Meni je važno samo da je mala kilometraža!

Da li da kupim C4 Picasso u Nemačkoj?

Dugo tražimo auto. Odlučio sam se za Picasso zbog najbolje preglednosti I visoke pozicije za sedenje (visok sam 174cm, i imam za sadamanjihproblema sa leđima zbog kancelarijskog posla za kompjuterom). Svi drugi monovolumeni su mi po tom pitanju druga liga, a SUV-ovi (Sportage, Quashqai, Kuga I slično) treća liga.

Hteo bih da to bude dizelaš. Navikao sam da vozim dizelaša, a vozio sam benzinca 2 dana I to nedavno I nikako mi se nije svidelo, mada može biti da je to stvar navike samo.

Izbacio sam iz potrage automatske I poluautomatske menjače, jer “čujem” da su podložniji kvarovima I skuplji za popravke (svestan sam da to možda I nije tako, ali ne znam). Pri tom mi se poluautomatski I ne sviđa, prema onome što sam pročitao o tome kako radi. Nisam probao da vozim niti jedan niti drugi.

Tražim auto koji nije stariji od 2014, što noviji to bolje. Cena do otprilike 13.000-14.000€, što niže to bolje. Najbolje bi bilo da je prešao oko 100.000km. Prelazimmaksimalno 15.000 km godišnje.

Ne bih da kupim auto od 200.000 km, jer kome ću ga prodati posle 5-6 godina kad bude imao skoro 300.000km ako ne vratim kilometre, a to stvarno nikako ne želim da radim. A isa 200.000km verovatno dolaze kvarovi.

Ponuda u Srbiji je očajna, ima ih baš malo I upoređivajući cene kod nas I u inostranstvulako se može zaključiti ono što svi znamo za ta auta iz uvoza – da je kilometraža vraćena ili da je bio ozbiljnije oštećen.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

 

Kontaktirao sam ljude koji imaju ovaj automobil, sa HDI motorom, i oni su imali problem sa DPF filterom, i ostajali su bez ad blue tečnost, radili su dizne. Neki imaju automobile sa 96 000 km, sa 103 000 km, 110 000 km, kilometraže su 100% prave! 

  •  da li onda mogu da zaključim, da veliki kvarovi koji su ceć već desili neće moći brzo da se opet ponove,  I da  li mogu da računam da su rešeni,  i šta da radim ako se to meni tako nešto dogodi
  • Da li je to normalno/uobičajenoili ne na takvoj kilometraži?
  • Da li bi sve ovo moglo da znači da su ovi automobili “maltretirani” na neki način, izraubovani, i da se mogu očekivati novi problemi I kvarovi? Ili su ti svikvarovi vezani samo za emisiju izduvnih gasova, pa ne mora da znači da se javljaju i kakviozbiljni problemi u radu motora?

Mislim da sam naučio kako da prepoznam da li je auto udaran/farban, ali ono što se najmanje razumem su motori I ovo u veziauta u Essenu me je dodatno zabrinulo, jer nisam očekivao da ako kupim auto sa 100.000 km da mogu da imam takveprobleme I kvarove. Video sam da postoje E-HDI I BLUE-HDI motorikod Picassa. Postoje oni slabiji1.6 I onijači od 2.0. Komentariše se da suovi 1.6 slabi za tolikoveliki auto. Da li je to tačnoili to važisamo za one koji vole brzu vožnju I “divljanje” po putevima.Većina u oglasima u inostranstvusu 1.6. Zanima me poređenje 1.6 I 2.0, alii E-HDI sa BLUE-HDI, što bi moglopomoći u odluci, a čak I da ne kupimovajznaobihkadnaletimnanekidrugi Picasso.Koje su im mane I koje probleme bih mogaoo čekivatikod tih motora?

