Najbolji i najgori saloni: Hyundai Auto, Novi Sad

U ovom gradu vlada ozbiljna konkurencija, i dilerima nije nimalo lako. Oseća se kriza i u Novom Sadu, ali se prodavci bore sa boljom ponudom, kvalitetnijim automobilima i nižim kamatnim stopama. Hyundai je kao brend sve popularniji u Srbiji. Danas niko više ne misli da su korejski automobili loši, nepouzdani. Kupci ovih automobil su do juče vozili Fordove, Opelove ili Renaultove automobile. Čak se i tradicionalni kupci japanskih automobila okreću Hyundaiju, pre svega zbog dobrog dizajna, i još bolje garancije od 5 punih godina. Hyundai Auto je učinio mnogo svih ovih godina na širenju svoje prodajno servisne mreže, shvatili su na vreme da Srbija nija samo Beograd, i da treba ponuditi kupcima u automobila i u manjim gradovima dobru uslugu, i bar servis za Hyundai koji će možda kupiti u Beogradu. Hyundai se već godinama prodaje u Novom Sadu, ali ove godine je otvoren i auto salon Hyundai Auto, koji se nalazi u Šajkaškoj ulici. Salon nije veliki, ali lepo izgleda, ponuda modela je solidna, imali su i test automobila koji sam „želeo da kupi“ Hyundai ix35, i veoma raspoloženog prodavca g.Nemanju Bogdana, koji ima i znanje, i trgovačko umeće, ali ima i stav, i to stav koji ume da brani i odbrani argumentima. Jako mi se dopalo kako g.Bogdan prodaje automobile, i kako „čita“ kupce, pred ovim gospodinom je svetla budućnost u prodaji vozila. Dakle, ako planirate da u skorije vreme kupite nov automobil, moj vam je savet da posetite Hyundai Auto, ne samo jer imaju garanciju od 5 godina, najniže cene u klasi, već i jer imaju vrlo dobre automobile koji koštaju manje nego što vrede, ali najvažnije je da na ovom mestu imate na raspolaganju servis koji poštuje sve norme koji je brend Hyundai propisao. Pročitaj više (klikni ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Hyundai ix35 2.0 CRDi 4WD

TESTIRALI SMO: Hyundai Veloster 1.6 GDI

najboljiauto-comHyundai Auto danas u Srbiji ima jednu od najrazgranatijih servisnih mreža i veoma dobru ponudu auto salona. Zbog toga, koji god veći grad u Srbiji da posetim nailazim i na Hyundaijeve salone automobila. Ovaj salon mi je bio posebno zanimljiv, jer je Hyundai Auto generalni uvoznik korejskih automobila rešio da kupcima u Novom Sadu posveti maksimalnu pažnju, otvaranjem novog auto salona ove godine. Do sada su kupci u Novom Sadu mogli da kupe Hyundai kod dilera koji u istom salonu prodaje i Toyote, a to nije baš reprezentativno.

Hyundai je danas cenjena marka automobila u svetu, u Evropi, pa čak i Nemačkoj, gde se konkurencija iz Azije ne dočekuje baš „raširenih ruku“. Hyundai je u Srbiji postao veoma popularna marka automobila, jer ga biraju i oni koji imaju novca i za Mercedes ili BMW (recimo model Santa Fe sa sasvim dobro prodaje). Hyundai Auto je prešao jedan veliki put, od brenda „za sprdnju“ do marke automobila za uvažavanje. To se nikako nije deselo preko noći, a krivac za veliko uspeh ovog brenda sigurno je direktor Habič Slavc koji je verovao u tržište Srbije, i kupce u Srbij, jer danas je samo Škoda popularnija. Da ste nekom pre 10 godina rekli, da će Srbi 2014.godine mnogo više kupovati „neki tamo“ Hyundai od Peugeota ili Citroena, svako bi vam se u brk slatko nasmejao. Doduše, danas Hyundai nije tako bagatelno jeftin kao što je to bio pre jedne decenije, ali danas Hyundai ima modele koji su najlepši u klasama kojima pripadaju. Svakako, Hyundai se ne oslanja samo na dizajn, već i na kvalitet, i odlične vozne karakteristike, a jedan od Hyundaijevih automobila koji je često preporučujem je i krosover ix35, koji sam „pokušao da kupim“ u Novom Sadu.

