Kako će zabrana uvoza EURO 3 i EURO 4 vozila uticati na prodaju?

Ja sam dragi moji čitaoci živeo kao dete u pravom komunizmu, u bivšoj SFRJ. Znao sam i video šta je to nestašica kafe, čokolade, ali i benzina. Osamdesete su bile godine krize, a potom su došle godine Miloševića koje su bile godine očaja, iako su vaši roditelji i rođaci sa osmehom na licu glasali za tu bitangu i ratnog zločinca, jer dokaza je previše, da bi se pravili ludi i to negirali. Postavlja se pitanje ko će ovog danas da smesti u zavor, ludnicu, ili gde već? Ovaj uvod nisam planirao da napišem, ne znam ni koliko je mudro da ovako nešto iznosim javno, jer dokazano je da su Srbi jedan od naroda koji je izgubio ne samo veru u Boga, nego i ono malo hrabrosti što je imao. Retki su narodi koji olovkom i dalje imaju šanse da se liše psihijatrijskog slučaja na vlasti. Rusi takvu priliku odavno nemaju, a sada je nemaju ni oni u Belorusiji, Ukrajini. Jer u vezi sa zabranom  uvoza Euro 3 automobila se pita on, isto kao što se pita koliko će zaliha sardina i pasulja biti u robnim rezervama! Isto kao što se pita da li će građani Beograda plaćati vrtić od 1.septembra ili ne (drsko je napao Šapića gradonačelnika Beograda što je doneo tu odluku bez konsultacija sa njim). Sve je odavno pripremljeno za zabranu uvoza euro 3 polovnjaka još pre nekoliko godina, ali sve to je stopirao on! Prosto je procenio da njegovo glasačko telo (a to su mahom oni sa osnovnom i nedovršenom srednjom školom) ima jedva novca za te Euro 3 automobile. Iako je u Bosni i Crnoj Gori, državama koje nisu najbogatije u Evropi – naprotiv, odavno zabranjen uvoz ne samo Euro 3, već i Euro 4 automobila, u Srbiji je i dalje dozvoljen. Što reče novinar RTS-a pre neki dan, zar postoji država na Balkanu koja ima manje penzije od Srbije!? Iaoko je on veliki vođa bio gost. Narod je ubeđen da do zabrane uvoza Euro 3 polovnjaka neće doći, i da će i naredne godine moći da sami odu do Nemačke, i odaberu nekakav polovni auto sa realnih 800 000 km, iako na satu stoji 190 000 km. Takvi kupci ne veruju u ono što sami Nemci tvrde, da se upravo u Nemačkoj  u najvećoj meri vraća kilometraža! Servisna knjižica se lako falsifikuje. Ali ako Srbin veruje da su Nemci najpošteniji narod, a da nas Rusi vole i cene, onda je to tako i nikako drugačije! To mišljenje verujem da neće moći da se promeni narednih nekoliko decenija, jer to u šta Srbi veruju to je kao da je uklesano u kamen. Mada i kamen se menja (pod uticajem sunca, vode), ali Srbi izgleda da ne…….  Piše: urednik Aleksandar Todorović. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Za rubriku Pitajte NOVI RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Tempomat: Koristan ili opasan?

 

 

Navodno, sada je sigurno da će biti zabranjen uvoz i EURO 3 i EURO 4 polovnjaka od 1. januara 2024. godine. Takve informacije su dostavljene novinarima iz Vlade Srbije.

Dosadašnje najave koje se nisu ostvarile nanele su veliku štetu tržištu polovnjaka, a pritom nisu nikako doprinele ekologiji. Tržište trpi negativne posledice ovih najava već nekoliko godina.

Koji motor je bolji: HDI ili TDI?

 

I dalje se najavljuje kako neki polovnjaci bez DPF-a i katalizatora, sa lošim diznama neće više moći da prođu tehnički pregled zbog velike količine izduvnih gasova, ali tehnički pregledi do pisanja ovog teksta i dalje nemaju nikakvu potvrdu od državnih organa kako da postupaju od 4.jula, iako je jasno zakonskim rešenjem propisano da od tada moraju precizno meriti nivo izduvnih gasovana tehničkm pregledima. Zapravo to su morali da čine od 2019.godine, ali je država dva puta donosila odluku da se na po dve godine taj zakon stavi van snage. Ekologija je uvek u Srbiji bila poslernja rupa na svirali, iako lečenje od cancera koji su posledica izduvnih gasova košta daleko više nego da svi automobili u Srbiji stave DPF i katalizatore. Narod, prosečni vozači su duboko ubeđeni da što nemaju DPF na svojim kolima ne utiče na zagađenje vazduha, ili da je to toliko minimalno da je beznačajno. Valjda je potrebnije da se narod plaši, zastrašuje time da neće biti gasa, a da će biti sukoba na Kosovu (iako je tamo toliko vojnika NATO pakta, da rata ne može biti koliko god to naš vođa želeo – javno govori upravo suprotno).

