Lacetti ili Meriva?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, jednom rečju Svaka Čast, mada je i to malo reči hvale za ovo što radite, a bogami to izuzetno radite. Četvoročlana smo porodica malo višlji i zbog toga tražim mini van vozilo sa dovoljno prostora, a ujedno bezbedno i kao i svi u zemlji Srbiji da bude ekonomično. Dosta Vaših tekstova sam pročitao i delimična odluka je pala na Opel Merivu zbog samih gabarita da može i supruga da vozi jer moram i to da uzmem u obzir jer u startu karavani otpadaju., saznanja sam i za reči hvale za japanska vozila ali realno za neki bolji auto cena prelazi moj buđžet, mada opet može neka preporuka za neko veće vozilo u rangu cenovnika i veličine Merive, za ona koja niste pomenuli ako uopšte i ima takvo vozilo. Vožnja je uglavnom svakodnevna gradska, jednom godišnje odlazak na more i eventualno ne tako često dalja putovanja. Pretpostavljam da je odgovarajući motor 1,6 16v. ili 1.7 DTI Takođe sam pročitao reči hvale i za Chevrolet pa sam naišao na oglas Lacetti 1,4 benzinac 2007 g. prešao 40.000 km za 3200 dosta su povoljne cene za ova vozila, a mlađe godište nasuprot Merivi 2003-2005. Ako može nešto više o Lacetiju da li je dovoljno prostran za moju porodicu i reč dve o Merivi u vezi motora koja je bolja opcija. Malo je preopširno pisanje ali ne zamerite. S, poštovanjem Milorad Vidović.

[table]Ime i prezime: Milorad Vidović 1967 g. Paraćin
Kada planirate kupovinu?: Uskoro, posle Vašeg mišljenja
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 3500 sa svim troškovima znači 3000 kredit.
Šta trenutno vozite?: Jugo 45 1981g.
Između kojih se automobila dvoumite?: Mini van porodičan auto Opel Meriva
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Internet u potrazi za informacijama
Koliko kilometara godišnje prelazite? : od 5000-10000 km.[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Vidoviću, hvala vam, meni je mogućnost da pomognem ljudima poput vas jako važno u životu. Prosto, kad nekom mogu da pomognem, osećam se korisnim, i moj rad, pisanje dobija neki smisao. Chevrolet Lacetti je automobil o kojem upravo ja razmišljam da kupim naredne godine. Budžet mi je ograničen, zarada je sve manja, a dojadilo mi je da uvek kupuje automobil koji ima skoro deset godina iza sebe. Razmišljao sam, koji bi to automobil mogao da kupim za malo novca, a da nije stariji od 5-6 godina, i došao do zaključka da je to Lacetti. Svakako, ovaj automobil je daleko od mojih želja,  vozačkih afiniteta, i umeća, ali to je automobil koji nije skup za održavanje, koji je dovoljno pouzdan, koji ima dobro zaštićenu limariju, a sa snažnijim motorima, posebno sa dizelom od 2.0 litra ima i dobre performanse. Ovaj osnovni motor 1.4 je proveren, ne troši puno, ali i nema puno snage, ali ako ste defanzivni vozač, koji poštuje ograničenja brzine, Lacetti 1.4 će ispuniti sve vaše potrebe. Sve verzije nude dovoljno mesta za četiri krupnija putnika, a ja najviše volim karavan, ima gepek u koji može sve da stane kad oborite zadnju klupu.
Ako ipak više volite Opel Merivu, koja od Lacettija ima kvalitetniju samo plastiku, odaberite benzinac 1.6, jer jako malo vozite u proseku 7.500 km. Dobar je motor i 1.7 DTI, prilično je pouzdan, ali benzinci generalno imaju manje pređenih kilometara.

Od trenutka kada je General Motors postao vlasnik posrnulog brenda Daewoo, stvari su krenule uzlaznom putanjom. Međutim, razlog za ovo ne treba tražiti samo u činjenici da automobili koji dolaze iz Koreje na evropskom tržištu nose Chevroletov znak, već i u tome što je uloženo mnogo novca u razvoj postojećih, ali i novih modela. Evropski kupac je, po pravilu, veoma razmažen. Vozači u EU se odavno ne zadovoljavaju bogatom opremom i pristojnim komforom, već traže da auto ima i originalan, atraktivan dizajn.

Kompaktni Lacetti, verzija sa petoro vrata ima mali gepek, ali je najlepša., zahvaljući Italijanima – tačnije, čuvenom Giugaru. Lacetti u Evropi nije postao bestseler, ali je ostvario veći tržišni uspeh od svog prethodnika Lanosa.

Lacetti se kod nas nudio u tri karoserijske verzije: kao hečbek, karavan i limuzina. Ja sam testirao limuzinu 1.6 dugačku nešto više od 4,5 metara, sa 109 KS, klima uređajem, ABS-om i ostalom opremom poput vazdušnih jastuka i servo upravljača, koji se u srednjoj nižoj klasi i podrazumevaju. Cifre vas mogu zbuniti, ali ne i činjenica da se ovaj auto zbog gabarita svrstava čak u srednju klasu automobila. Istini za volju, u putničkom prostoru nema toliko mesta kao u Škodi Octavia, ali vam je zato na raspolaganju “plišani” komfor. To znači – mekana sedišta prekrivena finim tapacirungom, izuzetno udobno oslanjanje po meri američkog (verujem, i srpskog) kupca i dobar položaj vozača za upravljačem, koji je sve, ali definitvno ne sportski. Tačnije, servo asistencija volana je prejaka, ali je zato ovaj dovoljno precizan. U krivinama Lacetti prilično dugo prati zadatu putanju – čak i kada se pretera sa gasom. Po subjektivnom osećaju to nikada ne biste rekli, jer se karoserija znatno, mada sasvim bezazleno, naginje.

Višak buke dopire do putnika tek kada obrtaji radilice pređu 4.000 o/min., baš kada agregat postiže maksimalni obrtni moment od 150 Nm. Neprijatni decibeli kvare pozitivan utisak o ovoj limuzini kada pređete brzinu od 130 km/h, koja na našim auto-putevima ionako nije legalna. Zvučna izolacija je sasvim solidna, ali su četvrta i peta brzina prekratko izračunate, sve radi boljih međuubrzanja. Lacetti, u svakom slučaju, nije automobil za jurnjavu. Kočnice su prosečne – na nivou Astre G, od koje je ovaj Chevrolet i pozajmio neke sklopove. Menjač takođe vuče Opelove korene, rekao bih – iz Astre F, s tim da onaj u Lacettiju ima neki nedefinisani, “gumasti” osećaj. Nemojte me pogrešno razumeti. Sa Lacettijem je sasvim lepo živeti i na njegove nedorečenosti se čovek prilično lako navikne, posebno ako u ovaj auto “uleti” iz nekog domaćeg automobila.

Ja bih radije kupio Lacetti recimo 1.6 iz 2007,godine, nego Opel Merivu iz 2003.godine. Na kraju, vama i vašoj porodici želim puno zdravlja u sreće, i sve najlepše u novoj godini. Želim vam i da vas vaš Lacetti, ili Meriva dobro služi, i da kad je vozite ponekad pomislite na mene, i moj sajt.

Ostavite komentar