Šta da kupim – Swift 1.2, Sandero Stepway 0.9tce ili Rio?

Poštovani g.Todoroviću, navedeni automobili su u sličnom cenovnom rangu, međutim “kopkaju” me mnoge stvari. Elem, Stepway mi se najvise dopada zbog slicnosti sa suv segmentom i zbog robusnosti i udobnosti koju pruza kao i povecanom klirensu jer svi znamo kakvi su nam putevi. Zanimaju me karakteristike tog malog turbo motora, pouzdanost, ako se uopste moze postaviti to pitanje s’ obzirom da je nov proizvod, potrosnja itd. Suzuki Swift mi se uvek dopadao, dilema je zbog Vasih komentara da je Suzukiju opao kvalitet kao i citanje o prethodnom modelu Swifta koji je imao dosta problema i nije na nivou japanske pouzdanosti. Takodje, zanima me da li su istiniti navodi nekih Vasih kolega iz drugih redakcija da ovaj motor i u zimskim danima ne prelazi 6l benzina po gradu? Na poslednjem mestu bih stavio Kia Rio. Smatram da je ovaj model best buy sto bi se reklo, da pruza najvise za taj novac, da daje subjektivno osecaj najveceg kvaliteta u kabini. Ono sto me zanima kod Kije, da li su servisi skuplji od Dacije i Suzukija ili povoljniju cenu kupovine nadoknadjuju kroz veci broj servisa kroz veci broj garantnih godina?

Molio bih Vas za strucno misljenje koji bi odabir bio najracionalniji imajuci u vidu da najvise cenim udobnost i nizi nivo buke u vozilu, kao i generalnu pouzdanost. Imajte u vidu da vozim Rovera 400 ’99god 1.4 tng vec 10 godina, na tng 6god, presao sam s njim 120000km uglavnom po Beogradui par odlazaka na more, na kilometar satu je nepunih 190000km. Ako se ne varam to je japanska skola, koja mi se izgleda uvukla pod kozu, izuzev motora koji je mislim engleski. Ni na njega ne mogu da se zalim, ima prijatan zvuk kad se nagazi, ponekad moze da zasmeta slabija zvucna izolacija, nije elastican poput dizelasa ali za tu zapreminu i to godiste mislim da je jos uvek ok imajuci i u vidu sprint do stotke za 11s. Ali ko jos to gleda kao merilo, najvaznija su medjuubrzanja. Vecih problema sa njim nisam imao izuzev do skoro kada sam mojom krivicom, ne zavrcuci cep od rashladne tecnosti morao da otvaram motor, usla je voda u motor. Majstor mi je tada konstatovao posle popravke da su hilzne vrlo lose i odmah su mi kroz glavu prosle Vase reci o ugradnji tng-a. Auto medjutim isto trosi ali su performanse za nijansu slabije. Molim Vas jos jednom za savet jer odavno mi je zelja da kupim nov automobil, a uz Vasu pomoc mislim da cu odabrati najbolje. Marko Tubak.

DSCN4758Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Tubak, iza Kijine garancije od 7 godina se ne krije nikakva zamka. Suzuki daje 3 godine garanciju, Dacija daje takođe 3 godine, odnosno 5 godina, ako kupujete automobil na kredit. Cena servisa kod Kije Rio 1.2 je 12,000 dinara, a u cenu je uključen i PDV. U tu cenu je uključeno: ulje (full sintetika), filter ulja, filter vazduha, filter klime, potrošni materijal, usluga servisa i PDV. Servis se kod Kije može zakazati putem interneta kada se dobija i dodatni popust od 3%, a postoji i usluga pod nazivom „KIA Premium servis“. Ljudi vrlo pozitivno reaguju na ovo.

Foto: Branka Todorović

Cena servisa za Suzuki Swift 1.2 je 11,000 dinara, a uključuje zamenu svih filtera i ulja. Cena servisa za novi Sandero 0.9 TCe je oko 12,000 dinara, u obe cene je uključen i PDV.

Nije vam pitanje dovoljno precizno, ali da pokušam da pogodim. Vi mene zapravo pitate da li Suzuki Swift 1.2 troši u gradskim uslovima vožnje 6,0 litara? Tačno je samo da fabrika daje takvo obećanje, ali ovaj automobil troši u proseku oko 8,0 litara goriva u uslovima gradske vožnje. Kada su temperature kao sada, oko nule, treba mu više vremena da postigne radnu temperaturu, pa je i potrošnja veća bar za 0,5 litra goriva.

Renaultov motor u novom Cliju IV, novom Sanderu, i Daciji Stapway sa 3 cilindra 0.9 TCE troši manje, jer je elastičniji, i moderniji. Clio IV 0.9 TCe u uslovima gradske vožnje troši oko 6,0 litara goriva, jer ima i Start/Stop sistem, koji se kod Dacije ne može ni doplatiti, zato Dacijini modeli bez tog sistema troše u gradu bar za 0,5 litra više u uslovima stani/kreni vožnje.

kia RIO B TodorovicRio je mnogo veći, i udobniji automobil od Suzukija Swift, koji ima najmanji prtljažnik u klasi od 211 litara. Suzuki ima gepek velične Juga, motor mu je nedovoljno elastičan, ima slaba međuubrzanja, kod preticanja morate da ga naterujete u visoke obrtaje, i zbog toga potrošnja u gradu mora biti nešto viša nego kod konkurencije. Tvrda plastika kod Suzukija ne iritira svakog, ali tvrdo ogibljenje se loše ponađe na našim putevima. Rio je mnogo bolje podešen, nudi zavidan nivo komfora, ima gepek od 290 litara, i serijski ima ESP, što jako mnogo znači. Upoređivanjem cene servisa nećete ništa dobiti, razlika od 500 ili 1,000 dinara priznaćete da je totalno nebitna, ako vam je bitna, onda je to ili za “psihijatra” ili prosto niste svesni da morate platiti sami kvarove koji nisu pokriveni garancijom. Recimo na primer da pločice, diskovi, zavise od vašeg načina vožnje. Ako pokrivite felnu, ili oštetite kraj spone, jer ste upali u neku rupu to plaćate ipak samo vi. Troškovi održavanja su gotovo nebitni u odnosu na činjenicu da vam auto posle 3 godine izgubi 40% vrednosti, odnosno ako sada vredi 10,000 evra, za tri godineće maksimalno vredeti 6,000 evra, bez obzira da li ste prešli 15,000 ili možda 55,000 km za to vreme.

Aleksandar Todorovic Sandero StepwayJa ipak ne bih poredio Rio sa novim Sanderom, niti modelom Stepway, jer je Dacija definitivno rešila da gađa one kupce koji žele da uštede 1,000 evra prilikom kupovine, a kojima nije preterano bitna bezbednost putnika, niti imidž. Ne znam koliko novca želite da potrošte na nov automobil, ali imate Toyotu Yaris 1.0 VVT-i na povremenim akcijama za 10,000 evra, sa garancijom od 5 godina, kvalitet ovog automobila je daleko iznad pomenutih modela. Hyundai i20 1.2 ima garanciju od 7 godina, može se kupiti za 9,000 evra, i daleko je pouzdaniji model od Swifta. Obavezno provozajte i Aveo 1.2, možda vam se dopadne, košta 9.500 evra i ima serijski ESP. Ako moram da biram između tri modela, između kojih se dvoumite, izbor nije težak, jer je Kija Rio definitivno najbolja.

SHOP PITALI STE

Ostavite komentar