Imam I pitanje u vezi “lumbal support”. Ovaj I većina paketa to nema, a na to sam navikao u Meganu (da gaskroz “izguram” napred). Kolikoje uopšte Picasso udoban, da li će mi nedostatak ovoga predstavljati problem? Verovatno se čovek na svenavikne, a uostalom može se nekijastučić ubacitiilise čakkupitineki dodatak.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine hvala vam na poverenju. Dobro je što ste mi se javili, jer nemate prave informacije. Automatski menjač na ovom Citroenu je veoma pouzdan, odlično štiti motor, jedftin je za održavanje, mislim na menjač, i lepo se slaže sa HDI motorima.

Ponuda u Srbiji ovog modela je prilično dobra, prodajem i nađem bar dva ova ovakva mesečno. Vreme traženje je oko 3 radna dana.

Želim vam svu sreću ako kupujete automobil u Nemačkoj, pošto su automobili iz Nemačke sa izvađenom dušom, Tamo niko ne vozi kao u Belgiji i Holandiji 100 ili 120 km/h, odakle su bolji automobili, nego gas do poda, autobahn je autobahn.

Cene automobila u Nemačkoj su najveće, jer su i novi automobili kod njih daleko najskuplji.

 U Srbiji su dileri odavno prestali da vraćaju kilometražu kod modela koji su 2014 ili 2015.godište, oni ozbiljni placevi u Beogradu. Za ostale gradove nemam dovoljno podataka, ja mogu sam da pišem o placevima u Beogradu gde često kontrolišem automobile, i sada se kilometraža mnogo manje vraća, ili se ne vraća. Ali mnogi od tih automobila imaju jako velike probleme. Nisu havarisani, ali DPF stvara bezbroj problema. 

Što se tiče ergonomije, udobnosti, pošto kažete da niste ni probali automatski menjač, verujem da niste danima putovali sa ovim Citroenom. On jeste udoban, ergonomija je dobra, ali je mnogo udobnija recimo B klasa. Mercedes ima daleko bolja sedišta, a ljudi to ne znaju ima ih i BMW, koji je jednako kvalitetan kao Mercedes mislim na seriju 2. VW ima bolja sedišta, bolju ergonomiju, mislim na Touran, ali je on nešto skuplji, ali to opravdava boljim kvalitetom. Od Torurana je što se ergonomije tiče bolja Zafira, ali Opel nema kvaliet VW-a, niti Toyote, a Verso je takođe za preporuku, i takođe kvalitetniji miniven od ovoga koji želite da kupite.

 

Dizelašli prelaze oko 40 000 km godišnje, dakle neko 2014. godište u proseku ima 200 000 km i to je HDI motore ništa.

Srbi vole da se lažu, ali realno kilometraža automobila registrovanih u Srbiji je oko 700 000 km, mislim na dizelaše. Na satu im stoji oko 300 000 km,  ali ja vam kažem šta je realnost.

 

Nemci vraćaju kilometražu jako mnogo, ni kod njih nisu kazne velike za vraćanje kilometražu, zato bolje idite u Švajcarsku, ili Belgiju.

Znam nekoliko primera, gde su automobili ostali bez Ad blue tečnosti, zato je uništen DPF filter pa je i on menjan. Rađene su dizne, ili su zamenjene dizne. Pitanje je kakvu su štete napravile dizne na motoru. U svakom slučaju ovaj auto je vožen samo po gradu, zato je kilometraža tako mala, a moderni dizelaši NISU PRAVLJENI ZA GRAD! Brzo se zapušava DPF filter.

Auto je još 13 000 evra, to je preskupo. Ja sam nalazio mnogo bolje primerke za 9500 evra, istog godišta, sa većom kilometražom ali sa mnogo boljim motorima.

Kako je to moguće? Pa moguće je vidi se da je DPF filter čist, i da nikada nije menjan, a da auto ima 170 000 km na primer. Bolje dobar auto sa 170 000 km, nego unište auto sa 109 000 km. 

