Najbolji auto: Najbolji avgust u istoriji Mercedesa

Sve veće socijalne razlike u EU, za posledicu ima da premijum brendovima ide odlično, jer njihovi kupcima imaju sve više novca, dok markama automobila koji svoje kupce traže među radničkom klasoma (FIAT, Opel, Renault) ne cvetaju ruže. Mercedes je to umeo da iskoristi, pa je ovaj nemački proizvođač automobila u avgustu zabeležio rast u Evropi od 4,8% (Mercedes je plasirao čak 45.661 vozila), od čega je blizu polovine ovih automobila isporučeno na domaćem tržištu. Značajan rast (+15,8%) potignut je u azijsko-pacifičkom regionu, gde je plasiran 37.591 automobil sa trokrakom zvezdom, od čega je samo u Kini prodato 21.398 vozila. Kina ima tržište automobila koje najbrže raste, i ona može biti spas za mnoge svetske brendove. Tekst i foto: Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i urednik www.Testoviautomobila.rs

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE OVDE (KLIKNI NA LINK).


U ukupnoj prodaji 4 kompaktna modela (A, B, CLA i GLA klasa) učestvovala su sa čak 33.012 jedinica. Mercedes je saopštio da je od lansiranja CLA klase prošle godine, pa do danas kupcima isporučeno preko 100.000 ovih modela, što je izuzetno dobar rezultat za ovu klasu vozila.

Mercedes nastavlja da obara svoje rekorde, u avgustu je kupcima širom sveta prodato 118.887 vozila, što predstavlja rast od 9,7% u poređenju sa avgustom iz 2013. godine.

TESTIRALI SMO: Mercedes A 180 CDI BlueEFFICIENCY

 

Aleksandar Todorovic novinar i urednik

Ostavite komentar