Kola starija od 9 god. neće moći u grad

U Parizu je zabranjeno korišćenje automobila koji su prvi put registrovani pre 1997. godine. Vlasnicima je dozvoljeno da voze svoje automobile samo vikendom.

Od 2020. godine će zakon biti još strožiji tako da će radnim danima u grad biti dozvoljen ulazak samo automobilima registrovanim nakon 2011. godine. U Parizu je zabranjena vožnja autobusa starijih od 15 godina. Koliko je star vaš automobil?

Najbolji Rent a car Beograd

 

Ljubitelji klasičnih automobila će takođe moći da voze svoje ljubimce vikendom, kada je promet ređi.

Francuski portal Le Monde piše da ovaj zakon obuhvata 10 odsto svih vozila u Parizu. Svi drugi automobili će biti svrstani u šest kategorija zavisno od godine proizvodnje i standardima emisije štetnih gasova.

Vozila proizvedena pre 1997. godine će biti svrstana u sedmu kategoriju pa neće moći da se koriste radnim danima.  Električni automobili i automobili na gorive ćelije vodonika se smatraju ekološki najprihvatljivijim i biće smešteni u prvu klasu.  Novi zakon se odnosi i na motocikle tako da u Grad svetlosti ne mogu ulaziti oni koji su proizvedeni pre 1. juna 1999. godine. Ovako nešto u Srbiji možemo očekivati tek za desetak godina, tako da imate još vremena, da skupite novac za neki malo noviji automobil….

Najbolji Rent a car Beograd