 

I tako, umesto da u Srbiji imamo automobile koji imaju DPF i katalizatore, kupci uvoze, kupuju novije dizelaše, a potom skidaju DPF jer ih tako njihovi majstori savetuju, i na kraju, nemamo nimalo čistiji vazduh. Jer dizelaš Euro 5 bez DPF-a ne zadovoljava ni Euro 3 normu. Plan da se više kupuju benzinci, ovih dana definitivno pada u vodu jer je cena benzina stigla cenu dizela.

Benzinac je bolja kupovina od dizelaša

 

Kako će ova zabrana uticati na vlasnike postojećih starijih automobila?

Za razliku od ranijih najava zabrane uvoza, vozači ovu najnoviju najavu uopšte ne shvataju ozbiljno, jer bilo je do sada najava i najava, da na kraju od njih nije bilo ništa. Pošto je u toku rat u Ukrajini, većina misli da postoje mnogo preče stvari od zabrane uvoza Euro 3 polovnjaka, na kraju krajeva kupovina moć ove 2023.godine je toliko pala, da su mnogi odustali od uvoza i tih jeftinih Euro 3 polovnjaka, jer nemaju novca ni za kartu do Nemačke, a kamoli za automobil.

EURO 4 standard je u EU stupio na snagu 2005. Neki proizvođači su određene modele ili neke njihove verzije proizvodili po EURO 4 standardu još od proleća 2003. godine. EURO 5 standard na scenu stupa septembra 2009. godine – ali neki EURO 5 automobili su se proizvodili i ranije.

 

Ako zaista na snagu stupi zabrana uvoza EURO 3 i EURO 4 polovnih automobila, odmah će doći do dodatanog rasta cene ovih automobila. Jer cene su obarali upravo auto placevi koji su uvopzili te automobile, kao i preprodavci. Kada prestane priliv Euro 3 polovnjaka, ponuda tih modela će biti značajno manja. Kada je ponuda manja, a potroažna ista, rezultat toga je uvek veće cene. Iako je ta zabrana najavljena na vreme, nisu se pripremili na nju ni i auto placevi a ni  kupci, koji su ubeđeni da neće doći do zabrane uvoza Euro 3 i Euro 4 polovnih automobila. Naši kupci, bar većina njih su toliki optimisti da su odložili kupovinu kola, misleći da će cene morati drastično da padnu, a one i dalje rastu. Prosto, tržište je toliko poremećeno u EU, a samim tim i u Srbiji, jer mi odatle uvozimo kola, a ne iz Rusije, Turske ili sa Marsa.

 

Dizelaš je u proseku bolja kupovina od benzinca

 

Hoće li biti problema na tehničkim pregledima za vlasnike starijih vozila?

Biće problema, već sada mnogi jedva prolaze tehnički pregled, jer svako dugme mora da radi, jer ni jedna lampica na kokpitu ne sme da svetli.  Treba uskoro da se počne sa proverom ovalnosti kočionih diskova, i naravno merenje gasova postaje obavezno. Sajt polovniautomobili tvrdi suprotno. A vi mi javite dragi čitaoci da li ste sa vašim kolima koja imaju dvadesetak godina prošli tehnički bez problema, ili su vas vraćali zbog kočnice, lampica, neispravnih tastera. Po informacija koje ja imam, sve je teži proći tehnički pregled u Beogradu. Oni koji imaju 5 ili 10 godina star polovni auto, oni prolaze ovaj pregled bez ikakvih problema, to se razume.

Kako će ova zabrana uticati na postojeće automobile „ispod“ EURO 5 standarda?

Ova zabrana uvoza neće imati nikakvog uticaja na već uvezena, ocarinjena vozila sa AMSS potvrdom, bez obzira da li su registrovana ili ne.

Šta će biti sa EURO 3 ili EURO 4 automobilima iz uvoza koji još uvek nisu registrovani u Srbiji?

U prvom momentu, poskupeće, jer će priliv tih automobila prestati na tržište Srbije, a potražnja će ostati skoro ista, zbog velikog pada kupivne moći. Oni će moći regularno da se registruju i voze, pod uslovom da prođu tehnički, koji je sve rigorozniji iz godine u godinu.. Primer – EURO 3 ili EURO 4 auto je prošao carinsku proceduru i stigao na parking auto-placa, gde čeka da bude prodat. Dođe vozač, kupi ga, registruje ga i vozi ga bez problema. Samo što kupci neće moći da nađu takav auto na auto placu, jer auto plac neće moći više da ga uvozi. Osim toga, bar u Beogradu jako veliki broj auto placeva je prestao da uvozi Euro 3 polonjake, prebacili su se na Euro 5 i Euro 6 vozila.

Jako sam srećan kad vam nađem ODLIČAN AUTO!

