Mazda 3, Bravo, ili Grande Punto?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, slučajno sam našao Vaš sajt i vrlo sam bio pozitivno iznenađen da ovako nešto uopšte postoji i funkcioniše kod nas. Svaki dobar savet je zlata vredan tako da ovih 4,5E je stvarno beznačajno kada se pogleda koliki je ulog prilikom kupovine mačke u džaku, odnosno polovnog automobila u Srbiji. U Srbiji niko ne može sebi da dopusti da ne zna sve najbolje, pa tako i kada su u pitanju polovni automobili, tu svi sve znaju, a na kraju kupe najvećeg leša koji je kao i svaki leš bio samo dobro našminkan. E zato sam ja odlučio da pitam za savet nekoga ko se veoma dobro razume u svoj posao i ko je voljan da za ovako malu nadoknadu pruži maksimalnu pomoć.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Toyota nije za preporuku – niti Toyota Centar!

Elem, već oko mesec dana se nalazim u procesu traženja dobrog polovnog auta i vrlo brzo sam uvideo koliko je to naporan posao u srbiji. Od starta sam imao više dilema i što sam više ulazio u problematiku sve je bilo očiglednije da ću vrlo teško naći ono što mi je stvarno potrebno. U startu sam krenuo srcem, mnogo mi se sviđa mazda 3 i želeo sam sebi da nabavim neki dobar primerak ali sam uvideo da za 5-5500E teško mogu naći neki kvalitetan primerak mlađi od 2006. godine. Onda sam se prebacio na rezervnu varijantu fiata bravo, ali sam pročitao dosta loših komentara i dosta sam se pokolebao. Na kraju sam odlučio da ne ulećem bezveze u neki veći kredit već da sebi priuštim nešto malo jeftinije kako prilikom kupovine tako i prilikom daljeg održavanja te sam se odlučio za grande punta. I sada stiže glavno pitanje, da li je pametnije uzeti nadaleko hvaljeni 1.3 mjet od 75 ks uzimajući u obzir sve rizike skupe popravke turbine ili zamene dizni ili ići na neki benzinac 1.4. Ako je odgovor benzinac interesuje me koji se najbolje pokazao kako pouzdanošću tako i potrošnjom, da li je to 8v, 16v ili onaj t-jet. I krajnje pitanje, da li sam dobro odlučio po Vašem mišljenju, da li je bolje uzeti granda 07-08 godište za 4000E ili neku mazdu 3 2006.g koja košta oko 5000E? Unapred zahvalan, Vladimir.

Gospodine Todoroviću, hvala vam na prvom odgovoru na moje pitanje, veoma sam iznenađen Vašom ekspeditivnošću, naravno vrlo pozitivno. Svakako da želim što opširniju opservaciju te ću se odlučiti za ovu “skuplju” soluciju plaćanja vašeg odgovora. Ja se bavim sličnim poslom u smislu da se bavim konsultantskim uslugama te mi je sasvim jasna Vaša pozicija i oko toga nemamo šta da raspravljamo, svako znanje mora da se plati, makar to bilo i u Srbiji, zemlji najpametnijih ljudi.

Polo koga vozim je službeni i sa njim prelazim oko 40.000 km godišnje i izuzetno sam zadovoljan, prevashodno motorom, koga ne mogu da poteram da potroši više od 5,2l ED na 100km leti, doduše bez klime, ma kako ga vozio, stvarno izuzetan motor. Sa privatnim autom prelazim dodatnih 10-15000km godišnje i vozio sam punta mk2 1.2sx kojim sam bio ne baš preterano zadovoljan, ipak zbog prirode posla volim da malo brze vozim ali naravno bez ikakvog divljanja. Dakle vozio bih uglavnom ja, na dužim relacijama i po lokalu moja lepša polovina. Njoj se mnogo sviđa Grande punto te otuda i neko razmišljanje u tom smeru. Da razmišljam isključivo srcem sigurno bih odabrao Mazdu 3 bez razmišljanja ali mislim da još nije vreme da se rastegnem preko svog gubera i mislim da je na kraju pobedio racio, e sada Vi ćete reći da li ispravno razmišljam i da li možda ima još neka bolja solucija za novac koji sam spreman da sada dam za auto. Dakle da rezimiram, auto bi se koristio 80% za međugradsku vožnju, da može da održava neku putnu brzinu od oko 140km/h bez prevelikog  naprezanja i potrošnje i da nije preterano skup za održavanje.

