Koji auto preporučujete za 10.000 €?

AVEOPITANJE: Poštovani gospodine Todoroviću, Sta mi savetujete da uzmem do nekih 10.000 evra u B segmentu, benzinca sam mislio da kupim, jer prelazim 10,000-11.000 km godišnje? Koja su vaša 2 favorita, nisam previše zahtevan, ali klima, ABS, su neki minimum? Šta bi moglo za tu cifru da se kupi. Suziki Swift je 9.000 evra, cena mi odgovora, ali mi se mojoj ženi ne dopada dizajn. Komšija je kupio Suzuki sad na sajmu, pa se sad i moja lepša polovina zaletela. Dobili smo bebu, VW Lupo nam je postao mali, pa želimo auto sa petoro vrata, i naravno da bude što bezbedniji za bebu i nas. Sve pohvale za vašu rubriku, redovno sam vas čitao na svim sajtovim za koje ste pisali! Srdačan pozdrav od Nevena.

[table]

*Ime i prezime: Neven Milić
*Kada planirate kupovinu automobila?: Ovog leta
*Kakav auto kupujete?:  NOV
*Da li vam hitno treba odgovor?:  NE
*Koliko novca želite da potrošite?: 10.000 €
Šta trenutno vozite? : VW Lupo 1.0
Između koji se automobila dvoumite?: Nemam ni jednog favorita
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Preko nekoliko foruma
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: DA
Da li želite da naš urednik ide sa vama na probnu vožnju?: DA
Ako ne kupujete za keš – Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: DA[/table]

ODGOVOR: Gospodine Miliću, čestitam vam na prinovi, u moje ime, i u ime OOYYO Networka želim vašoj bebi i vašoj porodici svu sreću na ovom svetu, i mnogo zdravlja. Na pravom ste mestu, tako da  nemojte brinuti. Drago mi je što želite da kupite maksimalno bezbedan automobil za svoj novac. Što se Suzuki Swifta 1.2 tiče, on ne spada u grupu automobila u B segmentu, koji nudi najviše bezbednosti za vaše dete.

Ugledni Euro NCAP kreš test, koji je zaista objektivan, dodelio je Swiftu 82% od maksimalnog broja poena, za zaštitu dece pri sudaru. Suzuki Swift ima serijski ESP, ali za Safety Assist dobio je tek solidnih 71%. Inače ne košta 9.000 €, već 9.390 €, koliko treba platiti verziju sa petoro vrata (dakle trovratna verzija košta 9.000 €). Automobil ima solidne vozne karakteristike, ali i jako mali prtljažnik od samo 170 litara, toliki gepek je imao Yugo. Suzukijev motor 1.2 nije elastičan, a ogibljenje nije dovoljno dobro podešeno za vožnju po lošijim putevima, jer je previše tvrd. Takođe, Suzuki je i bučniji od konkurencije, a garancije je tek prosečnih 3 godina. Danas i VW nudi recimo 4 godine garancije, Seat i Hyundai 5 godina, a Kia čak 7 godina garantuje za sve bitne sklopove na automobilu.

Aveo - 2Za 9.500 €, možete kupiti osetno bezbedniji i udobniji automobil: recimo Chevrolet Aveo 1.2. Euro NCAP kreš test, dodelio je Aveu čak 87% od maksimalnog broja poena za zaštitu dece pri kolizij. U dinamičkom testu sa detetom od 3 godine, Aveo je pružio odličnu zaštitu. Aveo ima serijski ESP, kao i 6 vazdušnih jastuka. Imajte u vidu da je za Safety Assist dobio je odličnih 93% (Swift i recimo Golf VII tek 71%). Aveo 1,2 košta 9.500 €, i ima daleko veći prtljažnik od 290 litara. Ako vam je i to malo, uz doplatu od samo 200 €, možete kupiti Aveo limuzinu, koja ima gepek od skoro 500 litara. Ova verzija se prodaje samo u Istočnoj Evropi, odnosno na  cenovno osetljivim tržištima. Garancija je 5 godina, a servisna mreža za Chevrolet je puno bolja od Suzukijeve. Osim toga, cena održavanje Avea je niža. Testirajući ovaj automobil, stalno sam se pitao da li sam se možda podmladio. Bilo mi je čudno da svakog dana provodim u gradskom automobilu toliko mnogo vremena, a da umor nikako ne dolazi. Ergonomija kod novog Avea nije odlična, već čudesna, prosto izvanredna za ovu klasu. Svakako, ne postoji idealan automobil za svakoga, ali ako ste visoki 185 cm, konačno ćete se idealno smestiti za volanom automobila iz B segmenta, a da nećete morati da odgurnete vozačevo sedište unazad do kraja. Položaj za volanom je savršen, a takav je i dizajn – sportski okrugle svetlosne grupe veoma su mi se dopadale, a takođe sam našao da je cela silueta Avea avangardna, originalna i dopadljiva, te da je izgled enterijera jednako dobar. Dakle, moguće je napraviti automobil koji u osnovnoj verziji, koja košta čitavih 9.500€, nudi toliko mnogo. Aveo je uspeo da me oduševi, iako nisam ljubitelj malih automobila.

