Mitsubishi Carisma 1.6: nosivost automobila

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću imam Mitsubishi Carismu 1.6 i hteo bih sa njom da vršim prevoz automobila na auto prikolici kako se računa nosivost u odnosu na težinu auta kojeg šlepam i težinu prikolice i nosivost prikolice ili koji sve putnički automobili mogu da vuku auto na prikolici? Hvala. M.Bačić.

najbolji-_auto_logo_670-

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Bačiću, vaš automobil, Mitsubishi Carisma može da vuče prikolici na kojoj se nalazi automobil, ali maksimalna težina prikolice sa automobilom ne sme da pređe 1.275 kilograma. Carisma sa snažnijim agregatom od 1,8 litara GDI, koji ima i snažnije kočnice, šire pneumatike, može da vuče prikolicu koja je teška, dakle zajedno sa automobilom od 1.475 kilograma. Ne znam koliko novca želite da odvojite za polovan automobil, sa kojim planirate da dovozite automobile, ali recimo Lancia Kappa sa bilo kojim motorom može da potegne prikolicu od 1.500 kilograma, one su u oglasima jako jeftine, posebno verzije sa neuništvim 2.4 JTD agregatom, ali morate imati nekog invalida na koga ćete registrovati vozilo, jer nema smisla da za ovakav jedan automobil plaćate registraciju od skoro 700 evra.

Plava CarismaNe znam za koje vas sve modele zanima nosivost, recimo Peugeot 406 može da povuče prikolicu od 1.500 kg, manji Peugeot 306 tegli 1.200 kg, mali 206 sa motorom 1.1 može da povuče prikolicu tešku 700 kg, a sa snažnijim agregatom čak 1.000 kg. Podrazumeva se da su vam kočnice u besprekornom stanju, i naravno kompletan trap, pneumatici. Srećno sa prikolicom, i dovozom automobila.

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar