Najboljiauto.com vam pomaže: otkrivamo vam kako da napravite pravi izbor

Koliki vam automobil zapravo, iskreno treba? Da li je nužno da bude veći od komšijinog? Koliki vam je prtljažnik dovoljan? Koliko često ćete taj prtljažnik napuniti u godinu dana? Da li baš na zadnjem sedištu mora biti dovoljno mesta za vašu taštu, ili se ipak možete zadovoljiti sa manje mesta, što je možda dovoljno vašoj maloj deci da se udobno  smeste? Da li možda očekujete prinovu? Da li je u planu da vaš sin ili ćerka sedne za volan? Da li vama zaista treba automobili, i da li možete da ga redovno održavate?

Aleksandar Todorović, glavni i odgovorni urednik najboljiauto.com

najbolji-_auto_logo_670-

Nikada ne kupujte automobil u istom danu, iako mi imamo rubriku i za takve kupce – Hitna kupovina – Brzi odgovor (kliknite ovde). Pustite da prespava, i ponuda, i auto, ali i vi, i vaš mozak, ukoliko ga uopšte koristite pri izboru najracionalnijeg modela. Nemojte se ljutiti, ali budite hrabri i priznajte: mi muškarci smo i dalje velika deca kada je kupovina automobila u pitanju. Žene su u ovom slučaju mnogo racionalnije, staloženije, ozbiljnije, te vam je naš savet: povedite lepšu polovinu, i jako dobro poslušajte šta će vam reći, jer će ona zasigurno prepoznati mnogo više mana jednog vozila, dok ste vi na sedmom nebu, i u dilemi koje alu felne staviti, te da li doplatiti za kožu, ili možda ksenone, te fabričku navigaciju, jesmo li u pravu? Razotkriveni ste, a još je “gore”, ako vaša lepša polovina (iskreno se nadamo da je tako) čita naše Testove, i odgovore na pitanja u rubrici Pitali ste Aleksandra Todorovića (kliknite ovde).

Foto: Branka Todorović

aleksandar-todorovicProverite obavezno koja je cena održavanja vozila, i to ne samo koliko treba platiti redovni servis, već  i pošto su pneumatici, a to učinite pre nego što se zaletite da umesto 15-ica doplatite za 17-ice. Razlika u ceni između ove dve dimenzije može vas jako iznenaditi. Nije loše ni da se raspitate koliko košta recimo retrovizor, hladnjak, ili krilo, ili svetlosne grupe, jer tesni parkinzi, i nervozni ljudi kao rezultat daju i uništene retrovizore.  Nije loše utvrditi šta od delova ima na lageru, i koliko se čeka na deo ukoliko ga nema na stanju.  Ovo su sve zlata vredne informacije za sve one koji ne mogu ni jedan jedini dan bez automobila zbog posla. Ne kupujete automobil ako za njega u vašoj okolini nema servisa.

Bez dobrog, proverenog ovlašćenog servisa nema ni dugoročno gledano isplative eksploatacije vozila. Šta vam vredi što JD Power tvrdi da se Subaruovi automobili znatno manje kvare od Opela, ukoliko u vašem kraju imate sjajan Opelov servis?

Yaris -2 - DSCN3824Na kraju, koliko god vas savetovali da maksimalno uključite svoj racio,  a maksimalno isključite svoje emocije, moramo vam reći: ne kupujete automobil koji vam se vizuelno ne dopada, jer to vam je kao da ste oženili ružnu ženu, pa možda čak i gore od toga, jer u ovom slučaju “švaleracija” ne pomaže, jer kako god da obrnete morate voziti sopstveni  a ne tuđi automobil. Zato sve svoje želje, i potrebe stavite na papir, pa utvrdite šta vam je od toga svega zaista primano.

Sa “tuđim ženama” je to ipak manje komplikovano. Svakako, malo smo se našalili, i ako smo nekoga uvredili, iskreno se izvinjavamo, ideja teksta je bila pre svega savetodavna, finansijska, okrenuta ka porodici, kao suštini društva, ali prilikom kupovine automobila morate sebe malo nagraditi, i svakako trebalo bi da budete veseli, jer ako ćete već potrošiti puno novca, potrošite ih uz osmeh na licu, ali uvek dajući prednost bezbednijem automobili, jer život nema cenu, a nov automobil nije trošak već investicija, i ako ga tako budete posmatrali neće vam biti žao novca, koji je tu radi vas, a ne vi radi njega.

Koji polovan auto za 2.000 €?

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

 

Ostavite komentar