G.Todoroviću šta da kupim za 4.500 evra?

Poštovani g. Todoroviću, izuzetno uvažavam Vaša stručna mišljenja pa Vas molim da mi pomognete u izboru kupovine polovnog automobila. Dvoumim se između benzinca ili dizelašta do 1.4 litra. Ženi se najviše dopada C3. Meni se dopada VW Polo, Seat Ibiza a nije loš ni VW Fox, Ford Fiesta. Vidim da hvalite Toyotu Yaris, pa vas molim da mi pomognete u izboru između ovih modela ili preporučite neki drugi. Molim Vas da date komentar za Yaris sa motorom 1.0 I 1.3. Opišite mi i Astru G, ali Citroen Xsaru. Unapred hvala. Veroljub Ilić.

najbolji-_auto_logo_670-

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Iliću, Toyota Yaris 1.0 VVT-i je automobil koji nudi pregršt prostora u maloj karoseriji. Japanska domišljatost i vrhunska ekspertiza kada je u pitanju ergonomija malih automobila za posledicu su imali najprostraniji model u B segmentu – Yaris, pre 7-8 godina, kada je Yaris prve generacije dominirao na nekim tržištima Evrope. Japanska “buba” ima i upečatljiv dizajn, odličan kvalitet izrade i šampionski imidž: upravo ovaj model je jedan od najpouzdaniji automobil na svetu! Diči se i jeftinim održavanjem, zbog čega ne treba da čudi što se polovni Yaris lako prodaju u Srbiji.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR JE DOSTUPAN SAMO G.ILIĆU.

Sofisticirani VVT-i agregat od 1.0 litra pruža pristojne performanse ukoliko ste vredni sa ručicom menjača, a troši u proseku samo 7,0 litara na 100 kilometara pređenog puta. Pored toga, japanskom automobilskom gigantu je sa Yarisom I generacije uspelo ono što konkurenciji nije: Toyota je konstruisala dopadljiv automobil dobrih dinamičkih osobina po umerenoj ceni. Pa ipak, iako 69 KS pruža dobra ubrzanja, kod preticanja morate biti jako pažljivi, jer ako se ručica menjača nađe u pogrešnoj brzini od bezbednog preticanja nema ništa, jer ovaj motor nema dovoljno obrtnog momenta. Samo 90 Nm pri 4.000 o./min ne pruža dobra međuubrzanja, iako su ona bolja od agregata od 1,1 litara Peugeota ili Opela (1.0).

Dobro proračunati prenosni odnosi u menjaču, koji su kratki, pružaju ipak pristojna međuubrzanja ako su u vozulu samo dve osobe, a posebno oduševljava precizna ručica menjača. Na prvi pogled, maksimalna snaga motora od 69 KS ne uliva mnogo poverenja, ali konkurencija iz slične radne zapremin nudi samo slabije agregate, koji su uz to još žedniji. Svakako, varijabilna tehnika upravljanja ventilima nije svemoguća. Puno bolji izbor kod Yarisa je motor 1.4 D-4D common-rail od 75 KS, ili vrlo dobri benzinac od 1,3 litara i 87 KS koji ovom automobili pruža zaista pristojne performanse, maksimalnu brzinu od 175 km/h, što znači da može juriti autoputem bez naprezanja 140-160 km/h (što benzinac 1.0 baš i ne može). Zapravo najveća mana Yarisa je ipak previsoka cena kao polovnog, jer za model star 7 godina treba odvojiti 4.500 evra što nije tako malo novca, imajući u vodu da toliko košta i puno veća i bolja Toyota Corolla sa snažnijim motoro od 1.4 litara i 97 KS, koja osim boljeg komfora, nudi više stabilnosti, i bolju bezbednost.

VW Fox preskočite, to je model, koji je po mnogo čemu nedorečen, sa prosečnom opremom, i performansama koje su u proseku slabije od konkurencije. Ako želite, volite i cenite VW, onda je Polo daleko bolji, mudriji, i dugoročno isplativiji izbor. Osnovni motor u VW-u 1.2 sa tri cilindra od 60 i 70 KS, je u osnovi dobar, ali se prvih godina proizvodnje pokazalo da nema dovoljno kvalitetnu glavu motora, i da VW-u treba još nekoliko godina da ovaj trocilindrični motor doradi. Puno je bolji, i sigurniji izbor 1.4 16V od 75 KS koji se vrti i u Golfu IV, jer je elastičniji, pouzdaniji, i snažniji. Seat Ibiza je konstruisana na osnovi VW Pola, samo je malo dinamičnija, stabilnija, i upravljivija. Seat je želeo da ponudi kupcima automobil B segmenta koji je zanimljiv za vožnju, i u tome su uspeli, jedino što kvalitet plastike razočarava, i u proseku kvalitet nije na nivou VW-a, tako da ipak dajem prednost Polu.

Astra_G_5-doors

Ostavite komentar