Koliko će nas ove godine koštati letovanje?

Aktuelno pitanje zar ne, iako su neki od vas odavno veći na plažama! 🙂  Koliko god računali, sabirali, letovanje nekim čudom uvek bude skuplje nego što ste računali. Prosta ta matematika je čudnovato komplikovana. Pravo je pitanje kako putujete? Kolima, avionom, autobusom, tuđim kolima? Kupili ste auto, pod izgovorom da idete sa njim bar dva puta godišnja ne neki odmor, i na dva duža putovanja, zar ne? Plaćate registraciju, ratu kredita za kola, valjda ga i održavate (većina dosipa ulje i to je to) i kad dođe vreme za more, auto često i dalje ostane parkiran, ili možda ne? Ako idete automobilom na more, vreme je da ga pripremite za putovanje valjano, da vas kvar ili nedaj bože udes ne bi koštao kao svetog Petra kajgana! Ali naravno, vi ćete samo malo doliti ulja, naduvati gume, i to je to. Što da plaćate balansiranje? Ako i malo trese bože moj! Neki ipak pripreme detaljno kola za odlazak na put, i odvoje i do 1.000 evra, da bi bili mirni i spokojni. Naravno kratko ću vam opisati, koliko će vas koštati odmot na najpopularnijim destinacijama! Piše: Aleksandar Todorović urednik najboljiauto.com i www.testoviautomobila.rs. 

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Cene u Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj i recimo Italiji su veće za oko 10% nego prošle godine! To je ipak prijatno iznenađenje, jer je kod nas poskupelo sve bar 30% a mnogo toga i 40%, jer mi smo ekonomski tigar, pa to možemo da podnesemo, kao i cene nekretenina, koje su svuda u Evropi ove godine počele da padaju, osim u Srbiji!

Crna Gora je mnogo manje popularna poslednjih godina, “mlada” nas je ostavila, pa se bar 90% Srba osetilo uvređeno zbog toga! Ali kakav smo narod, čude me što to nisu i pre uradili. Lično ja, sam prvi put prošle godine letovao u Crnoj Gori, i bio sam u šoku (pozitivnom) jer je more, čistije nego u Istri, Kvarneru, Grčkoj ili Italiji, a čiste su i plaže! Crnogorci su veoma ljubazan i srdačan narod, ako pokažete bar minimalno poštovanje, dobićete od njih dvostruko više. Napisi u štampi da je tamo prljavo, kao i komentari naših turista, kako neće više nikad tamo, i da je Grčka mnogo bolja, mogu vas dovesti u ozbiljnu zabludu! Ja ne znam kako je bilo u Crnoj Gori pre 10 godina, Ali danas, južni Jadran, Crna Gora jeste najlepša destinacija za odmor. Meni je najveća mana što ne postoji auto put do Crne Gore, i što ne mogu da vozim 200 km/h kao kada putujem u Pulu, Krk, Poreč, nego ni mnogo brže od 130 km/h, jer se psihopata setio da nam protivustavno meri prosečnu brzinu, i da nas kažnjava za prekoračenje od 1 km/h. Ali dobro, možda posle ovog letovanja diktator ne bude više na vlasti. Njega će rušiti ovi koji nemaju novca za more i sređivanje automobila!

Prvi izbor Srba Grčka: 6 do 12 sati vožnje, 100 evra za gorivo i putarine

 

Ako do sada niste išli u Grčku, ili niste išli automobilom, pripremite se za puno neprijatnih i loših situacija. Oni koji stalno putuju tamo su već navikli, ne znaju za bolje, iz Srbije putuju samo tamo, nisu nikada videli u životu dobar auto put, i kako je voziti kada su oko vas vozači koji imaju dobru vozačku kulturu i malo mozga u glavi, ali i dovoljno pristojnosti i zdravog razuma! Ja vam definitivno preporučujem put preko Bugarske, ako idete za Tasos, jedino ostrvo koje svojom mikro klimom podseća donekle na Jadran. Ako birate lepšu Jonsku obalu, morate preko Severne Makedonije, a put preko ove zemlje je blago rečeno opasan i neprijatan! 