Ime i prezime: Vlada (prezime poznato redakciji)
Kada planirate kupovinu?: narednih mesec dana
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4.000-4.500 €
Šta trenutno vozite?: vw polo 1.9sdi
Između kojih se automobila dvoumite?: Mazda 3, Bravo, Grande punto
Gde ste čuli za ovaj sajt?: surfovanje
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10-15.000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: DA
Da li biste platili za odgovor?: DA

Aleksandar Todorovic DSC_2144-624x415Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Vlado mnogo pitanja, i mnogo teških pitanja. Hvala vam na poverenju, i lepim rečima. Jako ste detaljno opisali svoje želje, potrebe, razmišljanja, i mogu reći da ste me dobrano zamislili. Mislim da racionalno razmišljate. Biću iskren, meni se Mazda 3, jako dopada, stvarno, na prvi pogled, dodir, vožnju, ovaj automobil deluje jako kvalitetno. Kad na to pridodamo statistike, koje tvrde da je ovo jako dobar, pouzdan automobil, onda ispada da su “mozak i srce” na istoj “talasnoj dužini”. Posle 11 godina pisanje ove rubrike, i posle 10 godina testiranja, promenio sam poglede na stvari, i primenio način savetovanja potencijalnih kupaca (o tome ću vam pisati drugom prilikom). Kod ovakve vrste odgovora, najvažnije je da preporučim neki automobil koji će vama odgovarati, a ne meni, ili nekom drugom.

Fiat Bravo, ne ostavlja tako dobar prvi utisak kao Mazda 3. Pomalo svi mi imamo predrasude prema Fiatu. Međutim, komšija 10 m od mene ima problema sa Mazdom 3, čim je prošla garancija od 3 godine. Znam još neke ljude koji se žale na Mazdu 3, i to sa benzinskim motorima, koje su navodno i najpouzdanije. Dobro, treba imati u vidu da su to Mazde vožene u Srbiji.

Možda njihov trap ne može da podnese naše puteve, gorivo, ali i Mazdini servisu u Srbiji nisu dovoljno dobri (ako mogu da budem otvoren). Kod Fiata nije puno bolje, ali ipak postoji veći broj ovlašćenih servisa, i mnogo veći broj neovlašćenih. Cene delova za Fiat Bravo su ipak niže, a posebno su niske cene italijanskih delova, koje možete naći recimo u SHOP Investu, u mojoj ulici, u Beogradu. Fiat ima nešto što Mazda tada nije imala, sjajan 1.9 Multijt motor sa kojim biste bili prezadovoljni. Fiatovi benzinci nisu dovoljno snažni, onaj 1.6 je Opelov, verovali ili ne, nije loš motor, ali nisu to performanse koje bi vas oduševili. Zapravo najbolje je da kupite Polo, sa motorom 1.4, mislim na benzinca, jer ako volite Polo, koji je zaista jedan jako dobar automobil, teško možete da se naviknete na Grande Punto, koji iako ima sjajan 1.3 Multijet motor, ipak nudi manji kvalitet.

Iako Fiatov motor 1.3 Multijet spada u pouzdanije dizelaše, nema čak ni famozni plivajući zamajac, on vam posle 100,000 km, a posebno posle 150,000 km, može prirediti skupe kvarove.

Remont Boshove pumpe je moguć,  i on se radi, ali nemojte biti nerealni, i očekivati od nje da vas služi kao nova pumpa za gorivo.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR, I ODGOVORI NA DODATNA PITANJA SU POSLATI GOSPODINU KOJI JE PLATIO ZA ODGOVOR DIREKTNO NA MEJL. PLAĆANJEM ODGOVORA DOBIJATE REŠENJA SVIH VAŠIH DILEMA, A PORED TOGA FINANSIRATE MOJU IDEJU DA ČITAOCI U SRBIJI MOGU DA DOBIJU PRAVU INFORMACIJU, I REALNE MANE SVIH TESTIRANIH AUTOMOBILA.

