Klima uređaj opasan za vašu decu

Klima uređaj koji nije redovno održavan, može ozbiljno ugroziti zdravlje vašoj porodici. Virusi, bakteriji i gljivice proizvode smrad, ali izazivaju i bolesti opasne po život. Respiratorne infekcije nisu za šalu, zato očistite kanale klima uređaja, zamenite filter klime, i odradite po potrebi tretman čišćenja. Tekst: Aleksandar Todorović

Smrad iz klime znači da je potreban temeljan tretman čišćenja klima uređaja specijalnim sredstvima. Smrad iz rashladnog uređaja znači da su vam u sistemu gljivice, buđ, bakterije, i možda čak i virusi, koji će jako loše uticati na zdravlje vaše porodice. Zbog toga, dok ne očistite klimu u proverenom servisu, nemojte koristiti klima uređaj, imaćete više štete nego koristi. Pravilnom upotrebom klime, možete znatno umanjiti šanse da se u kanalima stvori smrad. Nije preporučljivo uključivati klimu kada motor automobila nije zagrejan, ili kada automobil stoji ili mili u koloni. Ako baš morate da uključite klima-uređaj, podesite strujanje vazduha na minimum. Kod povremenih uključivanja ili vožnji na kratkim rutama, isparivač nema dovoljno vremena da se osuši, a upravo je vlažan isparivač podloga za razvoj bakterija i gljivica koje počnu da zaudaraju kada se namnože, pošto dolazi do raspadanja. Stoga je pametno isključiti klimu par minuta pre prestanka vožnje, čime ćete omogućiti isparivaču dovoljno vremena da se osuši.

Chevrolet Orlando (MY 2014)Putnički prostor bez čistog klima uređaja nije bezbedan za vašu decu, ali ni za vas

Većina vozača uključuje klimu samo kada su visoke spoljne tepmerature, pa se često dešava da kompresor nema dovoljno ulja i gasa. Naime, rashladna tečnost je u stvari precizno određena smeša gasa i ulja, tako da se, prilikom curenja smeše iz sistema, pored gasa gubi i ulje, zbog čijeg nedostatka strada najskuplji deo celokupnog sistema – kompresor. Samim stradanjem kompresora on prouzrokuje još oštećenja na sistemu: na filteru, sušaču, te ekspanzivnom ventilu, i zahteva radove na čišćenju celog sistema. Samo ispuštanje rashladne smeše vozač ne može da primeti, zbog čega je preporučljivo proveravati klimu bar jednom godišnje u specijalizovanim servisima za klime.

Klima uređaji se u Srbiji retko redovno servisiraju, i vlasnici reaguju tek kad otkažu poslušnost, ili počnu jako da smrde. Da se to ne bi dogodilo, posebno ne kada su ove tropske temperatute, potrebno ga je redovno servisirati. Preciznije – svake dve godine ako vam je automobil stariji od deset godina. Klima uređaj nije uvek dovoljno samo dopunjavati. Nužno je povremeno iz sistema izvući rashladni gas freon i ulje. Nakon toga sledi vakuumiranje, odnosno izvlačenje vlage (koja je pogodna za razvijanje gljivica, bakterija) a potom sledi dopuna novim rashladnim gasom i uljem, u tačno određenom odnosu.

Orlando moreNemojte dozvoliti da vam odmor pokvare respiratorne infekcije zbog neispravne klime

Klima je kao i svaki drugi uređaj, što je više koristiš, bolje radi”. Optimalna klimatizacija može se ostvariti samo ako svi delovi  i sklopovi klime zajedno i usklađeno funkcionišu. Skupe kvarove je moguće izbeći redovnim korišćem klime, potrebno ju je uključivati tokom cele godine jednom nedeljno na 5-10 minuta. Dopunjavanje klime je  rizično, pogotovo što to kod nas rade nestručni majstori. Često se vrši dopunjavanje neodgovarajućim uljima, čak i freonima koji nisu predviđeni za auto-klime. Naime, pogrešno je što se u nekim servisima dopunjuje samo gas, a potrebno je da se ispoštuje  propisani odnos ulje-gas, što je različito kod svakog modela klima-uređaja. Dopun Takođe, veoma je teško utvrditi koja je količina gasa i ulja u sistemu. Izuzetno je važno u kom je trenutku klima prestala da hladi. Ako se to dogodilo dok je klima bila uključena, rashladna tečnost je iscurila na strani visokog pritiska i tada nema mogućnosti za dopunjavanje. Ako se smeša izgubila na strani niskog pritiska, tada je moguće dopuniti sistem, ali samo po strogo utvrđenim parametrima. G. Pilipović naveo je i podatak da je najveći problem činjenica da vozači ne obavljaju redovan (dvogodišnji) servis ili na 50.000 pređenih kilometara, na kojima se ispituje čak 17 operacija celokupnog sistema. Potrebno je jednom godišnje raditi i tretman čišćenja isparivača i izduvnih tunela od algi i bakterija. Zamena polenskog filtera se preporučuje na 10.000 pređenih kilometara. Dakle, servisiranje klime zahteva redovno i stručno održavanje. Po pravilu bi klima-uređaj trebalo da traje koliko i automobil, a ako se klima zapusti, onda će vas iznenaditi znatnim  troškovima.

foto: shareyourwallpapers.com

girls-carsAko vam je otkazao klima-uređaj pre putovanja dobro provetrite automobil

Klima-uređaj je mnogo komplikovaniji i zahtevniji nego što se čini na prvi pogled. Da biste i ovog leta uživali u rashlađenom vazduhu iz vaše klime, na vreme posetite specijalizovan servis i na taj način osigurajte se od znoja – kako zbog visoke temperature, tako i zbog astronomskih cena popravki.

Skupe kvarove je moguće izbeći redovnim korišćem klime, potrebno ju je uključivati tokom cele godine jednom nedeljno na 5-10 minuta. Kod kupovine polovnjaka iz uvoza, koji sve češće u opremi imaju i pomenutu klimu, treba obratiti pažnju na funkcionisanje iste, jer su popravke veoma skupe i neretko dosežu  iznose od 1.000 eura. Po pravilu, klima uređaj bi trebalo da traje koliko i automobil. Ali, na to može da se računa samo ako se redovno servisira kod ovlašćenog majstora.

13C255_03. entNemojte zaboraviti: isključite klima uređaj par minuta pre nego što se parkirate.

Rak-rana naših servisa je nekvalifikovani kadar. U srednjim školama specijalizovanim za obuku na sistemima za grejanje i hlađenje ne uče se auto-klime kao poseban predmet, a one to svojom kompleksnošću svakako zaslužuju. Poslednjih godina pojavio se veći broj “majstora” za servisiranje i popravku auto-klima, ali je notorna činjenica da većina njih nemaju čak ni osnovno znanje iz ove oblasti. Najveći broj ovih majstora regrutuje se iz tzv. “frižiderdžija” koji su uglavnom električari, dok rad na auto-klimama takođe podrazumeva dobro poznavanje automobila. Problematika klima-uređaja zahteva redovno praćenje strane literature i Interneta, a naši majstori su u tom pogledu veoma hendikepirani zbog nepoznavanja engleskog jezika.

Respiratorne infekcije

Respiratorne infekcije čine veliku grupu infektivnih bolesti različite etiologije, koje se klinički manifestuju opštim znacima infekcije različitog inteziteta i uglavnom dobrom prognozom. Respiratorne infekcije su najrasprostranjenija oboljenja u svakodnevnoj praksi, kako kod dece, tako i kod odraslih.Šire se brzo, naročito u dečijim kolektivima, pogotovo u toku zime i proleća.

respiratorne -infekcijeNjih uzrokuje više od 500 različitih vrsta ili tipova mikroorganizama. Respiratorne infekcije su najčešće bolesti savremenog čoveka, i čine 2/3 svih infekcija odraslih. Prosečan čovek oboli dva od četiri puta godišnje od neke vrste akutne respiratorne infekcije, dok deca čak šest do osam puta, a ona koja pohađaju školu i preko 12 puta godišnje.

Ostavite komentar