Koji mi auto preporučujete?

Pitanje: Poštovani Aleksandre, Pratim vaše sajtove već duže vreme i otprilike znam Vaše mišljenje o Mazdi 3. U prošlosti sam vozio Mazdu 323, a u proteklih deset godina Pežo 206 1.9d (silom prilika). Želja mi je da se vratim na Mazdu i benzinca. Teško je pronaći Mazdu 3 u okviru mog budžeta (do 4000e). Ovaj mi se čini prihvatljivim: http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8869333/mazda-3-garancija Na mobile.de vidim da to jeste neka prosečna kilometraža za Mazdu 3 benzinca tog godišta. Interesuje me Vaše mišljenje za ovaj auto konkretno. Ako smatrate da vredi da ga pogledam, da li bih mogao da angažujem nekog od Vaših majstora? Srdačan pozdrav, Predrag (Uplaćeno 2.500 din).

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Prvo, zahvaljujem što ste me prihvatili kao klijenta. Definitivno ja jesam osoba kojoj je Vaša pomoć potrebna.
Pre nego što odgovorim na pitanja i navedem modele, samo ukratko o mojoj, odnosno našoj upotrebi automobila. Naime, i supruga i ja smo slobodni umetnici, a to u prevodu znači da postoje meseci kada finansijski stojimo vrlo dobro, ali i oni meseci u godini kada smo na ivici egzistencije. To se odražava i na naše održavanje i korišćenje autmobila. Dešava se da dobijem posao van Beograda, kao što je to bio slučaj ove godine, pa je pređena kilometraža u 2016-oj već 25 hiljada km, a da je tokom cele prethodne godine bila ispod 10 hiljada (uglavnom gradske vožnje). Malo agresivnije vozim, ali sam pedantan u održavanju automobila. Porodica je nas dvoje, ali sa tendencijom da nas bude troje uskoro. Dakle, napisao sam Vam sve ovo da razumete nepredvidljivost korišćenja, a samim tim i univerzalnost automobila koji tražim…i sve to za 4000e J

Elem, da pređem na stvar:

·         Modeli:

–          Alfa 147

–          Grande Punto ( 1.3 MultiJet, pretpostavljam da je 1.9 preambiciozno? )

–          Peugeot 307

( Stavio sam 3 modela, a ne 4 kao što ste tražili. Pošto su sva tri vrlo zastupljena na tržištu, nadam se da nije problem. Redosled kako sam ih nabrojao je i redosled željenosti. )

·         Tražimo automobil sa 4/5 vrata i da nije karavan.

·         Boje koje  bih izbegao su: bela, žuta i crvena, a preferiram da to bude crna, plava, zelena.

·         U obzir dolaze i bezinci i dizelaši.

(Klima se podrazumeva)

Navijamo da izbor bude između dva navedena „Italijana“, emocije su na strani Alfe (dečački san 🙂 ), a racio za Punta. Izbor, ipak, prepuštamo Vama. Molim Vas samo da imate u vidu da je naš predviđeni budžet bio oko 4200e, sa izborom automobila od 4000 + servis, registracija i Vaš honorar, to prebacuje budžet za 500e, tako da je 4000 stvarno plafon pri kupovini.

Srdačan pozdrav,

ODGOVOR ĆE USKORO BITI NA SAJTU