Karavan ne! – Kupujem auto za švaleraciju

Poštovani gospodine Todoroviću, čitam vaše tekstove godinama, obožavam vaše testove automobila. Vaše tekstove čita i dama koju volim. Neću karavan, dakle nikako karavan, znam da jesu jeftiniji i da za iste pare mogu dobiti auto u boljem stanju, koji je praktičniji za porodicu, ali sam ženi već kupio auto, ovaj automobil ne kupujem za ženu, a jedan porodični auto već imam, ako me razumete. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1

Volim nemačke automobile. Najviše Mercedes, ali realno ja nemam novca za C klasu, za dobru C klasu. Hoću da kupim auto koji će što bolje da drži cenu u naredim godinama. Švaleraricija mnogo košta, u svakom pogledu, finansijski me to iscrpljuje, inače bi mogao da kupim nov auto koji poželim na kredit. Siguran sam da me razumete. Naravno, očekujem od vas da moje ime i prezime ne budu objavljeni. 

Mene zanima Vaše mišljenje. Razmatram nekoliko automobila koji su 2013.godište. Eventualno da auto bude malo stariji, ali ako je baš u ekstra stanju. Mislim da je VW najbolji izbor za mene.  Želim da mi hitno odgovorite, jer znate kako, imam nešto što moram brzo da obavim. Do kraja meseca, bi trebalo da to rešimo zajedno, jer je auto zapravo poklon za nju. Njoj se najviše dopada Astra, ali ja mislim da je bolji izbor Golf VI. Šta vi mislite? Evo na primer ja mislim da je ovo odlična kupovina?

http://www  polovniautomobili  com/putnicka-vozila  9055962  volkswagen-golf-6-20-tdi

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine, vaša diskrecija je samnom zagarantovana, to i sami znate, i znate da su vaši prijatelji, kojima sam tražio automobile, za žene “njihovog života” zadovoljni saradnjom samnom. To što ja mislim da je brak svetinja, to je sasvim nebitno, za traženje automobila. Bog neka vam sudi, a ne ja, ako taj “bog” postoji i ako radi nešto drugo osim “što pije po ceo” dan, ali pustimo sad to. Religija je ozbiljna tema. Ozbiljan posao je traženje pouzdanog polovnog automobila, ponekad jako težak.

Na osnovu linka, ja ne smem, niti mogu, niti želim da pogađam kakvo je stanje automobila. To bi bilo kao kada biste lekaru poslali sliku vašeg tela (spolja) i pitali ga da li imate čir na želudcu ili hepatitis (ovo oprostite, bilo je jače od mene, ali ako švalerka ima nekoliko švalera, ovo poslednje imate sigurno – nadam se samo da niste zarazili ženu, a opet to nije moja stvar).

Čim mi neko kaže KARAVAN NE, znam da ima švalerku, ili planira da je ima.

“Imam preko 50 kolega, većina su oženjeni. Svi koji su oženjeni imaju švalerke. O automobilima ne pričaju, o svojim venčanim ženama pomalo. Zaljubljeni su uglavnom u svoje švalerke, ako vi niste, vi ste srećan čovek. Meni je brak svetinja, pa je čudno što samo ja nemam švalerku. Ali ovo morate znate, mnogo je važnije od automobila, a pišem i zbog svih koji me čitaju. Jer se hepatits jako lako dobija od švalerke.” Naravno da sam se samo šalio!!!

Virusi hepatitisa B i C najčešće se prenose seksualnim putem i zaraženom krvlju. U Srbiji dijagnostikovana tek kod petine inficiranih.

Mada se o hepatitisu B i C vrlo često govori kao o oboljenju koje je lako dobiti, većina ne obraća pažnju na upozorenja o njegovom lakom prenošenju. Mnogi ih imaju, a da to i ne znaju, jer ih “lako” nose i nemaju vidljive simptome. S obzirom na to da se oba virusa prenose putem zaražene krvi, seksualnim putem, tetovažom, pedikirom, manikirom, mogućnost inficiranja je velika. Retko ovi virusi mogu da se prenesu i vertikalnim putem, odnosno sa inficirane majke na dete tokom porođaja.

Ističući da je za prenos virusa B dovoljno minimalnih 0,00004 militara inficirane krvi, infektolog prof. dr Dragan Delić iz Instituta za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kaže:

– Virus B je izuzetno lako prenosiv, a vrlo je otporan, pa dugo opstaje u spoljnoj sredini. Posle akutnog hepatitisa B pet do deset odsto bolesnika ne uspeva da eliminiše virus, odnosno on se i dalje razmnožava u jetri uzrokujući hronično zapaljenje, odnosno hronični virusni hepatitis B. Većina bolesnika nema simptome, a i ako se oni jave, veoma su nekarakteristični. Obično se javlja malaksalost i slabiji apetit, muk,a sa gađenjem na hranu, povraćanje, tamna mokraća i svetla stolica, žutilo beonjača i kože… Posle više godina, u proseku posle dve decenije, oko 30 odsto bolesnika razvija cirozu jetre sa mogućnošću dalje progresije bolesti ka insuficijenciji, odnosno slabljenju svih funkcija jetre i razvoju tumora. U svetu sa hepatitisom B živi oko 400 miliona ljudi, dok u u Srbiji ovu hroničnu virusnu infekciju ima oko dva odsto populacije, a da to većina i ne zna.

telo

A hepatitis C?

– Ovaj virus odgovoran je za brojne kliničke manifestacije bolesti na mnogim organima i tkivima, ali najčešće izaziva akutno i hronično oštećenje jetre. Oko 80 odsto inficiranih nema nikakve simptome, već bolest “preleži na nogama”. Preostalih 20 odsto oseća muku, gađenje, povraćanje, ima slab apetit, tamnu mokraću, žute beonjače, što je uglavnom i razlog da se obrate lekaru. Međutim, bez obzira na lečenje, od 60 do 90 odsto inficiranih, u organizmu doživotno zadržava virus hepatitisa C, u vidu hronične infekcije. Objašnjenje je to što virus ima osobinu brzih i brojnih promena, odnosno mutacija, što mu omogućava izbegavanje imunog odgovora domaćina. U svakom slučaju, u svetu virus C nosi 170 miliona ljudi, ili tri odsto populacije. U našoj zemlji zaražen je oko jedan odsto stanovništva, s tim što je virusna infekcija dokazana samo kod petine, dok preostali i ne znaju da ovaj virus nose.

Koji mi auto preporučujete?

Todorović vam savetuje koji auto da kupite

a-todorovic-mercedes

Dragi gospodine, kad nekog volite, onda ne možete da štedite, niti da napišete da vam je to finansijski teret. Ono istina kod vas, je to možda zaista samo švaleracija, ili ste samo dovoljno mudri, pa poštujete zakon svih zakona (Nikada se ne zaljubljuj u švalerku), ali ako nije kupite joj neki Golf, kao recimo ovaj. Šta ima veze što je Šabac? Na kraju oni najbolje našminkaju kola, a i da ima vraćenu kilometažu, ona neće prelaziti godišnje 50.000 km zar ne?

http://www.polovniautomobili  com/putnicka-vozila   8842117   volkswagen-golf-6-cabrio-20-tdi-dsg

Osim ako nema mnogo švalera, mada sam ja siguran da ima. Ali možda grešim. Šalim se naravno. Ona je verna vama kao vi njoj! Za mene je brak svetinja. Možda ste mene pogrešno procenili. Čim je tu prevara, braka nema, papir je običan papir. Bog sudi, a ne ja. Vaše ime i prezime neće biti objavljeno. Mogu vam naći auto za par dana, nije to meni nikakv problem, ali najbolje, je da mi pošaljete nju, da vidim kakav ona auto želi, vi mi niste potrebni, samo dođite posle da isplatite auto.

Šalim se, naravno, da morate doći sa njom, pa šta ja da radim sa vašom švalerkom? Da sam ja na vašem mestu, i ako je mnogo lepa, i zaljubljena u vas, ja bi joj odabrao ovaj auto, lepo je da preko leta ima nemirnu kosu, koja poziva na greh, jel tako? Odličan je ovaj Golf! Naravno na prvi pogled, kad bi ga pregledao našao bi bar 10 ozbiljnih mana, a možda malo manje. Kako bilo da bilo, ako vam tražim ja auto, uplatite mi unapred 80 e, za moje troškove, a kad vam nađem auto, moj honorar je 400 e, obično naplaćujem 200 e, ali pošto je ovo auto za švalerku onda je 400 e, jer mi narušavate koncetraciju!

I ako smem da vam dam jedan savet, švalerki kupite uvek ono što želi! Ako je to Astra!? Onda joj kupite Astru. A ne Golf. Da li ćete vi voziti taj auto ili ne? Možda njen drugi švaler više voli Opel? Mislite o tome, zar nije cilj da švalerka bude zadovoljna, jer ako ne bude, mislim da nećete ni vi. Razumete vi mene dobro, zar ne?

http://www polovniautomobili com/putnicka-vozila  8842117/    volkswagen-golf-6-cabrio-20-tdi-dsg

OVO JE NARAVNO SKRAĆEN ODGOVOR! NARAVNO DA SAM JA UVEK DISKRETAN, I DA NIKADA NE ULAZIM, ZALAZIM U VAŠE RAZLOGE, MOTIVE. DOBIO SAM BRDO OVAKVIH PITANJA ZA OVIH 15 GODINA. NIKADA NISAM OBJAVIO JEDNO OVAKVO PITANJE, ALI SADA SAM REŠIO DA PUSTIM OVAKVO PITANJE, DA NE MISLITE DA JA NISAM DISKRETAN. ALI MORAM VAM PRIZNATI I DA “LJUBAVNICE” KUPUJU KOLA SVOJIM ŠVALERIMA. ZAMISLITE SAMO KAKVI SU TO LJABAVNICI! AKO VAMA VAŠA ŠVALERKA BUDE KUPOVALA KOLA, JA VAM TRAŽIM AUTO GRATIS! ALI DA ZNATE BRAK JE SVETINJA, A VI IDETE BOGU NA SUD, A NE MENI!

Pitajte Aleksandra Todorovića