Poluostrvo Halkidiki sa svoja “tri prsta”, Kasandrom, Sitonijom i Atosom, tradicionalno je prvi izbor mnogih građana Srbije kada je reč o letnjem odmoru. Iz Srbije se do nekih grčkih letovališta automobilom stiže za manje od 7 h vožnje, ali to često bude preko 10 h zbog gužvi, radara, sporih vozača. Za putarinu od Beograda do Soluna preko Severne Makedonije treba izdvojiti u jednom pravcu oko 3.000 dinara. Za gorivo vam je potrebno još oko 80 evra i stigli ste.

Razlozi zbog kojih je Halkidiki popularan su brojni: naše žene se tamo osećaju najbolje, duge peščane plaže, toplo more, hrana, i nekultura Grka koja je na srpskom nivou, tako da se jedan Srbin iz Niša ili Kraljeva tamo oseća kao kod kuće! Buke je ipak mnogo manje nego u Srbiji, policija ne prima mito, dakle kazniće vas ako vozite pijani, ali siromaštvo, loši putevi, loši auto putevi, skroman kvalitet apartmana nisu nešto što oduševljava, ali za naš skroman srpski džep, to i jeste sasvim pristojna destinacija. Hvalospevi o Grčkoj, su ipak preterani, ali more je uglavnom lepo i čisto, i svaki odmor može biti lep, ako se provede sa pravom osobom, zar ne? Problem je što cene odavno nisu tako niske, povoljne kao nekad!

 

Ukoliko je Halkidiki vaš ovogodišnji izbor i želite da putujete svojim automobilom nezaobilazna stavka su putarine. Ako se zaputite iz Beograda i želite da idete u Grčku preko Severne Makedonije, platićete najpre 1.690 dinara za putarinu do Preševa. Ako je polazna tačka neki drugi grad, na primer, Novi Sad, cena putarine je 1.960 dinara, a od Niša do Preševa je oko 700 dinara.

 

U Grkoj je ovih dana litar dizela 1, 55 evra (185 dinara). Benzin je u Grčkoj papreno skup 1,86 evra, što je oko 220 dinara, pa ga sipajte u Bugarskoj, pre ulaska u Grčku!

Kasandra je prvo poluostrvo ili “prst” na Halkidikiju. Najbliže je Solunu, pa je zbog toga tamo nesnosno velika gužva! Najpoznatije mesto je Hanioti i ujedno je i najveći turistički centar. Pored toga, građani Srbije najviše posećuju Pefkohori, Polihrono, Kaliteu, Afitos, Sani i Paliluori. Cene apartmana su u Junu već od od 35 do 40 evra za noć pa naviše. Postoje i skuplje varijante za luksuznije apartmane gde cena prelazi 200 evra po danu.

 

 

 

Putovanje preko Severne Makedonije

 

Prvo i najvažnije dragi sugrađani, IZBEGAVAJTE putovanje preko SEVERNE MAKEDONIJE! To je jedno opasno, neizvesno putovanje. Pod broj jedan, nije mi jasno čemu služe novinarski napisi i onaj SAT Plus kad NE MOGU da upozore ljude da je ova država za izbegavanje – bar kad je tranzit u pitanju! Ja putujem u Bugarsku decenijama, a poslednjih godina idem u Grčku preko Bugarske (mnogo više idem u Istru i Kvarner, ali i meni dragi Neum (BiH) jer je Hrvatska neuporedivo razvijenija od Grčke, jer su Hrvati neuporivo ljubazniji i zanimljivi od Grka – i jer Hrvatska ima najčistije i najlepše more u Evropi. Ali opisaću vam zašto je put preko Makedinije opasan! 

