Na novoj Toyoti otpadaju točkovi – opoziv!

Toyota je među poslednjima ponudila tržištu električni automobl, a njihov prvi potpuno električni automobil bZ4X je već opozvan zbog mogućnosti da se olabave šrafovi točkova. U vanrednu posetu servisu odlazi 2.700 primeraka. Sramota je da je Toyota dozvolila ovako veliki pad kvaliteta.

Najveći proizvođač automobila na svetu podneo je Ministarstvu saobraćaja Japana zahtev za opoziv modela bZ4X. Od 2.700 opozvanih primeraka, njih 2.200 je prodato u Evropi, 260 u SAD, 20 u Kanadi i 110 u Japanu, navodi Toyota u zvaničnom saopštenju.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Za rubriku Pitajte NOVI RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

 

Oštra skretanja i naglo kočenje opterećuju šrafove točkova i mogu da dovedu do toga da postanu labavi, što stvara opasnost od otpadanja točkova sa vozila. Za sada nije poznato da li je ovaj defekt uzrokovao neki udes, ali je vlasnicima modela bZ4X preporučeno da ne koriste svoj automobil pre nego što posete servis.

 

Još uvek nije poznato da li isti problem ima i Subaru Solterra, koji deli mnogo toga sa modelom bZ4X. Međutim, ovaj električni automobil Subarua na tržište stiže tek kasnije tokom ovog leta, pa japanska kompanija ima dovoljno vremena da reši potencijalne probleme do tada.

 

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

Toyota bZ4X je prvi električni automobil ove kompanije namenjen globalnom tržištu. Model Mirai sa pogonom na vodonik može da se kupi samo u Japanu, Kaliforniji i nekoliko evropskih država. Sve prethodne električne Toyote, kao što je RAV4 EV, bile su dostupne na svega nekoliko odabranih tržišta.

 

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!