 

Auto se dugo prodaje, zato što je loš! Ali me čudi da ga neko iz Srbije nije već kupio, jer oni koji se NE razumeju u automobile gledaju da nađu kola sa najmanjom kilometražom.  

Sećam se da su mi komentari mojih čitalaca, koji se razumeju malo više od mene, jer su proverili više vremena u servisima od mene, su stalno pisali na mojim stranicima, da oni koji pitaju za kilometražu, jako se slabo razumeju u mehaniku. I to je tačno.

Motor može biti odličan i kada ima 300 000 km,  može biti odličan i sa 500 000 km, i loš sa 50 000 km. Evo ja imam 46 godina, i moja je jetra kao kod nekog ko ima 20 godine. Dok recimo muškarac od 30 godina može imati cirozu jetre. Primer nije adekvatan, nije idealan, ali ne znam kako drugačije da vam objasnim

Nisam ja vas savetovao da kupite auto sa 300 000 km umesto kola koja imaju 100 000 km, ali ako kupujete auto sa 100 000 km, onda kupite dobar auto.

Auto koji se samo vozi u gradu, dizelaš sa DPF filterom je LOŠ AUTO! A ako neko pređe samo 109 000 km za 4 ili 5 godina, to znači da ga je vozio samo u gradu. Ja nekada sa mojim privatnim automobilom napravim 1500 km dnevno, ali ne u gradu, nego realacija odvezem porodicu do Pule, vratim se iz Pule u Beograd zbog posla. DPF filter se lepo regeneriše, motor lepo radi na 3 000 o./min, motor ne radi u zagušenom Beogradu, stani, kreni. Idem peške do 4 km, ako je više od 4 km idem kolima, ali se trudim da ponekad idem i busom. Ali se vozim kolima bar dva puta nedeljeno van Beograda. Ako kupujte kola, da se samo vozate po gradu, imate problem.

Znam da su benzinci sa malog obrtnog momenta, znam da troše mnogo više, ali možda je u vašem slučaju bolji benzinac, mada oni pređu 200 000 km i mogu na otpad, dizelaši pređu bez problema 800 000 km.

Znajte da je 1.6 HDI motor sasvim dobar motor za ovaj automobil. Ima solidna međuubrzanja, dovoljno je elastičan. Ne trpi sportsku vožnju i bučan je preko 3 000 o/min radilice. 2.0 HDI nudi jako veliki obrtni moment, ali je nežniji, skuplji za održavanje. Postoje nekoliko verzija ovih motora, ali je razlika jako mala, razlika je u emisiji CO2.

Možete očekivati jako mnogo kvarova sa ovim automobilom, motorom, koji će biti papreno skupi.

  • Nema šanse da primetite da je auto farban, ako je urađeno profesionalno farbanej u vrhunskom servisu! 

Zaboravite na kupovini automobila na koju ste do sada navikli , ako vam je mio vaš novac. Angažujte stručnjake za HDI motore i DPF filtere, i dobrano ih platite. Niko vam za 30 evra neće detaljno, i lepo pregledati automobil i motor.

Koliko para toliko muzike. Ja čak mislim da je 300 evra koliko zaradim na pronalaženju dobrog primerka smešno mala suma, i da ću uskoro morati da je korigujem, jer vas spasim štete od oko 3000 evra. Nije loše uložiti u mene, ali uložite u neke druge majstore ako želite, i ako oni žele vama da se bave, a to sumnja, jer preporučiti nekom polovni auto je vrlo nezahvalno, a neki od vas to zloupotrebljavaju

Uslov da vam ja tražim auto, je da odmah bude odrađen VELIKI SERVIS kog mog majstora, i sve ostalo što mora da se odradi i proveri.  I da dolazite na kontrolu na 6 meseci. Ako to ne učinite, nemojte posle da kukate i da mi se žalite, jer moj majstor izlazi besplatno u susret kod svih manjih problema koji se dogode.

