Kvalitetan polovnjak za 3000 evra

Pitanje:  Poštovatni gospodine Todoroviću, ja i žena već tri meseca kupujemo polovan auto. Limit nam je 3.000 evra, odnosno 3.500 evra ako je automobil baš u odličnom stanju. Meni je Fiesta 1.4 tdci izbor broj jedan, dok moja žena misli da je bolja kupovina benzinac, jer je jeftiniji za održavanje. Da li se isplati kupiti ovaj Ford koji ima više od deset godina? Godišnje prelazimo manje od 10,000 km. Predložite nam i neki drugi automobil. Puno pozdrava! Vaš sajt je zaista odličan. Ivan Pantović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Pantoviću, ponuda polovnih automobila je zaista velika, i za 3,500 evra danas možete kupiti solidan automobil star deset godina, čak puno veći i snažniji od onoga što ste planirali. Ne postoji kvalitetan polovnjak za 3.500 evra, tako da odmah imajte na umu da ćete biti redovan gost u servisima.

ford FIESTAŠto je automobil stariji, odnosno što ima više kilometara iza sebe to je i skuplji za održavanje. U vašem slučaju, ako zaista ne prelazite puno kilometara, i retko se vozite po gradu, onda je benzinac dosta racionalnije rešenje, jer budimo realni, deset godina star automobil može biti u pristojnom stanju, ako je redovno održavan, ali je samo pitanje vremena kada će početi da pravi probleme. Ako je dizelaš vožen po Srbiji, verovatno su mi i dizne delimično zapušene, verovatno je katalizator prilično zaprljan (verovatno ga i nema), odnosno, čim kupite polovan automobil sledi vam ulaganje u njega, od velikog servisa, pa do zamene akumulatora, verovatno pneumatika, i ko zna čega još, ako želite da se vozite bez glavobolja svakako.

Zapravo vaše pitanje me je nateralo na razmišljanje, i moram da vam kažem da morate praviti jasnu podelu između kvaliteta i pouzdanosti. Automobil može biti kvalitetno napravljen, kao recimo VW Polo, koji možete kupiti za 3,500 evra, iz 2003.godine, i kod njega će va obradovati jako kvalitetna plastika, dobra antikorozivna zaštita, odlična finalna obrada, odsustvo škripanje plastike, a godiće vam i kvalitetni materijali, solidna sedišta, i dobar trap. Međutim, pouzdanost ovog automobila je tek prosečna, pa i malo gora od toga, ako odaberete recimo slabašni 1.2 motor sa 3 cilindra. Sa korozijom kod VW Pola nećete imati problema, ali sa trapom hoćete ako ga vozite po Srbiji, a to isto važi i za Ford Fiestu, koja ima nešto tvrđu plastiku, ali zapravo se može pohvaliti jednako kvalitetnom finalnom obradom.

Ford Fiesta 1.4 16V od 80 KS, bi trebalo da zadovolji vaše potreba kada su performanse u pitanju. Iako ne znam šta ste vozili, niti šta vozite, verujem da ne kupujete sportski automobil, niti tražite od ovog modela limuzinski komfor, ako je tako, onda je Ford odličan izbor za vas. Imajte na umu da će u gradu bez problema potrošiti i 10,0 litara goriva, ako je hladno, dok dizelaš 1.4 TDCI od 68 KS ne bi trebalo da troši više od 8,0 litara evro dizela, pa čak i kada preterujete sa gasom. Kod benzinca vam se neće pokvariti turbo punjač, jer ga nema, a kada za nekoliko godina budite morali da radite bilo šta na motoru, koštaće vas manje nego kod dizelaša.

OVO JE SAMO UVOD ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.PANTOVIĆU NA MEJL, KAO I ODGOVORI NA NJEGOVA DODATNA PITANJA.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI . Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 3 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja. Osim u banci, možete uplatu izvršiti preko Postneta u bilo kojoj pošti u Srbiji. Info na 011/3022 – 014 ili na www.posta.rs.  odgovor od 3.000 dinara. Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Ako vam i tražim auto, onda uplatite  i 12.000 dinara (za troškove goriva i mojih majstora) i sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto). Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore. Zašto? Pa zato što ako neko plati 3000 din dobije jednu vrstu odgovora, a ako neko plati 15 000 dinara, realno je da dobije precizniji i kvalitetniji odgovor. Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 20 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din.

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

images

2 komentara na Kvalitetan polovnjak za 3000 evra

  1. Stefan says:

    Planiram da uzmem astru h gtc 2006-2007 se dvoumim izmedju 1.7 i 1.9…Koja ja na boljem glasu?

  2. Poštovani gospodine Stefane, nisam siguran da možete naći dobru Astru H za 3000 evra. Što se izbora motora tiče, i 1.7 Isuzu, i 1.9 FIAT-ove konstrukcije imaju svojih prednosti i mana. Pošto kupujete automobil sa jako velikom kilometražom, verujem da vam je najvažnije koliki su troškovi održavanje. Pošaljite vaše pitanje, ali molim vas detaljnije na http://www.najboljiauto.com/pitajte/

Ostavite komentar