Najboljiauto.com: Globalna premijera nove Mazde CX-3

Mazda je danas na posebnom događaju uoči Los Angeles Auto Showa 2014. otkrila potpuno novi CX-3. Mali SUV je peti po redu Mazdin model nove generacije, koji sadrži punu paletu nagrađivane SKYACTIV tehnologije, zajedno sa atraktivnim ‘KODO – duša pokreta’ dizajnom. Sa početkom prodaje zakazanom za proleće 2015. u Japanu, CX-3 je postavljen kao ključni član Mazdine ponude modela.

Evropske modele pokretaće tri motora, benzinski SKYACTIV-G 2.0 u dve verzije i novi SKYACTIV-D 1.5 čisti dizel motor. Šestostepeni SKYACTIV-Drive automatski i SKYACTIV-MT ručni menjač će biti dostupni u kombinaciji i sa prednjim pogonom i sa Mazdinim AWD sistemom pogona na sva četiri točka nove generacije. Pročitaj više (klikni ovde).

TESTIRALI SMO: Mazda 3 Sedan G120

cx-3-nazadPotpuno nova Mazda CX-3 sadržaće najnovije Mazdine i-ACTIVSENSE sisteme za povećanje aktivne bezbednosti, kao i vrhunsku pasivnu zaštitu zahvaljujući svojoj laganoj, ali čvrstoj SKYACTIV-karoseriji. Prilagođena potrebama modernog tržišta, ona takođe nudi velikodušan paket dodataka za informisanje i zabavu, uključujući sistem MZD Connect za povezivanje u automobilu.

Mazda CX-3 će biti izložena tokom Los Angeles Auto Showa 2014. pored potpuno nove Mazde MX-5 kao i premijerno prikazanih Mazde CX-5 2015 i Mazde6 2015. Salon je otvoren za javnost od 21. do 30. novembra.

TESTIRALI SMO 1.000 km: Mazda 3 Sport G165

TESTIRALI SMO: Mazda 3 Sedan G120

Pogledajte kako je to izgledalo:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kopN0VykymQ[/youtube]

Ostavite komentar