Najbolji auto za 4.500 evra je?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, Moj prijatelj tvrdi da i vi vozite Chevrolet Epicu. Da li je Peugeot 407 1.8 pouzdaniji i bolji automobil od Epice. Ugojio sam se u poslednjih par godina skoro 10 kg, pa želim malo komotniji auto. Naravno, kupujem benzinca, jer živim u malom gradu, pa se retko vozim kolima, do sada smo prelazili oko 10.000 km godišnje. Auto mora da bude dovoljno brz. Nisam neki zaluđenik, ali mi je 1.4 motor od 75 KS u 206-ici preslab. Ne planiram da ugrađujem gas. Moj otac je ugradio gas u Corollu 2001.godište, i par puta godišnje mi kuka, jer je zbog gasa morao u servis.

TESTIRALI SMO: BMW 116i

testoviautomobila-rs-logo

Nas je petoro, imam skoro svakog meseca jedno putovanje do Beograda, a pre svega želimo auto koji je komforan i dovoljno brz. Podrazumeva se da za navedeni novac želim kompletnu opremu, i snažan motor, te veliki gepek. Koji je od ova dva modela isplativiji što se kaže cena – kvalitet. Do sada sam bio zadovoljan sa 206-icom, pa blagu prednost dajem Peugeotu 407 1.8. Peugeot 206 sam prodao jer je stigla beba, i stvarno nam je postao pretesan. Moj prijatelj vozi Chevrolet Cruze 1.8 i prezadovoljan je. Imao sam prilike da provozam Chevrolet Epicu 2.0 (benzinac sa ugrađenim gasom) od mog direktora, i prosto sam se oduševio. Šta biste vi odabrali na mom mestu, ako nije tajna?

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Siniša, hvala vam na zaninljivim pitanjima, i poverenju. Navedeni modeli i jesu predviđeni za duga, naporna putovanja, i jesu mnogo udobniji od vašeg Peugeota 206. Ova dva automobila pripadaju D segmentu, nude dovoljno mesta i za putnike na zadnjem sedištu, i mogu se pohvaliti veoma mekanim ogibljenjem.

Kada je vozna dinamika u pitanju, 407-ica nudi više od Epice, pored toga ima bolje i rezistentnije kočnice, koje se teže pregrevaju, a pored toga i kasnije podupravlja u krivinama. Chevroletov servo upravljač je po američkim standardima, što će reći: nedovoljno direktan. Korejski menjač je daleko bolji, i jednako je precizan kao onaj u skupljem Peugeotu.

Epica izgleda i danas dovoljno moderno, iako treba priznati Peugeotu da je sa dizjanom 407-ice pogodio pravo u “metu”. Iako je na prvi pogled jasno da su se Korejci prilikom dizajniranja više oslanjali na već viđene forme, pa je tako silueta Chevroleta  konvencionalna, ali boljem izgledu svakako doprinosi velika maska hladnjaka, moćne svetlosne grupe, i alu felne. Francuski dizajn je daleko avangardniji, i može se reći da je 407-ica elegantnija, ali svakako iz moju ogradu da o ukusima nikada ne vredi raspravljati.

Odlični PSA motor od 1,8 litara i 125 KS, koji se ugrađuje u Peugeot 407 obezbeđuje pristojne performanse, ali redni GM-ov šestak od 143 KS “kvadratnog” promera prečnika i hoda cilindra od 52 x 52 cm, nudi daleko bolju kulturu rada, veliki obrtni moment od 195 Nm (Peugeot iz manje radne zapremine izvlači 170 Nm) i bolja međuubrzanja. Elastičniji motor u korejskom automobilu ne pruža samo bolje putne proseke, već i opušteniju vožnju, jer je potreba sa posezanjem ručice menjača kod modela sa dalekog istoka daleko manja.

Kompletan odgovor pročitajte na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.rs

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

autoveb_com_logo