Meni je drago što ste mi se javili. I drago mi je što sam pružio prave informacije. A ovo pitanje i odgovor sam objavio, zato što velika većina Srba, Hrvata razmišlja,  baš kao vi.

 

Vremena su se promenila. Auto industrija je otišla u nekom drugom pravcu, održavanje automobila je pet puta skuplje nego nekada. Automobili su nežniji, slabijeg kvaliteta. Fabrike teraju kupce da menjaju kola n 3 godine. Nemate više automobile koji pređu 1 milion kilometara bez problema. Istina Citroen u svojoj istoriji nikada i nije pravio takve motore, ali Mercedes, Volvo na primer jesu, naravno i Toyota. Danas ni Toyota nije ono što je bila.  Citroen je čak napredovao puno kada su automatski menjači  u pitanju.

Dakle nije sve crno belo. Što se mene tiče, zaobiđite Todorovića, kupite auto sami, ja ionako ne mogu svima da pomognem, ali mogu sve vas besplatno da informišem.

Srećnu vam kupovinu želim, i znam da ćete auto kupiti sami. Teško se menjaju navike. Ali znajte da će vas ovoga puta vaš izbor koštati puno više. ali prosto morate to da platite.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću možete li malo konkretnije da pojasnite kako tražite polovne automobila. Vi imate znanje i valja ga unovčiti. Podržavam u potpunosti, ali mene buni jedna stvar, konkretno ovaj primer ja hoću taj i taj model i ako ima tri automobila u ponudi vi ne tražite auto, jel onda ovih 15 hiljada dinara uzimate i kažete da nema tih kola,a ja kao kupac Hoću bas taj model kud puklo da puklo.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Šta mogu da dobijem od vas: ” hvala i dovidjenja” ?. Malo mi je nejasno,za tih 15 hiljada dinara sta ja dobijam? Savet,sve su to krsevi uzmi neki drugi model za te pare ovo nista ne valja? Ili nešto konktretno,tipa ovo je prava stvar za vas,i odvedes me do kola i objasnis zasto ja kuci ne idem peske i postanem vlasnik auta koji mastam od 5 razreda osnovne skole?Mislim ako treba da dam 1000 evra da bi mi nasao auto od 4000 hiljade,batali i kola.

 

Odgovora Aleksandar Todorović: Shvatam vas vrlo dobro g.Jovane šta želite da kažete. Da bi razmatrao uopšte da li nekom tražim auto ili ne, potrebno je da odgovorim na pitanja čitalaca. Kad on dobije moje odgovore, preporuke za možda neke druge modele, postavlja mi nova pitanja, a sve to ide brže usmenim putem. Ako su vaši zahtevi nerealni, recimo hoćete Golf / za 6 000 e, ja vam ne tražim auto.

  • Nemojte dozvoliti da vas prevare. Nemojte kupovati mačku u džaku. Postoji i dobar polovan auto, za više novca postoji i odličan polovnjak, ali morate imati malo strpljenja i puno znanja, ako nemate dovoljno isksustva sa najmodernijim automobilima, postoje majstori koji vam mogu pomoću, zajedno samnom.

Ako je ponuda nekog modela loša kako mislite da vam ja nađem auto? Da ga nacrtam? Ja gaospodine treba da garantujem da je taj i taj auto dobar, a to činim sa zaradom od 100 ili 200 evra malo bi bilo mnogo zar ne? Nakon što uplatite 4000 din za usmeni odgovor, procenjujemo da li vredi da vam pomažem ili ne. Ako rešite da me angažujete uplaćujete za moje majstore 18 000 dinara unapred. to su troškovi za njih.