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tražim najbolji polovnjak za vas!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Neverovatno je, ali istinito jeste činjenica da 95% Srba putuje preko S.Makedonije u Grčku. Meni je to zaista zastrašujući podatak. Istina, oko 50% Srba glasa za Vučića ili ga podržava, iako čovek ima toliko ozbiljne psihijatrijske probleme da nije u stanju ni osnovne poslove da obavlja, ali kamoli da vodi državu, ali ako isti ti Srbi kažu da je Vučić sposoban, a novinari u Srbiji da je put kroz S.Makedonju za preporuku – ja moram da dodam da moje kolege opasno lažu i dovode ljude u zabludu. Pod jedan pola deonice takozvanog auto puta kroz S.Makedoniju je zapravo brza saobraćajnica. Dakle niti ima zaustasvnu traku niti je projektovana za brzine preko 100 km/h. Udarnih rupa ima, ozbiljnih oštećenja još više. Imate čak PET NAPLATNIH rampi od ulaza do izlaza iz S.Makedonije, na svakih 30 km kočite i pregrevate diskove. Ja naviknut na vinjete u Bugarskoj i Mađarskoj sam prosto šokiran. Valjda su Makedonci videli i pozajmili idiotsku ideju od Grka, gde je isto svako malo neka putarina od smešnih 1,5 evra. Auto putevi u Grčkoj su vrlo, vrlo loši, katastrofalno neozbiljno trasirani, imam utisak da Grčka zaostaje mnogo i za Srbijom i za Bugarskom kada je u pitanju auto put, i nejasno mi je koliko je Grčka zaostala i nazadna, uprkos milijardama koje je dobila od EU. Da budem jasan: Makedonce i S.Makedoniju volim, i obožavam – to je hrabar narod koji ima veliko srce, i gde su ljudi srdačni, ali ja preporučujem samo Skoplje, i da stisnete zube za tu deonicu do Skoplja. U Grčku na more (jer imaju divne plaže i čisto more) idite preko Bugarske ili još bolje avionom, jer Bugari iz političkih razloga iz inata neće da u potpunosti završe deonicu auto puta od Sofije do Grčke granice, jer Mafija vlada Bugarskom – a bugarska Mafija zahteva da se taj auto put ne završi bar još 10 godina – jer moraju da se popunjavaju kapaciteti u hotelima na Crnom moru (koji su u vlasništvu pogodili ste Bugarske mafije).

 

Za ulazak u Makedoniju možete izabrati jedan od dva granična prelaza. Glavni prelaz Preševo-Tabanovci je od Beograda udaljen 384km, što je oko 4 sata vožnje. Zbog gužvi u sezoni, neki vozači se opredeljuju za alternativni prelaz Prohor Pčinjski. Ovaj prelaz radi 24 sata i na njemu su manje gužve, a uglavnom ih ni nema, ali je put naporniji zbog velikog broja krivina. Isključenje za Prohor Pčinjski je vidno istaknuto, tako da nećete imati nedoumicu gde skrenuti ako se odlučite za ovaj prelaz.

Za ulazak u Makedoniju potrebani su vam: pasoš, vozačka i saobraćajna dozvola i zeleni karton. Za Makedoniju nije potrebna međunarodna vozačka dozvola. To je “izmišljotina” AMSS.

 

Od samog ulaska u Makedoniju izlazite na autoput. Posle nekih 14-15km čeka vas prva naplatna rampe, i skoro uvek radar! Pa ovde usporite. Do Skoplja se vozite relativno lošim asfaltom (po meni prelep grad). Posle isključenja za Skoplje je deonica još gora. Nemojte brže od 120 km/h!!!

Kod skretanja za Katlanovo trake autoputa – koji to realno nije – se razdvajaju, ali saobraćajna signalizacija tvrdi da ste i dalje na autoputu. Asfalt je i ovde lođ, a put je mnogo krivudav, pa neiskusni vozači mogu lako izletiti sa puta. Par kilometara posle Velesa trake autoputa se ponovo spajaju i nailazite na kraću deonicu veoma lošijeg autoputa.