Za razliku od nekih evropskih proizvođača automobila, Chevrolet nudi jako bogatu opremu čak i u baznom modelu, a sa srednjim paketom opreme kao što je LT razmaziće svoje buduće vlasnike. LT paket obuhvata kontrolu audio uređaja na volanu, putni kompjuter, i ono što drugi automobili u ovoj cenovnoj grupi nemaju – indikator promena brzina, koji vam sugeriše kada je potrebno da promenite stepen prenosa, a sve zarad manje potrošnje i niže emisije štetnih gasova. Prednji i bočni vazdušni jastuci su postali standard u ovoj klasi, ali Aveo ima i vazdušne zavese, utičnice za USB, iPOD i AUX. EBD, BAS i ABS serijske dolaze kao i ESC i TCS, elektronska kontrola stabilnosti i trakcije (čak i u osnovnoj, LS verziji), pa čak i HSA, pomoć pri kretanju na uzbrdici. Dobijate i tempomat, maglenke, vozačevo sedišta podesivo po visini i, naravno, klima uređaj.

Todorovic AveoMotor od 1.2 litara i 72 KS je dovoljno snažan, a prosečna potrošnja od 8,5 litara je prihvatljiva.
Ako pak želite najkvalitetniji, najpouzdaniji automobil, koji se veoma stabilno ponaša u krivinama, onda vam preporučujem Mazdu 2 1.3 sa 75 KS, koja ima solidne performanse, i nudi više nego pristojnu bezbednost. Doduše, dobila je maksimalnih pet zvezdica po staroj 2009.god Euro NCAP nomenklaturi, ali ima zaista čvrstu karoseriju, i nudi dovoljno bezbednosti za decu. Osim toga, Mazda 2 mnogo bolje drži cenu od Chevroleta i Suzukija. Treba odmah reći, Mazda 2 nije automobil za svakoga. Ona je, pre svega, namenjena ljubiteljima japanskih vozila, a posebno vernim poklonicima ovog brenda. Ako na prvom mestu cenite vrlo dobar hendling, besprekornu poslušnost i precizni servo upravljač, onda možete biti sigurni da će vam ovaj japanski automobil savršeno odgovarati. Ipak, potrebno je da znate da ergonomija na vozačkom sedištu može zadovoljiti samo vozače niže od 180 cm. Komfor će zadovoljiti samo nezahtevne putnike, ali i one koji uglavnom putuju autoputevima, jer je pravi greh voziti Mazdu 2 lošim, regionalnim putevima. Prilikom prebrzih ulazaka u krivine, Mazda 2 veoma dugo drži željenu putanju, kao da se radi o sportskom automobilu, ali kada morate snažno usporavati, otkrićete da su kočnice ovog “japanca” tek prosečne, pa i malo gore od proseka. Zaustavni put od 43 metara pri brzini od 100 km/h je ispod nivoa konkurencije, koja do stanja mirovanja dolazi i za manje od 40 metara. Mazda 2 ima sportski podešen trim, tako da svaku neravninu sa puta veoma verno prenosi do putnika i vozača. U rukama iskusnog vozača može biti jako brza, pod uslovom da odaberete verziju sa agregatom od 1,5 litara i 102 KS (motor od 1,3 litara i 75 KS nije dovoljno elastičan), ali tada cena “leti u nebo” na 13.230 €, doduše želeli vi to ili ne, za taj novac vam “upakuju” GTA paket opreme (ovaj motor se nudi samo sa najizdašnijim paketom). Sa njom dobijate 16-ice alu felne, krovni spojler, kožu na volanu i menjaču, i naravno ESP i TCS. Osnovne boje: crvena i crna se ne doplaćuju. Dakle, ako želite najudobniji, i najbezbedniji auto do 10.000 €, to je onda Chevrolet Aveo 1.2 sa garancijom od 5 godina. Ako sta slabi na vrhunski izrađene automobile, i volite da uživate u vožnji, onda ćete sa Mazdom 2 biti veoma zadovoljni.

Ostavite komentar