Sjajan prvi utisak

Salon Hyundai Auta odlično je lociran i lako ga je pronaći – blizu je autoputa, pa i oni koji loše poznaju Novi Sad neće imati problema da se snađu. Nova zgrada izgleda moderno, ali ovaj salon ipak ima slabu tačku – nedovoljno velika površina, u njega nikako ne mogu da stanu svi modeli koje nudi ovaj brend. Na Novom Beogradu je salon mnogo veći, i bolji za razgledanje automobila.

Pokušajte da izbegnete subotu, jer subotom je Novi Sad jednako neugodan za vožnju kao Beograd, bar se to odnosi na ulice u blizini ovog salona, jer mi saobraćajci sa ne baš prevelikim koeficijentom inteligencije nisu gotovo 20 minuta dozvoljavali da skrenem u ulicu koja vodi ka autoputu. Zamislite da vam se šest puta upali zeleno svetlo na semaforu za skretanje levo, a da vam saobraćajci ne dozvoljavaju da skrenete. Iskreno se nadam da je situacija radnim danima bolja, a možda sam je sve živce potrošio na bahate vozače u Beogradu, pa onda nemam živaca za izvoz u Novi Sad.

Mesta za parkiranje ispred salona ima koliko volite, a i prodavac u salonu za vas ima vremena koliko vam duša izvoljeva. Ovde možete u mnogo opuštenijoj atmosferi razgledati automobile, u odnosu na salon na Novom Beogradu, gde kupci povremeno nailaze u talasima (doduše zbog krize to je sve ređe, ali onih koji se predstavljaju kao kupci koji to nisu u Beogradu ima za izvoz).

Prodavac g.Nemanja Bogdan bio je obučen po strogim kriterijumima (odelo, kravata, cipele) i izgledao je veoma uredno. Direktor Habič Slavc tvrdoglavo insistira na „dres kodu“, i ja to podržavam, jer kad već dajete tolike pare za nov automobil red je da vam taj auto pokazuje prodavac koji je pristojno odeven, jer ipak ne kupujete polovan auto na blatnjavom placu, zar ne?

hyundai-foto-aleksandar-todorovicPotom je prodavac opet otvorio vrata Hyundaija ix35 i pokazao mi je da su spojevi plastičnih delova dobro urađeni, utvrdivši takođe da je plastika u gornjem panelu mekana na dodir. Nisam se, međutim, predavao – nastavio sam smo da hvalim Toyotu RAV4, tvrdeći da je Toyota i plastika u njoj mnogo kvalitetnija. Suština ovakvih pitanja je da utvrdim koliko je prodavac korektan prema konkurenciji i na koji način brani kvalitete automobila koje prodaje. G.Bogdan je na šarmantan način branio „boje“, prednosti brenda Hyundai, a posebno modela ix35, sa naravno neoborivim argumentina. Kad sam g.Bogdanu pokušao da objasnim da ix35 na zadnjem sedištu nudi mnogo manje mesta ne samo od Toyote RAV4 koje jeste i skuplja, već i od nekih SUV-ova koji su cenovno mnogo bliže ovog automobili, g.Bogdan me je šaljivo upitao, citiram: „Gospodine ako smem da vas pitam koliko često sedite na zadnjem sedištu?“. Odgovorio sam prodavcu da na zadnjem sedištu sedim jako retko, ali da želim da za svoj novac dobijem što je moguće prostraniji auto. G.Bogdan je onda primetio da sam prednje sedište previše „zavalio“ unazad, i održao mi predavanje zašto moram da podignem naslon, i koliko je nebezbedno da sedim tako kako ja sedim u salonu. Zahvalio sam mu se na savetima, ali onda sam mu ipak ponovio da Toyota RAV4 ima više prostora, i udobnija sedišta, kvalitetnije materijale, i g.Bogdan mi je samo rekao da nema ništa loše da kaže za Toyotu, i da ne želi da me ubeđuje da Hyundai ima jednako kvalitetno odrađen enterijer, ali da je po njemu Hyundai ix35 izuzetno ozbiljno napravljen automobil, koji je jako pouzdan, i koji je puno jeftiniji od Toyote.