Kod mesta Negotinovo deonica je izuzetno loša, iako su je nedavno radili. Ima izražene talase na nekim mestima na samom kolovozu. Krivine su izuzetno loše, kvalitet samog asfalta je toliko loš da je kočenje na nekim mestima primetno duže. Potrebno da je vozite maksimalno koncetrisani i da svo vreme držite volan sa obe ruke, jer auto često poskakuje – “beži”, otima vam se, i teško je ukrotititi vozilo čak i kada vozite sporije od 100 km/h. Ovako loš auto put ne bi smeo da bude pušten u promet! Posebno je opasno da ovde vozite noću! Auto put kroz Bugarsku je projektovan za mnogo veće brzine – ali nemojate ni tamo preterivati osim ako nemate vrhunski auto i mnogo iskustva. Kod Bugara su radari na auto putu nakon tunela! Usporite na 80 km/h. Ograničnje na auto putu je 140 km/h. Presretača nema, i Bugari voze jako brzo, ali drže rastojanje za razlliku od vozača u Srbiji. Kultura vožnje nije na visokom nivou kao u Hrvatskoj, ali je puno bolja nego u Srbiji.

Putarina u Makedoniji

U Makedoniji postoji pet naplatnih rampe za putarinu. Plaćanje možete izvršiti u denarima ili evrima, pri čemu je najmanji apoen koji primaju na naplatnim rampama 0.50 evra. Cena putarine na prvoj i trećoj naplatnoj rampi je 60 denara ili 1,50 evra, a na drugoj 80 denara ili opet 1,50 evra. Najbolje je da plaćate karticom! Plus je brže!

Saobraćajni propisi i kazne u Makedoniji

Kada uđete u Makedoniju vodite računa o saobraćajnim propisima i držite se ograničenja u vožnji jer postoje radarske kontrole, u protivnom možete dobiti kaznu za saobraćajni prekršaj. Ako načinite saobraćajni prekršaj, policija vas zaustavlja i piše nalog, a potom odlazite u poštu ili banku da platite kaznu. Pri tom policija zadržava vaša dokumenta, a vraća ih kada se vratite sa dokazom o uplati.

Kazne koje vas očekuju u slučaju nepoštovanja propisa su sledeće:

 • vožnja danju bez upaljenih svetala 15 eura;
 • nevezivanje sigurnosnog pojasa 40 eura;
 • telefoniranje bez handsfree uređaja 40 eura;
 • prevoz dece van posebnog sedišta 45 eura;
 • prekoračenje brzine van naseljenog mesta 30-50km/h 45 eura;
 • preticanje preko pune linije 300 eura.

Obavezna oprema u vozilu u Makedoniji podrazumeva:

 • svetloodbojni prsluk;
 • sigurnosni trougao;
 • rezervni točak, uključujući i set za krpljenje;
 • uže za vuču;
 • komplet prve pomoći;
 • komplet rezervnih sijalica;
 • PP aparat za vozila na gas.

Nadamo se i verujemo da nećete imati vanrednih situacija, ali ipak u slučaju da vam zatrebaju zabeležite koji su važni telefoni u Makedoniji: policija 192, hitna pomoć 194, vatrogasci 193 i pomoć na putu 1555.

