Milan:Da li da kupim Saab 9-5?

Pitanje: U prilici sam da povoljno kupim Saab 9-5 1.9 tid, 2008.godište. Kod nas nedovoljno poznat, ovaj brend, trenutno “ugašen”, važio je i važi za izuzetno kvalitetan, ali i udoban, brz, siguran i nekako šmekerski automobil. Zanima me Vaše mišljenje o ovim kolima. Moram da priznam da je to jedan od modela koji se kupuje srcem. Trenutno je u ponudi priličan broj primeraka sa veoma povoljnom cenom u odnosu na klasu kola i precenjene nemačke brendove, pa mi se čini da bi Vaš odgovor mogao da zanima veći broj čitalaca, koji se ne vode filozofijom da “devojka može da bude sa sela, al auto mora da je iz Nemačku”.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Milane, kako mislite da se Saab 9-5 kupuje srcem? Niti niti vrhunske performanse, niti vrhunski kvalitet. Saab je kao brend, i marka automobila ugašen. Zašto je ugašen, zato što su pravili “kvalitetne” automobile poput BMW-a? Na žalost, Saab je imao čitav niz promašaja, u paleti modela, motora, pogrešna politika nastupa na tržištima. Prosto rečeno, Saab u okviru koncerna GM nije uspeo da se dokaže kao luksuzni brend. Isuviše je delova i komponentni je Saab delio sa Opelom, 9-3 je zapravo Opel Vectra na primer, stim što je 9-3 bolje podešen, i napravljen auto od Vectre, koja je bila promašaj svoje vrste, iako samo po sebi i nije bila tako loš automobil.

Saab 9-5 je imao pretežak zadatak koji nije mogao da ispuni, pre svega nije mogao da parira ni modelima kao što su Volvo S60 i Volvo S80, a bio je apsolutno inferioran u odnosu na Audi A6, Mercedes E klase, i BMW serije 5. Nemački brendovi jesu precenjeni, ali nemački automobili u ovom segmentu tržišta zaista imaju daleko bolje automobile po svim parametrima. Uostalom sutra ćete BMW ili Mercedes moći i da prodate, a ko će kupiti Saab kroz 5 godina?

Raspitajte se malo kako prolaze vlasnici Roverovih automobila. Do pre par godina sve je bilo u redu, danas je delova sve manje, ovlašćeni servisi ne postoje, kao što ne postoje i za Saabove automobile. Danas su automobili jako kompleksni, elektronika, i centralna jedinica glavnog rečunara nije nešto što može baš uvek obična dijagnostika da reši. Kupovina Saab-a vam je kao “učenje jezika koji izumire”, neisugurno ulaganje, u brend koji će biti brže zaboravljane nego što se to vama čini.

Na američkom kontinentu Saab se jako dobro kotirao pre dve decenije, ali Šveđani su sve to uspeli da prokockaju, “kladeći” se na bezbednost, a ne na dinamiku vožnje, dobre vozne osobine i nova tehnološka rešenja. Opet napominjem, Saab 9-5 nije loš automobil, ali ako već nemate dovoljno novca za Mercedes, mnogo je mudrije kupiti Volvo S80, limuzinu koja je kvalitetnija, udobnija, prostranija, i ugodnija za duža putovanja, sa boljim motorima. Za još manje para imate Peugeot 607, daleko bolji automobil nego što se to kod nas misli, a možete kupiti i Alfa Romeo 166, cene ovog modela su smešno niske, za njega imate relativno jeftine delove, servise, a dobijate jako raskošnu opremu, i jako dobar komfor.

Ako se vama Saab 9-5 baš toliko dopada, kupite ga, može biti da grešim, mada se to tako sada ne čini. Obavezno proverite stanje automobile, pokušajte da utvrdite koliko je prešao kada je zadnji put bio u ovlašćenom servisu, i ako je moguće kupite neki od modela koji sam vam predložio. Ako vam treba velika, stabilna, zabavna limuzina za vožnju, pogledajte i Ford Mondeo, cene su im smešno niske, a dimenzije, ako pogledate malo bolje, i uporedite ponudu prostora iznenadićete se da nudi sličan komfor kao Saab 9-5. Kao što znate servis za Ford, i Mondeo itekako postoji. Ford je više američki, nego nemački automobil, tako da i u tom slučaju nećete kupiti “čistokrivni” automobil. Znam da me redovno čitate, i žao mi je što sam vas možda ovim odgovorom malo razočarao, ali moj cilj je da pokušam da vam pomognem, da vas savetujem, i da vas odvratim od devojke “koju su svi jahali kao seoski bicikl”. Šalu na stranu, ozbiljno razmislite o svemu ovome, a ako hoćete jako moćan, i brz automobil, za umerenu svotu novca, kupite bilo koji Volvo sa benzinskim Turbo motorom, letećete po drumu. Uostalom, par naših presretača su upravo modeli Volvo S80 sa turbo agregatima.

Meni se Saab 9-5 lično dopada, dopada mi se i izgled enterijera, i rešenja u kokpitu, na zadnjem sedištu nema mnogo mesta za glave putnika, zbog elegantnog krova, koji se naglo spušta, ali kada provozate neke druge automobile u ovoj klasi, shvatite brzo zašto Saab ipak nije mogao da preživi kao brend. Nadam se samo da General Motors neće upropastiti i upokojiti i Opel. Ako baš mora Saab, kupite 9-3 košta manje, i jeftiniji je za održavanje.

Koliko je Toyota Avensis pouzdanija od Citroena C5

Kakva je Opel Vectra C 1.8?

Koji auto da odaberem: Citroen C4 ili Fiat Bravo?

Toyota Auris: najpouzdaniji polovnjak u C segmentu

Ostavite komentar