Koji Auris – nov ili polovan?

Auris BOK

Pitanje: Uvaženi g.Todoroviću, već sam čitao vaše testove automobila i odgovore na pitanja na drugim sajtovima, jako cenim vaš sud, pa će mi vaš odgovor biti od presudne važnosti zato vas da mi do kraja meseca odgovorite ako je to ikako moguće. Želim Toyotu, jer veća imam Toyotu, tačnija Yaris 1.0, ali on sada puni 11 godina, i napravio sam sa njim 137,000 km, mahom u gradskoj vožnji, troši mi oko 7,0 litara, i prezadovoljan sam što se kvaliteta tiče, jer se auto ne kvari, samo redovno održavanje. Još nisam zamenio recimo fabričke diskove, samo pločice menjam. Korozije nema, a vožen je zimi. Novi Auris 1.3 mi je malo skup, košta 14.400 € i to bez metalik boje. Razmišljam zato da kupim stari Auris, star do godinu dana, za nekih 12.000 €, računam da uz malo sreće možda mogu dobiti čak i Auris 1.6. Moje pitanje je: da li je novi Auris baš toliko bolji automobil od starog modela, i da li vredi da podignem manji kredit i kupim auto koji ste vi poprilično nahvalili? Na putu je u drugo dete, pa ipak kupovina novog Yarisa otpada. Želim vam jako mnogo uspeha na vašem novom sajtu, pozdrav od Miroslava.

[table]

*Ime i prezime: Miroslav Milinković, Novi Sad
*Kada planirate kupovinu?: Pre odlaska na more
*Kakav auto kupujete?: Još nisam odlučio
*Da li vam hitno treba odgovor?:  da – NE
*Koliko novca želite da potrošite?:  12.000 €
*Šta trenutno vozite? : Yaris 1.0 VVT-i 2002.god
Između koji se automobila dvoumite?: Između novog i polovnog Aurisa
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Pronašao sam ga preko Googl-a
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: DA
Da li želite da naš urednik ide sa vam na probnu vožnju?: DA
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: NE[/table]

Auris A Todorovic

ODGOVOR: Gospodine Milinkoviću, hvala na poverenju, i podršci, to mi jako puno znači. Novi sajt, Ooyyo.rs, je koncipiran tako da bude pravi vodič za kupovinu, odnosno napravljen je tako da na najbolji mogući način odgovori na potrebe kupaca automobila, novih ili polovnih.

AurNov ili polovan automobil je večna dilema kupaca širom Evrope. Vrlo često, odgovor nije jednostavan, i lak, jer je na tržištu u ponudi veliki broj polovnjaka sa malim kilometražama, u odličnom stanju, sa povoljnim cenama. Sa druge strane se kaže: nov auto je nov auto, i zaista je kupovina novog automobila najsigurnija, ali ne uvek i najisplativija investicija. Niste mi napisali koliko kilometara godišnje planirate da prelazite, jer mi je da taj podatak od kricijalne važnosti. Ako pretpostavim, da ćete Auris voziti relativno malo kao vaš Yaris, odnosno oko 12.000 km godišnje, onda je čak isplativo da razmišljate o polovnjaku koji je star manje od godinu dana, jer njemu je vrednost već pala u prvoj godini za čak 20%. Svake sledeće godine vrednost vozila će ići na dole za nekih 10%, a nakon pet godina će pad cene nešto usporiti. Naravno, posle pet godina troškovi održavanja rastu, morate kupiti minimum četiri nova pneumatika, novi akumulator, a možda će biti vreme i za veliki servis, zamenu diskova, katalizatora, ili možda amortizera?

Pošto vi izgleda menjate automobil na deset godina (ili malo više), racionalno je i da kupite nov automobil, koji ćete od samog starta brižno čuvati i održavati. Novi Auris jeste znatno bolji automobil od odlazećeg modela, ali je i stari Auris daleko bezbedniji, udobniji, komforniji od vašeg Yarisa, pa verujem da biste i sa njim bili izuzetno zadovoljni.