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Kad kupite auto, meni plaćate honorar od 100 evra (za kola do 4500 e) 150 e (za kola do 8000 ev) 200 e za kola do 10 000 evra, 250 e za kola do 15 000 evra. Naravno, lepo pišem, nemam nameru da vam tražim auto ako nemate u mene maksimalno poverenje. Što znači ako ne kupite auto ja sam radio besplatno a ja to ne želim. Obezbeđujem vam VELIKI SERVIS kod mog majstora, i održavanje kola kod mog majstora, Preventivni pregledali na 6 meseci su poželjni, ako to ne želite nemojte mi se javljati zbog problema.

 

 

Dodatno pitanje g.Petrovića:

A.Todorović: Ja imam majstore koji pregladaju auto koji Vam ja pronadjem, a oni se trebaju platiti G. Jovane Jovan Petrovic ili mislite da bih se brukao time što bih uzimao taj novac za sebe, to je ispod mog nivoa.Dobijate pregled automobila za koji smo se prethodno dogovorili.
Jovan Petrovic: Dakle  vi nađete kola,majstor da zeleno svetlo i ja odem na plac i pazarim kola, posle ovi vaši majstori odrade prevenciju i mirna Bosna
  • Najbolji Auto Jovan Petrovic Pa još bolje od toga gospodine Jovan Petrovic . Ja vas sačekam na placu da pogledate ta kola, ako je ikako moguće i da ih provozate na vaš rizik (znate da nije moguće izvaditi dva puta probne tablice na jednom automobilu, debilan zakon R.Srbije) . Ako kupujete auto, odmah ga plac prebacuje kod mog majstora na Veliki servis! Obezbeđujem vam tehnički pregled, sve papire za registraciju, ako mogu i odlazak u MUP organizujem, tako da vas do kraja dana čeka auto sa urađenim VELIKIM SERVISOM i tablicama. Ali moj majstor provera i trap, i sve ostalo. Dakle ako treba još nešto da se zameni pored velikog servisa on menja, cenu tačno u dinar dobijate pre servisa. Za kola starija od 6 godina preporučujem preventivni servis kod mog majstora na 5-6 meseci. Ako niste iz Beograda, onda je to teško da ispunite, ako jeste, morate, inače vam ne tražim auto.jer meni je bitno da vas AUTO DOBRO SLUŽI! Ako vi imate iste takve cilje onda smo se dogovorili. PS.pošto ste mi postavili jako dobra pitanja gospodine Petroviću za vas je odgovor od 3000 din besplatan, ali morate platiti 18 000 dinara jer mene često majstori koštaju i više ( ne može besplatno pitanje bez uplate 18 000 din, ali ne mora 3 000 din + 18 000 din).
Ljiljana Stojanovic Od A do Š. Automobili me ne interesuju, četiri smo kupili posle 15min gledanja. Dobro je ispalo, koliko se ne razumemo.
Čitala sam jer je prezentacija usluge savršena, što stilom, što rečnikom, što gramatikom. Lepota, u moru primitivizma i negativnosti. Gospodine, želim Vam veliki uspeh u poslu, zaslužili ste ga. Svako dobro
  • Testovi Automobila Srbija Ljiljana Stojanovic Hvala g.Ljiljana Stojanovic vama i vašoj porodici želim sve najbolje! PS. meni je primarno kod automobila da vam preporučim NAJBEZBEDNIJI auto za vašu porodicu, ljudu su neuki ne umeju da pročitaju euro ncap rezultate sa mnogo se gine. Nije ideja da auto samo ide i da se kvari, nego da vas spasi zaštiti u sudaru, a gine se puno…
    ——————————————————————————————————

 

Vladimir Todorovic Ko bre kome sta vise garantuje za polovnu stvar danas moze da radi.sutra ne i to je to .dobar poznavaoc kola moze da proveri dal je farban ili.ne i osnovne stvari sve ostalo je macka u dzaku niti ce ko.na placu da da da se meri kompresija proveravaju dizne turbine i.ostalo.kod nas ide to sto vidis toje stojepro eri osnovno i teraj ako.ti se svidja
  • Testovi Automobila Srbija >Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.