Ko je bolji: Opel Zafira1.8i ili VW Touran 1.6i?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, nisam uspeo da pronađem opis ova dva modela u vašoj arhivi odgovora. Mene zanima koje je vaše mišljenje za ova dva automobila sa benzinskim motorima, koji biste vi odabrali? Voleo bih da čujem i vaše cenjeno mišljenje o dizel varijanti za ova dva modela. Unapred hvala, Blažo Stančev.

[table]Ime i prezime: Blažo Stančev
Kada planirate kupovinu?: novembar 2013
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 7.000 evra
Šta trenutno vozite?: nista
Između kojih se automobila dvoumite?: Opel Zafira,1.8i kW103 -VW Touran 1.6i kW85
Gde ste čuli za ovaj sajt?: pretraga na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 7000-8000 km
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: da[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Stančev, oba modela jesu za preporuku. VW se možda nešto kasnije uključio u trku za kupcima minovenova, ali im je ipak pošlo za rukom da naprave jednako dobar automobil poput Opela. U nekim segmentima Touran čak i nadmašuje Zafiru, ima bolji, precizniji menjač, direktniji servo upravljač, bolje koči, ima bolju zvučnu izolaciju. Razlike nisu velike, ali VW pobeđuje u svim osobinama, osim kada je u pitanju cena, i performanse. Kao polovan, Opel ipak košta manje, a kupcima polovnjaka je svaki dinar, ili bolje reći evro bitan. Koji god da kupite, saznaćete koje su čari i prednosti minivenova: to su jako praktični, pravi porodični automobili, koji ne samo da nude puno komfora za putnike, već obaranjem zadnje klupe nude stvarno veliki prostor za utovar čak i kabastijih stvari. Opelov motor od 1.8 litara je snažniji, elastičniji ali i žedniji od VW-ovog agregata od 1.6 litara, koji možda baš i nije najbolji izbor za Touran, jer ćete taj automobil relativno često koristiti i za duža putovanja, sa punim gepekom do vrha.

Zafira i Touran su se prodovali i sa odličnim dizelašima, ali oni jesu skuplji, i jesu skuplji za održavanje, a pošto vi godišnje prelazite samo 8.000 km, kupovina takvih automobila za vas uopšte nije racionalna. Doduše, turbo dizelaši su ugodniji za vožnju, ne traže često posezanje za ručicom menjača, imaju znatno veći obrtni moment, bolje vuku, ne osećaju klima uređaj kada je uključen, i kasnije ih je ipak lakše prodati. Benzinci zato imaju daleko manje kilometraže iza sebe, i eventualni kvarovi motora su daleko jeftiniji nego kod dizelaša.

Volkswagen_TouranBolji je VW Touran, ali ja bih radije kupio Opel Zafiru, jer košta manje, a nudi snažniji motor.

Opelova Zafira II generacije predstavljala je veliku nadu ovog nemačkog proizvođača. Ne tako davno konkurenti su se ugladili na Zafiru, a sada se priča malo obrnula, pa su Opelovi inženjeri prilikom razvoja Zafire II dobrano zavirili u pojedina rešenja Fordovog C-Max-a, Mazdine 5-ice ali i konkurentna u ovoj klasi Mercedesovu B-klasu.  Ceo enterijer Zafire II zaslužuje čestitke, ergonomija je izvrsna sa tri reda sedišta (unapređeni sistem Flex 7), a zapremina prtljažnika je 645 litara, odnosno ubedljivo najveća u klasi. Spoljne dimenzije uprkos ogromnom gepeku ostale su u granicama ove klase. Zafira II je dugačka 447 cm (kraća je 3,5 cm od Mazde 5) a široka 175,5 cm (gotovo su svi konkurenti širi) i ima međuosovinsko rastojanje od 270 cm. Pored toga, karoserija ovog Opela je i dovoljno sigurna. Na uglednom NCAP kreš testu, Zafira II je zasluženo osvojila maksimalnih 5 zvezdica, a na istom testu je dobila četiri zvezdice za bezbednost dece. Inače, njen prednji deo je tako konstruisan da u najvećoj mogućoj meri ublažava povrede pešaka prilikom udara.

Osim odlične pasivne bezbednosti, Opel sa ovim modelom nudi jednako dobru i aktivnu bezbednost. Osnovu svega predstavlja nova IDS šasija II generacije koja obezbeđuje maksimalno efikasnu komunikaciju između elektronike i mehanike. Time su sistemi poput ABS-a, ESP-a ali i CBC-a (sistem za raspodelu sile kočenja u krivinama), te TC-a (sistem za kontrolu proklizavanja) još efikasniji. Za bolju bezbednost brinu se i napredni adaptivni farovi kao i sistem za konstantnu kontrolu pritiska u pneumaticima. Na putu leži odlično, izuzetno je uravnotežen i neutralan, i teško se izbacuje iz putanje. Ovaj automobil ima praktične i meke, dobro raspoređene komande. Na dužim putovanjima ne zamara mnogo, kako zbog udobnih sedišta a tako i zbog temeljne izolacije putničkog prostora.

Motorizacija je jednako dobra, bilo da se radi o benzincima ili sve boljim common-rail dizelašima. Bogata paleta agregata počinje sa proverenim benzincima 1.6 Twinport (105 KS) i 1.8 Ecotek (140 KS) pa preko “aždaja” od 2.2 litra i 150 KS, odnosno agregata 2.0 Turbo sa čitavih 200 KS. Novi Opelov dizelaš 1.9 CDTI je priča za sebe, i verovatno najbolji izbor za ovu karoseriju. Dovoljno je tih i štedljiv, a što se snage tiče nudi se u tri verzije, od 100, 120 i 150 KS. U Evropi se najbolje prodavao “srednji” dizelaš od 120 KS. Sa njim do stotke Zafira II ubrza za 12,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 186 km/h. Sve CDTI verzije troše manje oko 6,0 litara evro dizela po fabričkim obećanjima, ali nisu jeftine za održavanje. 

Jedan komentar na Ko je bolji: Opel Zafira1.8i ili VW Touran 1.6i?

  1. Sladjana says:

    Da li je skupa Zafira od 1500 evra pošto je 2003.godište. Uvezena je iz Svajcarske. 1,8.
    Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine ovog auta? Još uvek ne znam kilometražu. Da li je ona “zgodna” za žene? Meni je potreban veći auto jer bih stavila veći transporter za psa u auto. Ako mislite da nije dobra varijanta za mene koja mesečno prelazim manje od 1000 km, preporučite mi auto ako nije problem. Hvala.

Ostavite komentar