MOJI TESTOVI I OSTALI TEKSTOVI, ODGOVORI NA PITANJA, NE ŠALJU SE NA AUTORIZACIJU UVOZNICIMA I DILERIMA. MOJE TEKSTOVE NIKO NE MENJA, NITI PROVERAVA.

 

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Aleksandar Todorović je profesionalac koji je našao perfektan automobil za moju porodicu. Proverili smo kilometražu u Delti, i originalna je!

Ja kao i svaki ljubitelj kola sam želeo automobil koji mi se najvise sviđa za novac koji sam odvojio za kupovinu.  Želeo sam Renault Kadjar, ali sam razmišljao i o nekim drugim SUV modelima.

Od 5-6 modela koji su dolazili u obzir on mi je prvo preporučio NAJBEZBEDNIJI, zatim najkvalitetniji, komforan, najbrži i najbolji automobil. Naravno takav automobil mi je i našao! Mnogo bolji nego sto sam se nadao  🙂
Izuzetno kvalitetan, očuvan.

Ako me pitate da li bi ga preporučio, SVAKAKO DA! I Nadam se da cu ga nekada opet ja angažovati!

Veliko hvala Aleksandru Todorovicu!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Dušan Sremčević, Kraljevo

 

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Piše Aleksandar Todorović:

Porodici Sremčević iz Kraljeva od srca želim sve najbolje, da im dragi Bog podari sreću, i da im automobil koji sam im našao i proverio BMW X1 X drive služi besprekorno! Juče su se lepo i bezbedno vratili u lepo Kraljevo, iako su putevi bili zavejani, kola pored puta, ali X Drive je X Drive, i zato kupujte SUV koji ima pogon 4 x 4, ali ne bilo koji, i ne bez detaljne provere.

Auto ovaj je iz Švajcarske, i na moje iznenđenje stvarno nije imao vraćenu kilometražu. Naravno da kilometraža nije najbitnije merilo, ili što kažu neki moji čitaoci, ako neko pita za kilometražu kao kupac, odmah je jasno da ne zna ništa o automobilima. Ali treba razumeti takve ljude, oni mogu samo da se drže kilometraže, i da pokušaju da makar to utvrde.

Primera radi, ako imate dva automobila sa 200 000 km, jedan može imati motor u perfektnom stanju, drugi može biti za generalni remont. Onaj prvi je možda menjao ulje na 10 000 km, onaj drugi na 30 000 km. Onaj prvi je vozio 150 km/h, onaj drugi 180 ili 190 km/h, što je za automobil čija je maksimalna brzina 200 km/h smrt za turbinu, turbo dizelaš tu brzinu ne može da podnosi duže vreme, bez naprezanja.

Mnogo zavisi da li je vlasnik vozio laganu u prvih 5 munuta, dok je motor hladan, ili je gledao da odmah stisne gas. To vam je kao čovek. Neko je zdrav i živi 90 godina. Neko umre od raka u 30 godina. Genetika jeste važna, ali je itekako važnio, kako živite, kako radite, kako sebe održavate, a to važi i za automobil.

Moji majstori, na slici je majstor Dragan, proveravaju sve na automobilu, i sve se menja, što nije kako treba, pored naravno Velikog servisa. NA ovom automobilu je trap bio perfektan. Bukvalno je sve u odličnom stanju. Nema ni korozije.

Motor posle svakih 100 000 km, gubi oko 5-7% snage. Posle 300 000 km u vožnji morate da osetite da mu nedostaje 15% do 20% posto snage, i to se lako oseti! Ja osetim kad motoru nedostaje 3% snage, a o 10 ili 20% neću ni da govorim. Pošto me ljudi stalno pitaju kako znaš da li ovaj auto ima 400 000 ili 700 000 km iz 2013.. Pa prosto ga provozam. Nakon toga, uradimo dijagnostiku. Skinemo sva creva oko motora, naravno da ne vadimo turbinu.

