Koji auto je bolji Volvo V50 ili FIAT Croma?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, Pratim Vaše portale i smatram ih za izričito verodostojan izvor kvalitetnih informacija i saveta. Ne želim da rizukujem i sam se upustim u kupovinu polovnjaka, pa sam rešio da vas angažujem. Planiram da odvojim oko 3500 evra za auto i oko 500 evra za sve servise, da li je to dovoljno? Da li ću moći sa kolima koje mi nađete da prođem tehnički 2021. godine? 

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Ceo život sam vozio benzince, pa želim benzinski motor prvenstveno, ali ne bih bežao od kvalitetnog dizela naravno sa prihvatljivom kilometražom. Vozio sam Stilo 1.6 16V sa ugrađenim pilonom koja me je dobro služio čak i na dužim putovanjima ali ni jedan zahtev zapravo nije ispunio u potpunosti. Pre svega gubim puno vremena po servisima, bar jednom u tri meseca mi podešavaju plin. Osim toga kvalitet plina u Srbiji mnogo varira, pa ne znam da li mi auto od jednom mnogo troši zbog plina ili zbog kvara. Očigledan nedostatak snage kod Stila me nervira, posebno na većim usponima, klimu NE smem ni da uključim.

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

 

 

Komfor nije tako loš, ali mi je gepek postao mali. Osim toga imam 110 ks i 190 cm pa mi treba veći auto. Da li će Volvo ispuni moja očekivanja ili je on preskup za održavanje? Realnije je da opet kupim FIAT zar ne? Uplatio sam  vam 18 000 dinara za traženje automobila. Ivan Milutinovič.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Milutinoviću, mogu da vam pronađem dobar karavan za oko 3.500 evra. Poslao sam vam e – mail kompletan odgovor, i moje predloge modela za 3500 evra, ali ću vam tražiti prvenstveno automobile koje ste naveli u svom pitanju. I Volvo V50 ali i Croma koštaju mnogo manje nego što realno vrede. U ponudi su samo dizelaši, benzinci na našem tržištu NE postoje, ako hoćete benzinac mogu da vam nađem neki manji gradski auto. 

 

FIAT Croma ima povoljne cene na tržištu polovnjaka. Doduše svašta se nudi, krševa, kako to naš narod voli da kaže ima jako puno, prevaranata takođe, ali i dilera koji vrate sa 500 000 na 180.000 km bez pardona. Zapravo 99% dilera u Srbiji, regionu vraćaju kilometražu.

Zašto vraćaju kilometražu, i zašto u tolikoj meri? Pre svega zato što žele da zarade. Kada bi dileri u Srbiji uvozili automobile koji imaju manju kilometražu od proseka te automobile nikada ovde ne bi prodali, ili kada bi ih prodali bili bi na gubitku od najmanje 1.500 evra po svakom automobilu. Zašto bi oni to činili?

Srbinu je bitno da leči komplekse kupovinom polovnog automobila. Zato dileri farbaju kola “u krug” u prevodu farbaju ceo auto. Ponekad ga samo dobro ispoliraju, ofarbaju branike, zamene sedišta, upravljač, ručiću menjača, obloge na papučicama. Važno je da to izgleda skoro kao novo, nema veze što je sve ostalo na izdisaju.

Kada kupujete polovan automobil za 3.500 evra, valjda glavni cilj treba da vam bude da pronađete auto koji je u najboljem stanju, i auto koji će ispuniti sva vaša očekivanja, ili bar veći deo njih.

Manje je bitna marka automobila, oprema automobila, ili boja. Ako imate mnogo para, i imate novca za nov auto, naravno da sebi možete ugađati, ali i tada možete napraviti veliku, i itekako skupu grešku.

Niko u Srbiji ne uvozi benzince, bar ne u toj klasi vozila.

Pogrešno je mišljenje da se benzinci ne kvare,  a da ste sigurni od skupih kvarova ako kupite auto sa benzinskim motorom. Generalna za bilo koji benzinac je papreno skupa, ako je radite sa iole kvalitetnim delovima.  Benzinski motori prleaze daleko manje kilometraže od dizelaša. Ja sam često pisao da su dizelaši skuplji za održavanje, da su im kvarovi skuplji, ali to ne znači da benzinac možda papreni da vas košta. Neki benzinski motori su jako loši, jer troše mnogo ulja već posle 100.000 km, kod dizelaša tako nešto nije zabeleženo.

Zapravo, vaš cilj je da nađete dobar auto, a bez pomoći stručnjaka u tome nećete uspetu, jer ima jako malo solidnih automobila u moru isluženih vozila.

Oni koji se ne razumeju u automobile, a imaju novca kupuju nov auto. Oni koji nemaju novca, kupe polovan, i narednih 10 godina rade za “majstora”  i delove.

Statistiku morate uzeti sa rezervorom, jer je to statistika velikih brojeva. Svaki motor ima svoje prednosti i mane, kao i svaki automobil.

Poređenje motora, i automobila je mnogo kompleksnije nego što vi mislite, i ja više dileme mogu razrešiti tek kada se vidimo, i tek kada vam na licu mesta objasnim prednosti i mane svih modela kada napravimo uži krug.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, odgovore i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

  • Za sve ostale van Srbije je 60 evra preko W.Uniona. Podaci za uplatu su Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Samo mi u pitanju navedite i MTSCN broj (neko ko radi u Švedskoj, Nemačkoj, Austriji ne može da dobije odgovor po diskontnoj ceni kao vozači u Srbiji). 

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem samo onima koji me angažiju i to besplatno.  i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 12 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužima razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 18 000 dinara. To je uvedeno, jer većina vas utroši mojih 2h, ili 3h, i na kraju me ne angažuje.

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i ritike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekate odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 80 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Usmeno odgovaram samo KLIJENTIMA KOJIMA TRAŽIM AUTO. Majstore morate vi platiti, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Austrije, ili Makedonije, cena pismenog odgovora je 60 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite USMENI odgovor za 24h preko VIBERA, onda je 100 evra, u protivnom rok je u proseku 10 radnih dana.
Cena je veća preko PayPal-a, ona je 160 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju!