Najboljiauto.com: Kia postavlja stanice za brzo punjenje električnih vozila

Na sedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavili dve inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Evropu, svedoče o Kijinim ambicijama biti lider na području naprednih pogonskih tehnologija. Prilikom predstavljanja novih tehnologija namenjenih Evropi je Michael Cole, izvršni direktor Kijine evropske podružnice, rekao: “To su prve brze punionice u regionu takvog kapaciteta, a strankama Soula EV će biti od velike pomoći. Kia vidi baterije za električna vozila kao ključno rešenje mobilnosti ubuduće i zato će i dalje investirati u ovu tehnologiju.”

Nove punionice snage 100 kW DC električnog Soula EV napune od sasvim prazne baterije do 80% napunjenosti baterije za samo 25 minuta. Punionice su razvili i napravili u korejskoj kompaniji Signet Systems Inc, koja se od 1998. bavi naprednim električnim uređajima. Otvaranjem punionica snage 100 kW DC u svojoj evropskoj centrali Kia namerava raširiti svoju mrežu na čak 233 mesta za brzo punjenje na sva mesta gde budu prodavali električnog Soula i na sedištima evropskih distributera. Nove lokacije će se pridružiti postojećoj mreži 140 mesta za punjenje, što znači da će Kia kupcima nuditi ukupno 373 stanice za punjenje. To spada u Kijin plan širenja mreže širom sveta s obzirom na to da će se Soul EV prodavati globalno.
   
Soul EV je Kijino prvo električno vozilo koje će se prodavati širom sveta (Kia Ray EV se prodaje samo u Južnoj Koreji) i predstavlja novu generaciju Kijinih električnih vozila. Kia Soul EV će od oktobra biti u prodaji u samo 16 evropskih zemalja, a kao i sve ostale Kije, može se pohvaliti revolucionarnom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km/ prve 3 godine neograničena kilometraža) i jedino je električno vozilo s tako dugom fabričkom garancijom. Soul EV koji se, između ostalog, može pohvaliti i najvećom energetskom gustoćom baterije u svojoj klasi (200 Wh/kg), pokreće električni motor snage 81 kilovat s najvećim obrtnim momentom 285 Nm i 27-kilovatna litij-jonska polimerska baterija smeštena ispod kabine. Novi model, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 12 sekundi i dostiže najveću brzinu od 145 km/h, omogućava maksimalni domet 212 km.

COM   najbolji_auto_logo_470x70_v1

TESTIRALI SMO: BMW 316d

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

TESTIRALI SMO: Hyundai Veloster 1.6 GDI

opis

 

 


Ostavite komentar