Koji polovnjak odabrati: Sorento 2.5 CRDi ili Suzuki Grand Vitaru?

Pitanje: Imenjače da li je bolja Kia Sorento 2005 2.4 benz sa lpg,ili sa motorom 2.5 crdi, ili Suzuki Grand Vitara 2007? Potreban mi je džip/suv za povremene odlaske u svoje rodno crnotravsko selo gde su prilazni (seoski) putevi do kuća vrlo nepristupačni pa je svaka upotreba putničkog automobila nemoguća, izbor sam suzio na ova 2 pod znacima navoda terenca. Kod Sorenta me interesuje da li je bolja varijanta sa plinom ili bez, takodje ako imate neku preporuku primiću je sa uvažavanjem. S’poštovanjem Aleksandar Todorović.

[table]Ime i prezime: Aleksandar Todorovic
Kada planirate kupovinu?: Narednih dana
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 9.000 €
Šta trenutno vozite?: Audi a4 b8
Između kojih se automobila dvoumite?: Kia Sorento 2.4 benz sa lpg ,2.5crdi, i Suzuki Grand Vitara
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 20-25000 km
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: da[/table]

Odgovora Aleksandar Todorović: Poštovani g.Todoroviću hvala na pitanju, i hvala na poverenju. Prvo sam pomislio da je šala u pitanju, a onda sam se setio, da ima nekoliko stotina ljudi u Srbiji koje se zovu isto kao ja, ili vi. Ne znam da li ste vozili, probali navedene automobile, jer da jeste, verujem da biste veliku prednost dali Kiji Sorento, i to naravno sa 2.5 CRDi motorom. Iako Suzuki dolazi iz Japana, Grand Vitara je najbolji dokaz da nije “zlato sve što dolazi iz zemlje izlazećeg sunca”. Suzuki ima sve više problema sa kvalitetom, prošle godine je čak i prestao da se prodaje u Americi, dok Kia na istom tom tržištu beleži veliki rast. Danas Kija nudi garanciju od 7 godina, i zaista ima kvalitetne automobile. Osim toga, Sorento je mnogo prostraniji, udobniji, komforniji i tiši od Suzukija, koji je izgubio trku sa konkurencijom. Sorento je i jeftiniji za održavanje, a Kia u Srbiji ima i bolju servisnu mrežu od japanskog proizvođača, čiji generalni uvoznik Euro Sumar, nije za preporuku, u bilo kom smislu te reči. Moj vam je savet: zaobiđite Suzuki u širokom luku, na kraju, imaćete silne probleme da prodate Grande Vitaru. Benzinski motor u Sorentu je manje elastičan od turbo dizelaša, a ugradnju gasa ne preporučujem u veliku većinu motora.

Sorento od nazadKorejski proizvođač Kia je, sa modelom Sorento prethodne generacije, uspeo da u rekordno kratkom roku popravi svoj imidž.  Evolucija najuspešnijeg korejskog terenca podrazumevala je blagi redizajn, moćniji agregat i bogatiju opremu. Danas su SUV vozila daleko svestranija nego ranije, o čemu najbolje svedoči Sorentov pogon 4×4 sa visko spojnicom (aktuelni Sorento ima jednostavniji, i lošiji 4×4 pogon zbog niže cene), koji se odlično nosi sa veoma teškim terenima. Uz vrhunski kvalitet izrade, odličnu zvučnu izolaciju i cenu koja je u oglasima i niža od 9.000€. Konkurencija za sličan novac ne nudi ništa bolje, a posebno ne nudi jedan Suzuki.

Moćni agregat 2.5 CRDi zaslužuje svaku pohvalu.

