Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić!

Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić vam želim dragi čitaoci! Danas je svaka misao jedna želja, želja za dom, za brata, prijatelja-za lepše sutra, za dane bolje, da kao isus imas snage I volje..

Nek osvetli Božić srca čistotom, ti čovek budi, sijaj dobrotom… A dok se neko za tebe moli, ti sreću poželi,praštaj I voli. Mir Božji,
Hristos se rodi!

Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com

najbolji-_auto_logo_670-1

Mi ne možemo razumeti kako je Isus rođen od Boga, ali je činjenica da JESTE rođen, i da je jedinorodni, jer to tako piše!  Kada je Isus bio na našoj grešnoj Zemlji, kada je bio kušan, odgovarao je kušaču sa: “tako piše”, odnosno, “pisano je” ili “stoji napisano”! Ako ja čitam Bibliju i to je za mene samo figurativno napisano, onda kada dođe kušač i podmetne mi lažnu nauku o tome ko je Bog, kako ću moći da mu odgovorim sa: “tako piše”?  Kako mogu da čitam figurativno tako jasne stihove kao što je i taj u Jovan 3,16.18; zatim, Jovan 17,3: “A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista!”  Ako je poznavanje Boga većma Bogu mila od žrtve, kao što je napisano u Osiji 6,6. i ako je Bog = Trojstvo,  zašto ovde nije navedeno da “poznaju Tebe Oca, i koga si poslao Isusa Hrista i Svetoga Duha – Utešitelja”?

Zašto onda na toliko mnogo mesta u Bibliji piše za Oca i Sina, a nema prisutnog tog “trećeg Boga Svetog Duha”?  Ako je Bogu toliko važno da Ga poznajemo, i ako nam se On otkriva preko Svoje Reči,  kako to da nigde nije zapisano u Bibliji da je Bog Trojstvo?

Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

Hristova beseda na gori

Blago siromašnima duhom, jer je njihovo carstvo nebesko; Blago onima koji plaču, jer će se utešiti; Blago krotkima, jer će naslediti zemlju; Blago gladnima i žednima pravde, jer će se nasititi; Blago milostivima, jer će biti pomilovani; Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti; Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati; Blago prognanima pravde radi, jer je njihovo carstvo nebesko; Blago vama ako vas uzsramote i usprogone i reknu na vas svakojake rđave riječi, mene radi.

(Jevanđelje po Mateju, 5:3-11)

 

najbolji-_auto_logo_670-1

 

, Image: 48341855, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

, Image: 48341855, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis