepa-slika

Fića – FIAT 600 slavi 60 godina

Najbolji auto: Volkswagen Golf II živa legenda

najbolji       _auto_logo_670

Jedan komentar na Najboljiauto.com: Wartburg 353 W – Miris mešavine!

  1. Marko Zivkovic says:

    Lep tekst o Wartburgu,ali mogli ste pomenuti i kapacitet prtljaznika koji kod limuzine iznosi respektabilnih 525l,dok je kod karavana sa oborenim sedistima 1600l.Ja sam uz dvotaktnog Wartburga karavana odrastao,a i sad imam limuzinu ali sa 1.3 motorom.To je auto za sirotinju ,jer se popravlja kljucevima i cekicem,a ne uz pomoc kompjutera.

Ostavite komentar