Nisam nikada stavljao kupce automobila kojima nađem i rezervišem automobil, na moj sajt. pre svega jer nisam hteo da se reklamiram, i jer ljudi žele da budu anonimni. Ne žele da se zna da su kupili automobil! Gospodin Sremčević je pristao da napiše utisak o meni, i dozvolio da stavim njegovo cenjeno ime i prezime. 

Svakoj porodici koja ceni tuđe znanje, koja ceni moj profesionalizam ću izaći u susret. Ako želite da budete anonimni, to može, ali ću vam od danas naplaćivati za to znatno više, nego do sada. Ne želim da se moji čitaoci pitaju, a gde su ti ljudi kojima je urednik Todorović pronašao auto. Zašto se ne hvale po forumima?

Ovo je moj majstor Dragan! Profesionalac i vrhunski stručnjak. Ne znam da li vi imate poštenijeg i boljeg majstora, verovatno imate, kao što se verovatno bolje razumete  u automobile od mene, i ja to poštujem 🙂 Ja samo znam da majstor Dragan za moje čitaoce odradi servis za deset! Kako vama održava auto moj majstor, u to ne ulazim! 

Foto: Testoviautomobila.rs

Ja ovo radim profesionalno, da bi dobio reklamu, za moje sajtove, moje Facebook stranice (Testovi Automobila Srbija klikni ovde) , i da bi pokazao ljudima da mogu da kupe proveren polovan automobil, i da NE moraju da gube 25% vrednosti automobila u prvoj godini, jer su kupili NOV auto. A kupili su nov auto, jer ne veruju placevima, preprodavcima, koji vraćaju kilometražu sve manje i manje, a ima sve više dilera koji ne diraju kilometražu ni 1 km (neću vam reći kojo su to placevi, jer danas mogu da rade korektno sutra da nastave po starom). i ponuda dobrih automobila u Srbiji je sve bolja. Mnogo prodavci, placevi su shvatili da treba raditi profesionalno i dobro. Mnogi majstori i servisi rade savesno. Nemojte mislite da samo ja imam dobre majstore. Ali ja insistiram kod mojih majstora da sve kažu kupcu, i da mu sve zamene što treba da se zameni, jer neću da ljudi voze  nebezbedan automobil.

Naši majstori u želji da zadrže klijente, ne zamene sve što mora da se zameni, da bi cena bila prihvatljiva za džep vlasnika automobila. I to mogu da razumem. Sve mogu da razumem. Svako bira koji auto kupuje, kod koga kupuje, i gde ga održava.

Reklamiram se jer mene mesečno konktira simboličan broj ljudi, a mogu da pomognem mnogima, naravno ukoliko žele da zaista imaju dobar i ispravan auto. Kod mene nema šminke, farbam vam kola tek nakon kupovine! Sve što vam nije ok, farba se kod mojih farbara. Birate kvalitet boje, materijala, sve birate.

U Srbiju se mesečno uveze i proda oko 8.000 polovnih automobila. Ja smatram da mogu pomoći da bar 0,1% kupaca preko mene kupi bezbedan, komforan i dobar auto.

Nemojte zaboraviti da vas ja savetujem koji model da kupite, na osnovu vaših želja  i potreba. Savetujem vas oko motora, opreme, svega što vas zanima.

U usmenom odgovoru dobijete sve potrebne informacije, ništa ne ostaje nejasno. To vam posle sve potvrdim mejlom. Da ne bude da ste rekli auto NE mora da ima alu felne i navigaciju, a da posle meni tvrdite da mora da ih ima. Većina mojih kupaca su jako uspešni, sposobni mladi ljudi sa decom, i njima najradije tražim automobil od srca. Ja osećam vašu energiju, vaše poverenje, i kada ga imate ja dam 300% od sebe, potrudim se više nego kada tražim auto za samoga sebe.

http://www.testoviautomobila.rs/da-li-mozete-da-pojasnite-kako-trazite-polovne-automobile/

 

Kada dođete da kupite auto, na sva pitanja dobijate odgovore, često obezbedim i da moj majstor bude prisutan, jer će vam on održavati automobil, i njega uvek možete da konktarate ukoliko dođe do bilo kakvog problema, i odmah vas prima u servis, ako se desi neki kvar. Verujem da će to biti samo minimalni kvarovi, a to mnogo zavisi od vaše vožnje. Vi možete da pokidate auto za 5 dana koji vam ja nađem.