testovi-automobila-rsHyundai ix35 mnogo jeftiniji od Toyote RAV4? Ali ja želim SUV sa dizel motorom, ne isplati mi se kupovina benzinca, prelazim i više od 25,000 km godišnje, i to uglavnom po gradu, i okolini grada. G.Bogdan mi je ponudio ix35 sa dizel motorom 1.7 CRDi od 115 KS za 19.990 € sa Style paket opreme, i istakao da Toyota nema nikakav RAV4 za taj novac. Onda sam mu odgovorio da je meni motor od 1.7 litara slab, i da Toyota RAV4 nudi 2.0 dizel motor od 124 KS sa 25.000€, a da jedva malo manje košta ix35 sa sličnim motorom. G.Bogdan se nije dao, izneo je činjenice: ix35 sa dizel motorom od 2.0 litra ima 184 KS a ne „samo“ 124 KS, ix35 sa dizel motorom može da se kupi za 21.990 €, a sa srednjim paketom opreme, koji ima bolju opremu od Toyote RAV4, pod nazivom Premium košta 25.290 € (za najsnažnij verziju 2.0 CRDi Hyundai ima i Impression paket opreme koji je najbogatiji).

Kad sam g.Bogdanu rekao da je Toyotina garancija od 5 godina mnogo bolja od garancije koju nudi Hyundai (5 godina, ali sa ograničenjem na 150.000 km) jer je bez ograničenje kilometraže, prodavac mi je sam odgovorio: „Zar niste rekli gospodine da godiišnje prelazite 25,000 km, vi se onda uklapate u granciju koju vam daje Hyundai“? Na kraju je g.Bogdan insistirao da pogledam i veći Santa Fe u salonu, koji je zaista jednako udoban i prostran kao RAV4, ali ne i prostraniji od njega, što g.Bogdan nije želeo da poveruje, ali kada pažljivo premerite oba modela lako dolazite do istog zaključka kao potpisnik ovih redova.

foto-aleksandar-todorovicKada sam g.Bogdanu pomenuo da za manje para mogu da kupim Daciju Duster ili Renault Capture, prodavac mi je samo rekao da ti krosoveri nisu konkurencija Hyundaiju, i da prvo provozam te automobile pre nego što ih kupim.

Da zaključim: ponuda modela u salonu nije kompletna – zastupljeni su svi modeli koje ovom dileru donose novac: Santa Fe i ix35. Hyundai i30 je takođe bio izložen, ali je marža na njemu toliko mizerna, da je dobro što ga uopšte i nude kupcima. Na kraju, pored zarade, bitno je i tržišno učešće na tržištu, a tu je Hyundai odmah iza Škode, ako ne računamo domaći 500L koji jeste imao obilate subvencije od države.

Što se prodavca tiče, kada vam on posveti više od pola sata i pritom sigurno i tačno odgovori na većinu vaših pitanja, a uz to vam pruži i prijateljske savete, onda on zaslužuje svaku pohvalu i može služiti kao primer drugima, koji izbegavaju da vas savetuju, već se samo smeškaju i klimaju glavom. G.Bogdan ima znanje, i ima stav, od kojeg ne odstupa ni pod kojim okolnostima. Brojni kupci će mu to sigurno ceniti, ali ne i oni prepotentni koji su uvek ubeđeni da su najpametniji, i najinformisaniji kupci na svetu, ali oni ionako ovakvu vrstu tekstova ne čitaju. G.Bogdan jako dobro poznaje automobile koje prodaje, i uveren je da test vožnja mnogo nedoumice rešava. Imao sam mogućnost i da provozam ix35, jer ovaj diler ima test vozila. Doduše, u Novom Sadu je tako velika gužva subotom, da nemate realno mogućnsti da probate auto na pravi način.

testoviautomobila-rsGepek kada oborite zadnju klupu ne nudi u potpunosti ravnu površinu, iako se g.Bogdan trudio da ona takva bude.

