Meni je teže da kupim polovan auto nego polovan avion

Pitanje: Gospodine Todoroviću mislim da je teže kupiti polovan auto nego polovan avion 🙂 zato mi treba vaš savet oko izbora. Da li možete da mi proverite ovih par automobila da bi znao koji da odaberem. Unapred vam hvala Goran B.:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4201560/dacia_logan_16_klima/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4774913/dacia_logan_16_mpi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4768944/x/ http://www.polovniautomobili.com/oglas4568204/x/

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Gorane, duhovito pitanje, pa vam odgovor pišem odmah. Zaista je mnogo lakše kupiti solidan polovan avion, jer su tu provere mnogo rigoroznije. Kod nas se polovni automobili “rado” održavaju, kao ste se sa sopstvenom ženom ide rado u krevet (šta da se radi, neki od nas volimo više tuže žene). Šalim se naravno, za ovo drugo. Logan, kao Logan nije tako loša kupovina, razumem vašu ideju da želite da kupite automobil koji ima manje od 10 godina, koji ima klima, i koji nije totalno izraubovan za 2.500 evra, koliko vi realno možete da izdvojite. Pre deset godina Logan je bio solidan automobil, i ako ga posmatramo iz te perspektive, on može biti solidna kupovina, ali samo ako niste već navikli na neki bolji, brži, i kvalitetniji automobil. Ako ste nekad davno imali, vozili Renault 9/11, ili R18, onda je Logan podnošljivo dobar izbor. Zapravo, lažem vas. Kad sam za volanom Logana, jedva čekam da ga parkiram. Pre deset godina, meni je Logan bio solidan automobil, sad na njega gledam kao na “simpatičnu kantu” (unapred se izvinjavam svim ponosnim vlasnicima “vrhunskih” Dacijihih automobila). Znam da imate malo novca, ali ja bih radije kupio “prastar” VW Polo za isti novac, sa najslabijim mogućim motorom.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4201560/dacia_logan_16_klima/

Logan na ovom linku gore deluje kao pristojan automobil, možda je čak i u dobrom stanju, ali iako ima navodno servisnu knjižicu, treba proveriti kompletno vozilo veoma detaljno, a posebno treba proveriti da li je ovaj Logan udaran, i koliko. Kupci se jako brzo zalete kad vide ovakakv oglas: auto kupljen u Srbiji, servisna knjižica, itd. Sve na prvi pogled deluje dobro, ali imajte na umu da je Logan deset, ali deset punih godina vožen po Srbiji, a znate koliko nam je loše gorivo, i kakvi su nam putevi. Logan i na mnogo boljim putevima škripi i krcka.

Dacia-Logan-1.6-Laureate-2005Navedeni automobil nema automatski klimu, već manuelnu, to se vidi i na slici. Logan ima relativno malo kilometara: 110,000 km, navodno, ali ima 10 godina, a to je za Daciju jako puno.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4774913/dacia_logan_16_mpi/

Ovaj crveni Logan definitivno nema ESP, kako prodavac laže u svom oglasu. Osim toga 170,000 km je za Logan zaista previše, preskočite ovaj automobil, a još bolje, preskočite Logan.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4568204/skoda_fabia_mpi/

Ova Fabia me deluje “sumnjivo”, ili je polirana, ili je farbana, ili je to najpažljiviji vlasnik Škode u Srbiji. Prevelika je to kilometraža za prosečno 1.4 motor. Imate puno boljih automobil za ovaj novac. Bolje gledajte neki Punto. Škoda ima 13 godina, a to je zaista previše.

Ovaj Punto dole na linku je “na ime kupca”. Znate dobro da ja takve automobile nikako ne smem da preporučim. Posebno sada kada MUP vraća automobile sa registracije, jer se sada papiri proveravaju na carini jako detaljno. Može se desiti da kupite auto koji ne možete da registrujete. Punto u proseku jeste bolji automobil od Fabije, i Logana, ali pronađite neki na placu, na proverenom auto placu koji posluje desetak godina, i koji daje garanciju na automobil.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4768944/fiat_punto/

Nisan Džuk Aleksandar TodorovicDragi gospodine Gorane, cena odgovora u ovoj rubrici je simboličnih 499 dinara, i zbog toga što vam je pitanje bilo duhovito, za vas su ovi odgovori besplatni. Ako želite da vam detaljno uporedim ova tri automobila (Logan, Fabiju, Punto), sa svim prednostima i manama, onda mi pošaljite pitanje u rubriku Pitajte Aleksandra Todorović, cenovnik je vrlo jasan, i nemojte biti duhoviti, jer vam to ništa neće vredeti, sledeći put ću vam naplatiti odgovor, ali ću ga naravno u celini, poslati samo vama, može li tako? Oprostite što nisam duhovit kao vi, pokušavam, ali mi je to slaba tačka, tako bar tvrdi moja lepša polovina.

Ostavite komentar