Moderni četvorocilindrični common-rail agregat od 2,5 litara i 170 KS je odličan. Motor ravnomerno razvija veliku snagu zahvaljujući varijabilnoj turbini, a uz to radi uglađeno i tiho sve do 3.000 o/min. Zahvaljujući velikom obrtnom momentu od 392 Nm, može se pohvaliti i odličnim međuubrzanjima. Maksimalna brzina od 182 km/h nije mogla biti veća zbog izražene visine automobila i samim tim, osrednje aerodinamike, ali vama maksimalna brzina nije primarna. Sorento, međutim, pomenutu brzinu održava bez ikakvih poteškoća – ali tada jako mnogo troši. Kia iznenađuje i vrhunskom zvučnom izolacijom: pri brzini od 130 km/h, u ovom terencu do putnika dopire buka od samo 69 dB. Poređenja radi, u Hyundaiju Sante Fe ona iznosi 72 dB, Grande Vitari više od 73 dB.

To što Kia nudi udobnost jednog BMW-a ili Nissana ne treba mnogo da vas čudi ali, s druge strane, treba istaći da Sorento poseduje reduktor u čemu se znatno razlikuje od navedenih “šminkerskih” SUV vozila. Ovaj korejski džip možda nije robustan poput Jeepa Grand Cherokee, ali je zato jeftiniji.  Stalni 4×4 pogon odlično prenosi snagu na točkove kada je podloga neravna, dok petostepeni automatski menjač sa mogućnošću ručnog menjanja brzine jednostavnim dodirivanjem ručice menjača napred-nazad predstavlja uzor u ovoj cenovnoj kategoriji. Promena stepena prenosa je gotovo bestrzajna, a potrošnja je u skladu sa navedenim – oko 10,0 litara evro dizela u proseku, što je više nego prihvatljivo uzevši u obzir težinu automobila od preko dve tone. Sorento je džip u pravom smislu te reči, zbog čega od njega ne treba očekivati dinamičnost jedne limuzine ili sportskog automobila, mada u krivini dovoljno dugo prati umerene težnje vozača za brzinom. Podesivi upravljač je izrađen nesumnjivo po američkom ukusu – izuzetno je lagan, ali ne i suviše precizan, a primećujem da bi mogao biti i malo direktniji. Ogibljenje je takođe po ukusu kupaca “preko bare” – mekano podešeno, tako da neravnine sa kolovoza gotovo i da ne osećate u putničkom prostoru koji je, opet, više nego raskošan. Sedišta ne zamaraju na dužim putovanjima, mada nisu sportski profilisana, što znači da telo u oštrim krivinama blago klizi.

Pogledajte šta može Sorento van asfalta:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vSwGxC9qRQs[/youtube]

Uopšte uzev, iako Sorento ima dobre kočnice, koje se teško pregrevaju i lako doziraju, ova Kia nema sportskih gena u sebi, a samim tim ni ambicija da se nametne sportski orijentisanim vozačima. Za sigurnost se brinu ABS, EBD i ESP (za koji valja doplatiti), te prednji i bočni vazdušni jastuci. Na EuroNCAP kreš testu, Sorento je osvojio solidnih 25 poena i 4 zvezdice što, uz njegovu robusnu pojavu, treba da garantuje dovoljno sigurnosti. Grand Vitara 2.7 je dobila samo 3 zvezdice, zaštita grudnog koša je jako loša, uostalom, pogledajte koliko se loše ponaša Suzuki u kreš testu. Osim toga, Suzukijev motor je veoma žedan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H6NhEF-0RZE[/youtube]

Jedan komentar na Koji polovnjak odabrati: Sorento 2.5 CRDi ili Suzuki Grand Vitaru?

  1. Slaven Smolčić says:

    Dragi gospodine,
    gledam Kiu Sorento 2,5 CRDi VGT EX automatik,model 2006,proizvedena 2007 a prva registracija u Hrvatskoj 2008.E sad,izgleda stvarno kao nova,samo ima 375000 kilometara.Cijena je 5500 eura,no nadam se da nije fiksna,mada me kopka koliko je još pouzdana s tim brojem kiloketara?Jedan gospodin je nedavno prodao 2006 godište sa 260000km za 5000 eura bez nagovaranja kupca,pa sad ne znam na koliku kilometražu pristajati i po kojoj cijeni.Hvala unaprijed.

    Dragi gospodine pitanje pošaljitite u rubriku Pitajte A.Todorović na http://www.najboljiauto.com/pitajte/ cena odgovora 25 eur-a preko W.Uniona

Ostavite komentar