Na Škodi imam problem sa menjačem: hronična mana VW grupe

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, Radite sjajan posao, puno uspeha u buducnosti. Pisem Vam jer imam identican problem kao i gospodin Babic sa Golfom VII. U pitanju je Skoda Octavia A7 1.6tdi, manuelni menjac 5 brizna, presao sam 9.000 km. Problem koji imam necu opisivati jer je potpuno identican slucaj (sto se kvara tice) kao kod gospodina Babica. Auto je na servisu vec 20 dana. Isti problem sam imao na Golfu VI, takodje 1.6 tdi, manuelni menjač 5 brzina koji je rešen ugradnjom novog menjaca i seta kvacila. Znam za jos nekoliko slucajeva sa istim problemom. Izgleda da VW grupa ima ozbiljan problem sa petostepenim menjacem vec duze vreme. Ako ste u prilici, istrazite problem koji je nazalost hronican a pogadja sadasnje i buduce vlasnike VW, Seata, Skode. Srdačan pozdrav! Borko Dimitrijević.

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

 

Odgovara Aleksandar Todorović:  Ja nisam uspeo da rešim problem, jer ne može da ga reši ni ovlašćeni VW-ov servis u Beogradu.

Izgleda da je jedino rešenje nov menjač, a takođe je jasno da isti problem ima i Škoda, koja je zapravo deo VW-ovog koncerna.

Octavia-1.4-Turbo-photo-3Gospodine Dimitrijeviću, vi niste usamljeni slučaj sa ovim problemom, koji je mnogo češći kod Škodinih, nego kod VW-ovih modela, iako oni navodno imaju “iste” manjače, ali praksa pokazuje da su još slabijeg kvaliteta oni na Škodi.

Kad preporučim kupcima u Srbiji da odaberu Subaru, Mazdu, Hondu, Nissan ili Toyotu, baš zbog pouzdanosti, nailazim na osudu ljubitelja nemačkih autmobila.

VW jeste pao sa kvalitetom, ali pali su i drugi proizvođači, pa čak u velika Toyota, ali je kod Toyote, Honde, Nissana to mnogo manje izraženo. Mazda čak uspeva na unapredi svoj kvalitet.

Najbolji dizel motor od 1.6 litara, svakako trenutno ima Honda, 1.6 i-DTEC, i kod nje nije zabeležen ni jedan kvar, problem sa menjačem, ili motorom, čak su jedno vreme u Francuskoj, pa čak i kod nas davali garanciju od milion kilometara (1.000.000 km). Svakako da je uživanje voziti Golf VII, i svakako da ima daleko kvalitetniju plastiku od one na Hondi, ali kvalitet menjača je važniji od kvaliteta plastike.

Ja ne mogu da vam rešim kvar, niti da vam ugradim novi menjač, ali mogu javnost da obavestim o vašim problemima, pa ako Škodu nije sramota da vam priušti “agoniju” sa vašom novom Škodom, onda meni nije problem da potencijalnim kupcima prenesem vaša iskustva.

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Ostavite komentar