G.Bogdan je fer prema konkurenciji, jer zaista Dacia nije konkurencija jednom brendu kao što je Hyundai, ali je na moje pominjanje drugog Hyundeijevog dilera u Novom Satu (GO.TA Car), prodavac odmahnuo rukom, i samo rekao: „oni nam nisu ozbiljna konkurencija“. Ja samo mogu sa tim da se složim, jer ovde ne samo što što imate mnogo bolji servis (bar tako tvrde vlasnici ovih korejskih automobila), već imate mnogo „potkovanijeg“ prodavca, a bez pravih informacija nećete ni moći da kupite automobil koji pre svega vama odgovora.

Brzi napredak Hyundai Auta na jednom turbulentnom tržištu kakvo je naše jasno svedoči da se igralo promišljeno i – na duže staze. Kvalitetnu uslugu prepoznali su njihovi brojni kupci, koji se mogu pouzdati da će i u narednom periodu u Hyundai Autu servisirati svoje korejske automobile po veoma povoljnoj ceni. Kako je u ovom ovlašćenom servisu obezbeđen veliki lager kvalitetnih rezervnih delova za starije modele po simboličnoj ceni, savetujem vas da svratite ovde ukoliko i vi vozite neki od starijih Hyundaijevih modela. GO.TA Car nije daleko od ovog dilera, pa posetite i njih, možda vam oni budu simpatičniji, jer ruku na srce, ne treba svakom kupcu prodavac koji se dovoljno razume u tehniku, opremu, i konkurenciju.

Na kraju, pozivam vas da posetite ovaj salon automobila, kao i sve salone brenda Hyundai i pošaljete vaše komentare.

najbolji       _auto_logo_670[table]Hyundai auto salon: Hyundai Auto, Novi Sad
Lokacija :8
Izgled :7,5
Parking :10
Ponuda :7
Probna vožnja : 7,5
Servis :DA
Prosečna ocena :  [/table]

opis[table]Prodavac Hyundai : Nemanja Bogdan
Ljubaznost : 9
Tehnička stručnost : 9,5
Informisanost – kreditiranje :10
Upornost :10
Odnos prema konkurenciji :8,5
Izgled : 9
Prosečna ocena:  [/table]

Zvanični sajt je www.hyundaiauto.rs, ali postoji stranica Novi Sad, Hyundai Auto. Preporučujem vam da posetite ovaj sajt. Sve je jako jednostavno, tako se mogu snaći i oni kupci koji ne vole preterano internet. Sajt je dobro optimizovan, relativno brzo se učitava, i ispunjava sve stroge uslove koje zahteva Hyundai kao brend.

Adresa auto salona je Šajkaška 27 (pored Univerexporta), Novi Sad, telefon: 021/2100-680, e-mail: salonns@hyundai.co.rs.

Jedan komentar na Najbolji i najgori saloni: Hyundai Auto, Novi Sad

  1. Nebojsa says:

    Postovani gospodine Todorovicu,iako se mozda nekada i ne slazem sa Vasim ostrim odgovorima, nama posetiocima sajta ,moram da priznam da ste istinito napisali tekst o prodavcu Nemanji Bogdanu iz “Hyundai”salona u Novom Sadu.Covek ima znanja,prijatan i zaista maksimalno se trudi da izadje u susret i strpljivo odgovori na sva pitanja.Nije mi on ni brat ni pobratim(prvi puta sam video coveka danas),ali ima i moje preporuke ako se odlucite za kupovinu”Hyundai”auta.A vama sve najbolje, i nemojte bas toliko da budete ostri u pisanju, jer istina ume da zaboli nas potencijalne kupce.

Ostavite komentar