Koji polovnjak da odaberem: Astru H GTC ili Audi A3 1.9TDI?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, čitam vaše kolumne i testove danima, mnogo toga sam naučio zahvaljujući vama. Promenio sam poglede na razne proizvođače automobila, mogu slobodno reći da ste mi za mnoge stvari otvorili oči. Želim da kupim polovan, moderan “sportski” automobil, sa troje vrata. Po mogustvu da bude dizel zbog potrošnje, ali sam svestan da taj polovni dizel sa vraćenom kilometražom može mnogo skuplje da me izađe kroz neko buduće održavanje i neplaniranje kvarove. Zagrejao sam se sa Audi A3 1.9TDI restajlirani model koji je poceo da se prodaje od 2008 godine, ili Opel Astra H GTC sa 1.9CDTI motorom. Češljajući sajt u potrazi sa vašim mišljenjem o Audi A3 modelu nisam naisao na nista konkretno o tom modelu, a generalno on mi je trenutno “No1” što će se možda promeniti posle vašeg odgovora, a možda i ne? 🙂 Dakle A3, Astra H GTC ili nesto treće? Veliki pozdrav za vas i redakciju i unapred hvala na vašem odgovoru.

[table]Ime i prezime: Nenad Marković
Kada planirate kupovinu?: u narednih mesec dana
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do ~8500 eura
Šta trenutno vozite?: Trenutno ništa, poslednji automobil – Astra G 1.7CDTI
Između kojih se automobila dvoumite?: Astra H GTC ili Audi A3 1.9TDI
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Od kolege s posla
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10.000 Km[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Markoviću, Audi A3 je jako dobar automobil, vrlo kvalitetan, I veoma ugodan za vožnju. Sve ključne komponente deli sa Golfom, ali nudi osetno drugačiji, bolji osećaj za volanom. Kada sam pokušao u ovlašćenim VW-ovim servisima u Srbiji, da utvrdimo, kako se to meni čini da je Audi A3 mnogo bolji automobil od Golfa, kada je ispod limarije sve isto, šefovi servisa su me uveravali, da je kod Audija sve to mnogo bolje podešeno, i da je Audi mnogo kvalitetniji. Prava je šteta, što Audi A3 nudi slabe šanse putnicima u eventualnom sudaru, jer je na Euro NCAP kreš testu prošao znatno lošije od najbezbednijih modela u klasi. Više bezbednosti nudi Opel Astra H, ona nudi i više mesta u putničkom prostoru. Astra H je primetno jeftinija, pa možete kupiti mlađi model, sa manje kilometara iza sebe, čak i sa boljom opremom. Pa ipak, ja nema srca, da vam kažem kupite Astru H, i odustanite od Audija A3, posebno jer je motor 1.9 TDI (PD) tako “eksplozivan”, i u skladu sa karakterom modela iz Ingolštata. Pošto godišnje prelazite jako malo, razmislite čak i o benzincu, ja sam prosto iznenađen da Audi A3 jako lepo ide čak i sa benzincem od 1.6 litara.

Da, ja jesam detaljno analizirao ovaj model, jesam vozio prethodnu seriju Audija A3, jesam pažljivo iščitao sve testove uglednih revija koje su daleko pre mene imale čast da uživaju u ovom automobilu, ali ipak sam primetio – niko nije u dovoljnoj meri istakao da je novi A3 zapravo mnogo “veći” Audi u malom pakovanju. Da li to znači da verzija Sportback (sa petoro vrata) napada A4? Da li zbog toga što A3 konačno nudi dovoljno mesta i za putnike na zadnjem sedištu ugrožava cenovno izjednačenu VW Jettu? I na kraju, zar je nužno da tako skupi materijali budu ugrađeni u automobil “skromnih” dimenzija?

Odgovor je samo jedan: novi Audi A3 Sporback ne ugrožava nikog. Audi A3 jednostavno osvaja, neprimetno se uvlači pod kožu svakom ko je željan uživanja u vožnji. Radi se o automobilu koji je napravljen samo, i ponavljam – samo za zaljubljenike u vožnju, filigransko precizne prolaske kroz oštre krivine i pravi osećaj kontrole nad vozilom kada brzina pređe magičnu cifru od 200 km/h. Audi A3 je napravljen za poseban soj ljudi, za one koji imaju istančana čula mirisa, sluha i dodira, za one koji ne pitaju koliko to košta, već da li tako nešto postoji.

Foto: Aleksandar Todorović

A3 Aca TodorovicAudi A3 je dinamičniji od Audija A4, luksuzniji i prefinjeniji od VW Jette, namenjen kupcima koji tačno znaju šta žele. On već sada ispisuje stranice istorije koje ćemo mi, nažalost, po ko zna koji put otkriti sa zakašnjenjem.

Ipak nije savršen

Iako je teško kritikovati najbolje, naročito ako ne možete da navedete pravu alternativu, ne mogu a da ne navedem neke detalje koji su me nagnali da se zapitam kako je moguće da gotovo “savršen” auto ima takve mane. Prva u nizu je nelogičan hod ručne kočnice, koji je uvek gotovo horizontalan, što možda i ne bio neki problem kada zbog tog položaja ne biste morali da zabacujete lakat ruke isuviše udesno. Zapravo, tako nešto bi bilo sasvim normalno da se nađete u Audiju A6 ili A8, kojima zaista nije mesto u gradu, jer nisu osmišljeni za disciplinu “stani – kreni”, odnosno “podigni i pusti”. Stoga bih želeo da znam da li su se inženjeri Audija zapitali da li će, možda, neko voziti A3 i po gradu, a ne samo po auto-putu?

Ovaj automobil je osmišljen da se dopadne. Nepravedno je reći da je konstruisan samo za pokazivanje i hvalisanje, jer je auto fantastičan. Audi A3 je za one koji ne pitaju za cenu. Uprkos tome, on ne deluje ni odveć agresivno, ni  prepotentno – ima stila i jednostavno se uvlači pod kožu. U najkrećam – on je kao elitna kurtizana sa stilom, kojoj biste platili da se samo prošeta pored vas. Na kraju, avangarda nikada nije bila jeftina, niti namenjena svakome.

Detaljan test ovog automobila napisao sam za B92, davne 2006.godine, kliknite ovde pa ga pročitajte.

Posle Astre G, bićete oduševljeni Astrom H, jer se radi o mnogo boljem automobilu (najveći problem Astre H GTC su njena ogromna vrata), pre svega je velika razlika u voznim karakteristikama. Audi A3 je premijum automobil, tako da ga ja ne bih upoređivao sa Opelom. Svakako, pozdravite vašeg prijatelja, koji vam je preporučio moju rubriku.Provozajte Hondu Civic 1.8, možda vam se dopadne, jer osim izvrsnog dizajna, ima i izvrstan motor, i naravno menjač. BMW serije 1 je takođe automobil za preporuku, u vašem slučaju naravno. Vreme je da sebe počastite nekim mnogo boljim automobilom nego što je to Astra G.

Ostavite komentar