Milan: MOJ PRVI AUTO PANDA ILI AYGO?

Pitanje: Gospodine Todoroviću danas sam sasvim slučajno naleteo na vaš sajt, nisam znao da postoji, i naravno najviše me je oduševila rubrika Pitali ste. Ako ikako imate vremena, molim vas da mi uporedite Pandu sa Toyotom Aygo, to automobili mi se jako dopadaju. Ne razumem se u tehniku, jednostavno mi treba auto za vožnju po gradu, još nisam oženjen, živim sam, pa mi veličina gepeka ne igra skoro nikakvu ulogu. Naravno da sam pročitao vaš tekst o Toyoti Aygo, preko Googl-a sam vas našao, ali niste testirali Pandu, a meni se ona čak i više dopada. Uporedite mi ukratko ove modele, i ako možete, iskreno mi odgovorite koji biste vi od ova dva modela odabrali?

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Šta kupiti: Alfu 159 ili Vectru?

Odgovara Aleksandar Todorović: Ovi automobili koštaju slično – Panda 1.1 košta 7.990€, dok Aygo 1.0 VVT-i treba platiti 500€ više ukoliko želite da imate petoro vrata. Fiat Panda nije baš nov model na tržištu, sa nama se driži gotovo jednu deceniju, i verujem da se neće još dugo godina nalaziti i proizvodnji, jer je nova Panda nedavno u Frankfurtu ugledala svetlost dana. Toyoza Aygo je i posle 6 godina još uvek atraktivan i privlačna. To u prevodu znači da će za 3-4 godine cena polovne Pande biti daleko niža od cene hi-tech Toyote.

Foto: Branka Todorović

Direktno ću vam uporediti ova dva modela. Na prvi pogled Aygo izgleda lepše i modernije, iako Panda ima zaista originalnu liniju, doduše kockastu. Za majke sa decom, Panda je mnogo praktičnija, jer se isporučuje bez doplate sa petoro vrata, te se samo u njoj na zadnjoj klupi (koju je moguće pomerati napred – nazad) bez teškoća može postaviti dečije sedište (poznato mi je da niste oženjeni, ali će se to možda izmeniti kroz koji mesec, a nije preporučljivo da menjate automobil svako malo). Kod uparkiravanja, Fiat je opet u značajnoj prednosti – pre svega, jer ima lakši upravljač, ali manji prečnik  okretanja ima Aygo, samo 9,4 m (Panda 9,8 m) i nešto je uži (158 cm naspram 163 cm Toyote). Pored toga, ima za nijansu manja vrata, tako da ćete na uskom parking prostoru moći i da ih poprilično otvorite.

Aygo B TOdorovic crveniŠto se komfora tiče, mali japanac ima mekana i udobna sedišta, te je u ovoj klasi, A segmentu, godinama ubedljiivo najudobniji automobil. Panda nudi gotovo jednako dobra sedišta, ali i nešto tvrđe ogibljenje koje ne apsorbuje raznorazne neravnine sa kolovoza tako uspešno kao Aygo. U Fiatu je ipak bolja preglednost, jer su sedišta blago povišena, što će svaki vozač početnik toplo pozdraviti.

Kod mališe iz Torina, ručica menjača je postavljena visoko – tik uz volan, a i ugodno je precizna. Kod Toyote, prebacivanje brzina nije baš tako tečno kao kod Pande, ali je zadovoljavajuće (mali problem predstavlja otpor pri ubacivanju u prvi stepen prenosa). Finalna obrada je u oba automobila odlična, pogotovo ako imate u vidu cenu ovih vozila. Izbor materijala je više nego dobar, kao i raspored boja. Aygo i posle toliko godina ima interesantan kokpit koji, doduše, traži kratko privikavanje. U krivinama leže solidno, mada je Aygo ipak malo neutralniji i mirniji, a ima i za nijansu uverljivije kočnice, što ne znači da su one kod Fiata loše. Panda nudi nešto veći gepek – od 206 l, dok se kod Toyote morate zadovoljiti sa 130 l, što je manje nego kod našeg Juga (173 l).

Na dužim putovanjima, Toyota malo manje zamara, jer ima za nijansu bolju zvučnu izolaciju, ali i ugodnije ogibljenje. Sa Aygom se ipak stiže brže, jer motor pruža 69 KS zahvaljujući varijabilnom razvodu 12 ventila (ima 3 cilindra). Sporija Panda ima na raspolaganju “konjicu” od 60 KS iz zapremine od 1.240 ccm.

Agregat u Fiatu je elastičniji i ne traži često šaltanje, iz trećeg stepena prenosa ima dovoljno daha da ubrza. Ratzlog je jednostavan, pruža maksimalni obrtni momento od doduše skromnih 102 Nm, ali pri samo 2.500 o./min radilice, Toyotin motor pruža 93 Nm ali tek pri 3.600 o./min. Kada Vam se mnogo žuri, sa semafora do 100 km/h Aygu treba samo 13,1 s, dok je Fiat nešto tromiji i isti zadatak obavlja za 13,9 s.

Što se maksimalne brzine tiče, ona je gotovo identična: Panda postiže 155 km/h, a Aygo 157 km/h, ali tom brzinom možete juriti koliko Vam god milo dok ne naletite na radar. Inače, oba automobila troše malo – Aygo u proseku 5,5 litara, a “italijan” popije jedan litar više, na svakih 100 km, benzina naravno.

Na kraju, možda i nije tako lako doneti odluku kao što se to na prvi pogled može činiti. Iako je, ukupno gledano, Aygo bolji i štedljiviji automobil, Panda ima veći gepek, i malo je jeftinija. Kvalitet je na strani Toyote – bar tako statistike kažu. Za nekog kome veličina gepeka i komfor nisu primarne stvari u životu, Aygo i Panda imaju dovoljno aduta, te za takve kupce oba mdoela predstavljaju bolju kupovinu od većih i rastrošnijih automobila.

Da moram danas da kupujem neki mali automobil, dakle model iz A segmenta, najradnije bih odabrao Chevrolet Spark, svakako, pod uslovom da dozvoljavate da vam tako odgovorim. Zadovoljni odgovorom?

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Šta kupiti: Alfu 159 ili Vectru?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitet?

Dajte mi savet: Benzinac , dizelaš ili plin?

EGR Ventil: Sve o njemu

Polovni: BMW koji nije za preporuku

ODGOVORE i PITANJA ČITAJTE i NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

 

Ostavite komentar