Ja inače volim da kažem, da je novi Auris “prevara decenije”, to je zapravo Lexus (Toyotin premijum brend) za značkom Toyote. Novi Auris je tako prefinjen, udoban, ugodan za vožnju, da mislite da košta 20,000 evra. Vrhunski kvalitet, vrhunska bezbednost, i dovoljni zanimljiv dizajn jesu atributi, koji će vam pomoći da prelomite. Redovan servis je oko 12,000 dinara (kao za stari Auris), a automobil koji se ne krade, i automobili koji se ne kvari, je odličan izbor za svaku porodicu. Koji god da Auris kupite, platićete ga manje nego što vredi. Tako da nemojte mnogo brinuti oko izbora.

Pored izuzetno dobrog kvaliteta izrade, novi Auris nudi i prefinjen osećaj vožnje, tako da imate utisak da vozite Mercedes ili, možda, Audi. U stvari, novi Auris je nešto između nove A klase i Audija A3 – pruža premijum osećaj za volanom, ne samo zbog fantastične finalne obrade, jer na to smo od Toyote odavno navikli, već zbog mekoće komandi, odlične zvučne izolacije i veoma ugodnog, mekanog i tihog ogibljenja. Tvorci novog Aurisa su nadmašili želje svog šefa Akio Toyode, koji je zahtevao da novi Toyotin kompakt bude dinamičan, agresivan i izazovan, uz prepoznatljive kvalitete kao što su izdržljivost i dugotrajnost. Ja ću vam navesti sve prednosti i mane novog Aurisa, pa vi zakažite probnu vožnju, i uverite se sami u ono što sam vam naveo.

thumbs-upNiko ne proizvodi kvalitetnije automobile od Toyote, pa je pouzdanost najveća prednost Aurisa. Odnos kvaliteta i cene je jako dobar – Auris nudi mnogo više nego što košta. Uglađen, elastičan motor 1.4 D-4D jako dobro reaguje na gas i veoma malo troši (u proseku 5,5 litara), a sa umerenijom nogom na gasu moguće je trošiti 4,5 litara. Benzinac 1.3 od 100 KS troši oko 7,0 litara, i u odnosu na vaš Yaris 1.0 nudi bolje performanse. Auris ima i vrlo udobno oslanjanje, mekane komande, odličnu serijsku opremu. Bezbednost je u vrhu klase, a treba pomenuti i da su kočnice vrhunske. Auris, kao i svaka Toyota, veoma dobro drži cenu. Precizan šestostepeni menjač, dobro usklađen sa mogućnostima motora. Zadovoljavajuća ergonomija, dobar položaj za volanom, vrlo dobre performanse. Izuzetno dobra zvučna izolacija. Garancija od pet godina, bez ograničenja kilometraže. Veoma povoljna cena ovog automobila od 14.200€ privući će i kupce koji su planirali da kupe neki skuplji nemački automobil iz C segmenta (Golf košta 15.500€). Auris 1.3 je za 1.300€ jeftiniji od Golfa VII 1.2 TSI, što je dovoljno da šest godina plaćate registraciju vozila.

thumbs-downAuris je pravi japanski automobil – sedišta su udobna i dobro profilisana, ali neće tako dobro “ugostiti” krupnije osobe. Na zadnjem sedištu nema dovoljno mesta za glave i kolena putnika viših od 185 cm – kupeovski krov je minus. Servo upravljač je precizan, ali nije dovoljno direktan i progresivan na brzinama preko 160 km/h – tu je Mercedes A klase primetno bolji, kao i Golf VII. Čudno je što se displej putnog računara teško vidi – ako želite da vidite prosečnu potrošnju i ostale podatke, morate da se odignete sa sedišta ili da ga podesite maksimalno uspravno. Slaba vidljivost touchscreen ekrana na suncu. Auris se, kao i svaka Toyota, previše brzo zamagljuje (nadam se da će se ovo rešiti za mog života). Farovi su ispod proseka klase, a snop ima nedovoljnu dubinu, tako da je vožnja noću brzinom većom od 150 km/h jako naporna (duga svetla ne možete uvek koristiti). Naporno je prolaziti krivine na autoputu brže od 160 km/h, jer volan stalno traži manje korekcije. Ne postoji prostor za levu vozačevu nogu, što ima čak i VW Polo (zapravo, prostor je dovoljan samo vozačima koji nisu viši od 165 cm i ne nose obuću veću od broja 38/39, recimo).

Ostavite komentar