Gde napraviti predah od puta u Makedoniji? Moj odgovor je nigde! Nisam video ništa što je za preporuku. A kad uđete u Grčku, dočeka vas jezivi WC gori od najgore JNA kasarne! U Albaniji takvu sramotu, bedu i sirotinju nije moguće naći! Grčka je uspela ne samo da hoda po ivici bankrota već se siromaštvo oseća na svakom koraku. To kvari odmor, mir i pozitivne misli. Meni je Hrvatska neuporidovo lepša, ugodnija sa divnim ljudima. U Grčku sam išao desetak puta na more za mojih pedeset godina,  a u Hrvatsku skoro 60 puta. Jer se u Hrvatskoj osećam divno, opušteno, uvaženo. U Grčkoj uvek imam niza neprijatnosti i opet sam ih imao. Mislim da je red da prestanem da im pružam tu mogućnost da mi kvare odmor, i troše pozitivno energiju. Ali Stvarno mi nije jasno kako u Poreču, Puli, Rovinju, Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Crikvenici, Krku nikada nisam dobio ni ružan pogled a kamoli loše iskustvo. Ja se zaista Grcima čudim – ali meni njihova nekultura u vožnji je idiotska – njihov stil vožnje – naćin života mi se možda podudara sa indijanskim plemenima u Americi koji odbijaju da se uklope u civilizaciju (kad vidim Grka kako vozi motor na auto putu 160 km/h skoro go, samo sa kacigom – prođe mi takva misao u glavi). Ima divnih Grka, Grkinja – kao što ima divnih Albanaca – i uvek u Grčkoj nađem zanimljive sagovornike – divne plaže – to stoji. Ali Grčka kao Grčka nije za preporuku po meni. Ustaša je onaj ko letuje u Hrvatskoj? Ne bi rekao, ali meni je Ustaša u Neumu, preko reda u servisu sredio kočnice na mojoj 407 – ici preko reda, i naplatio mi je samo delove! Čovek kaže ja sam Ustaša,  branio sam Neum godinama, dok ste vas vi Četnici bombardovali. Drago mi je da Četniku sredim auto! Ja samo mogu da kažem hvala, a onima koji su napravili ove ratove, pokrali i građane Srbije i Hrvatske mogu da poručim da im u paklu lako biti neće! Možda je u pravu Novak Đoković koji tvrdi da ne postoji srodniji narod od Hrvata i Srba – ikako se čudim da i dalje cela Srbija uprkos tome navija za Novaka (glavni trener mu je Hrvat – ako neko nije znao).

 

Makedonci su predivan narod! Skoplje je grad sa dušom, lep, ugodan, pun mirisa Balkana, a Makedonke zanosne, lepe, seksipilne, predivne žene, za razliku od Grkinja koje su uglavnom dlakavije i ružnije od mene. Makedonci itekako postoje, kao i njihvo jezik, pismo, tradicija! Hrabar narod koji je prošao i zulum Turaka, i zlostavljanje Grka! Mnogi neznaju da su posle drugog svetskog rata mnogi Makedonci prisilno iseljeni iz Grčke, i da je ovom narodu učinjeno mnogo istorijskih nepravdi. Sad drski Bugari tvrde da Makedonci nemaju svoj jezik, koren, poreklo! Mali narodi su uvek teško dolazili do slobode, pravde, jednakosti, a veliki se i dalje pomno tvrde da postoji dovoljna mržnja između Srba i Hrvata, dovoljno nesloga između naroda Balkna, da bi oni imali spremno svoje “bure barute”. Mislite da su smrdljivi Englezi ili Nemci bolji, sposobniji narodi od naroda na Balkanu? Ne, oni su samo dovoljno podli da budu imperijalna sila a ovi drugi da naprave dve najveće kataklizme čovečanstva i da im bude dopušteno da ostanu na planeti zemlji – jer ovom planetom vlada stotinak porodica – a narodi su zaglupljeni, zaslepljeni, precizno plasiranim informacijama! Dakle dragi moji Srbi idite preko Bugarske na more.Inače, u Grčkoj na plažama ima mnogo Grka pedofila, čudi me da samo Informer piše o tome.

 

 

Kupite vinjetu online i NEMATE NI JEDNU NAPLATNU RAMPU! Gužve na prelazu Promahonas (Grćka – Bugarska) su mnogo manje, jer se kontrola vrši brzo – samo lične karte, odnosno pasoši kad se zadesi neki Srbin. Ali mi nismo deo EU, i nećemo ni biti hvala dragom Bogu! I još nešto dragi Makedonci, volim vas, volim Makedoniju (S.Makedoniju), bolji ste i vredniji od Grka sto puta – ali dok ne napravite pošten auto put – eto mene do vas samo do Skopja! Ne zamerite! Sramota Hrvatske i svakog Hrvata je Jasenovac – kao što je sramota svakog Srbina Vukovar – jer slavna srpska vojska u svojoj istoriji nije silovala devojčice i bombardovale bolnicu kao što su to činile paravojne JNA formacije. Sve je dobro smišljeno na nekom drugom mestu, da se mržnja na Balkanu rasplamsa i još je bolje smišljeno da se ta mržnja održi! Ali marš! Putovaću tamo gde mi je lepo, gde je narod koji me razume, pa bilo to Pula, Skopje ili Neum! Važnoa da je narod shvatio, i Hrvati, i Srbi i Makedonci da su političari govna – da su političari ološ, a ne običan narod! Ja nisam kriv što Hrvatska ima auto put po mom ukusu, i što njihova policija smatra da je moj način vožnje bezbedan. Ali ako naš veliki Vučić kaže da Hrvate treba “mrzeti” onda ga slušajte, glasali ste za njega, on ima ogromnu podršku ostrašćenog naroda! Mene ionako razumeju, poštuju u vole samo oni punog srca i oni koji cene čoveka po tome što on jeste, a ne po naciji, boji kože ili veroispovesti. Takvi i ja ovakav, jesmo u manjini – ali smo mi takvi mnogo srećniji, nasmejaniji, ispunjeniji – okrenuti svojoj deci, ženi, i narodima pored kojih živimo. Nisam za mržnju i rat! Jesam za ljubav, poštovanje i toleranciju!  

 

Ja sam zaljubljen u Istru! Ako tražite ženu, devojku, mislim da je to prava adresa!

 

Najveće poluostrvo Hrvatske je svake godine rame uz rame sa poznatim svetskim destinacijama – egipatskom Hurgadom, nemačkim Binzuom, poljskim Kolbergom, francuskom Azurnom obalom, grčkim Rodosom, marokanskim Agadirom, portugalskom Madeirom, španskom Majorkom, tunižanskom Đerbom i turskom rivijerom.

U konkurenciji više od 25.000 destinacija, Istra se prema rečima istakla zahvaljujući bogatoj ponudi i izvrsnoj usluzi u kojoj su gosti uvek na prvom mestu. Na plažama su vam predivne devojke iz Slovenije, Češke, Nemačke i naravno iz Hrvatske, zgodne, direktne, i cure koje uglavnom perfektno govore engleski (ako ga ne zna, onda sta naleteli na curu iz Italije!). Poreč i Rovinj imaju najbolje hotele, najveće cene, i probranu klijentelu. Meni se ipak više dopada Pula, jer ima preko 40 raznovrsnih plaža, a imate i netkanutu priridu: rt Kamenjak. Nemice nemaju običaj da nose grudnjak, a nemojte se iznenaditi, ako neka od njih sedne pored vas, i još skine gaćice (to vam se u Grčkoj neće nikada dogoditi zato vas vaša žena tamo vodi! 🙂 ). Mojoj se ženi to iskreno ne dopada, ali meni nikad nije smetalo. Iskreno, mnogo je bolje da vam grkinja ne skine gaćice, jer već i ovako sa njima, većina grčkih cura izgleda zastrašujuće. Ali nisu svi izbirvljivi poput mene….tako da….

HolidayCheck svake godine prema recenzijama svojih korisnika bira najpopularnije destinacije u sedam kategorija i Istra je uvek na vrhu. Cene smeštaja jesu veće nego u Grčkoj, ali razlika je iz godine u godinu što se cena tiče sve manja. Vožnja automobilom do Istre je raj, možete voziti 200 km/h (pod uslovom da ste vrhunski vozač i da jednom mesečno voziti ture duže od 1000 km na auto putevima – da ste utrenerani vozač) je kvalitet Hrtvatskih auto puteva bolji od onih u Austriji (po oceni nemačkih agancija – a ja se slažem sa njima):

– Najbolja zemlja
-Letovališta
-Naj gradovi
-Zimovališta
-Spa hoteli
-Hoteli za porodice
-Hoteli za parove

 

 

 

 

 

 

Vaš Aleksandar Todorović urednik. 

 

 

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Iskustva: FIAT Croma

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!