Ne možete da održavate auto koji vam ja nađem kod vašeg majstora, jer ja vašeg majstora NE poznajem, i nemam poverenja u njega. Ja sam dužan, da vam održavam auto, i kada dođe vreme za prodaju da vam preprodam auto koji sam vam našao i prodao. Imate mogućnost, da mi uvke pošaljete mejl sa dodatnim pitanjima, i savetima u vezi sa održavanjem automobla, naravno.

Moje vreme košta, moje znanje košta, moji majstori koštaju. Neki tvrde da imaju majstore koji će besplatno proveriti kola na placu. Ali gospodo bez prebacivanja kola u servis nema provere! Ima placeva koji NE dozvoljavaju prebacivanje vozila u servis, tu je valjda sve jasno. Ja takv kola NE smem da vam preporičim. Bez uvrede. I nisu mi jasni ljudi koji tako kupuju bez provere. Idete na sreću i na oko. A zna se ko su ljudi koji se oslanjaju na sreću, sve to znate bolje od mene, dragi moji čitaoci.

Ja vam pružam ruku. Nudim vam pomoć, nisam i sutaciji da radim besplatno, jer meni država nije dala stan, kao političarima koje obožavate, niti mi dala da za 300 DM otkupim stan koji pripada stambenom fondu grada, države, kako god. Nije me tata zaposlio preko veze kao neke od vas, i ja znam da tako funkcioniše cela Srbija. Znam da sudije uzimaju mito, da policajci uzimaju mito, političari možda i najviše. I Srbe vole takvu državu i vole da tako žive. Srbi ne vole da cene prave profesionalce i one koji imaju znanje, i ja to jesam. Nikada neću imati ni 1% popularnosti koji je imao veliki i cenjeni g.Mirko Alvirović. Ali ja vam neću raditi putopise do Grčke, u 21.veku kada postoji navigacija, i sve moguće informacija na internetu (osim toga mnogo više volim Crnu Goru i Hrvatsku, i ne idem u Grčku). Ako vam i budem pravio putopis to će biti do Herceg Novog, Bara, ili Pule. Problem je što ako želite da imate emisiju i automobilima, morate da zaboravite na ponos  i obraz. Ne smete da iznosite prave mane automobila, jer vam ono koji su dali kola, daju  i reklamu koja papreno košta. E kada smo sve novinarstva sveli na to, da su novinari postali eksperti za marketing, a da narod daje sve od sebe da veruje političarima i novinarima, dotakli smo civilizacijsko dno.

  • Ja odbijam da čitaocima, kupcima pišem i pričam laži. Ne zato što verujem u Boga, i što verujem da je laž nešto što razara celo društvo, već zato što se mnogo lepo osećam kad pišem, pričam ono što mislim. Tada mi je srce puno. A presrećan sam što sam jednoj divnoj porodici kao što je ovaj iz Kraljeva pronašao jako dobar automobil, i jer sam ih posavetovao koliko je jedan BMW X1 bolji od Kadjara. Svaka čast Renaultu, to je više nego solidan SUV, ali ne i dovoljno dobar, da bi bio najbolji u klasi. Možda vama preporučim Mercedes GLK, ili Audi Q3. Jer vi imate drugačije vozačke afinitete. Ako ste ceo život vozili Mercedes, pa neću vam valjda preporučiti BMW, jer nikako nećete moći da se naviknete. Uvek uvažavam vaše želje i potrebe, i preporučujem vam ono što vi želite. Možda bi ja kupio X1, a možda ne. Možda bi ja radije odabrao BMW serije 3, jer ja vozim mnogo brže od gospodina Sremčevića.

I priznajem, ja prosto uživam dok vam pišem odgovore, dajem savete, i mnogo mi je drago kad uspem da vam pronađem jako dobar automobil, razume se, za naše, sprske uslove.

 

vaš Aca

 

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića