Kako da uštedite par hiljada evra pri kupovini automobila

Reklame su prodavcima automobila veoma važne: njima mame lakoverne kupce, naročito one koji veruju u svako slovo. Marketinške kampanje su veoma dobro osmišljene, tako da lako “namame” kupce, zbog čega vam savetujem da budete oprezni.

Saznajte kako da uštedite nekoliko hiljada evra prilikom kupovine automobila. Sukob želja sa dubinom novčanika je kod svih nas prisutan, ali većina vozača ne zna da i bez velikog odricanja može uštedeti mnogo novca prilikom izbora modela, odnosno verzije.

Prodavac će uvek pokušavati da vam proda automobile koje trenutno ima na lageru. Kupite automobil koji vama odgovara. Nemojte bacati novac na dodatnu opremu koja vam nije potrebna. Kupovinom benzinca umesto dizelaša možete mnogo uštedeti.

Aleksandar Todorović urednik sajtova najboljiauto.com i testoviautomobila.rs

Kompletan tekst pročitajte na N1:

Kako da uštedite pri kupovini automobila, A.Todorović za N1 (kliknite ovde)

najbolji-_auto_logo_670-1

Ono što vam prodavac nudi nije uvek najbolji izbor za vas

Da ste nekada prisustvovali obuci prodavaca automobila, znali biste da se oni pripremaju da “namame”, ali i ubede kupca da je ono što nude idealna kupovina. Svaki prodavac je svestan da mora na neki način “prevariti” kupca, ali da bi u tome uspeo, prvo mora “snimiti” psihološki karakter “žrtve”, ali se i upoznati sa njegovim znanjem.

Koja dodatna oprema je čist luksuz?

Proizvođači automobila se bore za svakog kupca. Zato cene koje formiraju za svoje modele moraju biti umerene, i one zavise od imidža modela. Recimo, Volkswagenovi automobili u Srbiji imaju odličan imidž, pa su njihovi modeli kod nas u proseku skuplji za 20 odsto od sličnih automobila iz Renaulta, Kije ili Citroena.

Kompletan tekst pročitajte na N1:

Kako da uštedite pri kupovini automobila, A.Todorović za N1 (kliknite ovde)

 

Testoviautomobila-RS-LOGO

Ostavite komentar