 

Ako je EURO 3 ili EURO 4 vozilo već ocarinjeno i ušlo u Srbiju, priča je završena. Njegov novi vlasnik neće imati problema sa registracijom ili vožnjom čak ni ako je taj auto uvezen pre zabrane, a on ga kupio nakon zabrane, ukoliko taj auto može da prođe tehnički pregled, ako prođe merenje emisije gasova. Ali imaće probleme i vlasnici Euro 5 u Euro 6 automobili, jer oni na tehničkom moraju da ispune zahteve za svoju Euro normu. Dakle mere se izduvni gasovi i na tim novijim polovnjacima, ali Euro 6 polovnjak neće moći da bude registrovan ako ne ispunjava svoju Euro 6 normu. To po meni nije fer, jer recimo imate Euro 6 polovnjak, dizne su vam malo lošije, imate ispravan DPF, ali ispunjavate Euro 5 normu (morate da remontujete dizne ili kupite nove dizne da bi recimo ispunili Euro 6 normu) i ne možete da registrujete auto, a neko ko ima Euro 3 dizelaš i ispuni Euro 3 normu, on može da prođe tehnički i da ga vozi, iako zagađuje više nego vaš auto koji danas u ovom trenutku ispunjava “tek” Euro 5 normu. Mislim da država treba da uvede pod jedan Euro nalepnice, a pod dva, da omogući da registracija bude dva puta jeftinija za one koji ispunjavaju Euro 6 i Euro 5 normu, jer manje zagađuju okolinu, onda bi se i vozači lakše naterali da kupe novije modele, i da sa njih NE skidaju DPF i katalizatore. Ali pitanje je koliko politika dodvoranja sirotinji (čitaj SNS glasačima) ovo može da podnese.

 

Hoće li zabrana EURO 3 i EURO 4 automobila rešiti problem zagađenja?

Zapušavaju se DPF-ovi i na EURO 5 i na EURO 6 automobilima. Naši vozači “pale” auto da bi se prevezli 300 metara ili 1 km, što je pogubno za ove filtere.

EURO 6 dizelaš je možda star već 10 godina i prešao oko 250.000 km. Ništa neobično da kod njega dođe do ozbiljnih problema sa DPF-om. Osim što može da se zapuši DPF i prateće komponente mogu da stradaju: senzori, AdBlue sistemi, itd. Takvi problemi nastaju i kod novih vozila pod garancijom! Ali garancija ne pokriva te probleme, dileri se vade na naše loše gorivo (koje zaista i jeste loše).

Kada vlasnici saznaju da je  cena ugradnje novog DPF-a preko 1.200 evra većina odluči da ga skine. Pritom često blokiraju i EGR ventil.

Takav EURO 6 dizelaš sa skinutim DPF filterom i katalizatorom (u „paketu“), kao i blokiranim EGR ventilom – koliko on zagađuje? Mnogo, i u proseku mnogo više od Euro 4 dizelaša koji ima ispravan DPF i kataliaztor.

A zašto onda recimo ispravan EURO 3 benzinac, sa ispravnim motorom, katalizatorom nema dodatni popust pri registraciji?

EURO 6 dizelaš bez DPF-a zagađuje mnogo više zagađuje od ispravnog EURO 3 benzinca koji ima ispravan katalizator. Problem istina postoji kod vozila koja imaju ugrađeni plin, jer plin uništava katalizator, i onda taj auto nije više Euro 3 benzinac! Auto sagoreva plin, ali sagoreva i benzin, dok ne postigne određenu radnu temperaturu. Automobili koji idu na plin, itekako zagađuju, i plin je fosilno gorivo, nije Co2 free gorivo. Ekološko gorivo nam stiže realno 2030.godine, radi se o sintetičkom gorivu koje se dobija iz vode i Co2 pomoću struje. To će biti apsolutno ekološko gorivo. Njega će moći da koriste i dizelaši i benzinci, čak iako su stari 40, 50 godina i tada sva ta vozila postaju ekološki potpuno prihvatljiva. Dakle umesto da prelazimo na preskupe i kancerogene električne automobile (litijumska baterija NE može da se reciklira, a izaziva cancer) mnogo je prostije i jeftinije da pređem na sintetičko, ekološko gorivo! Za dobijanje tog goriva bi se koristila struja, struja koja je višak pri vršnom opterećenju (dakle struja koja bi inače bila bačena, izgubljena). Cena tog goriva bi bila veća, ali ako se ukinu akcize na to gorivo, cena jednog litra će biti kao cena litra dizela danas. Države će morati da nađu drugačiji način da skupe novac za isplate penzija, ili će ljudi morati da rade do bar 75 godina pre odlaska u penziju, ili je poštenije reći da svi morati da rade dok su živi (makara pola radnog vremena) i da se više te penzije ukinu?! Šalim se naravno, ja se zalažem da se u penziju ide sa 60 godina.

 

 

 

Pročitajte odgovore na vaša pitanja:

 

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan Peugeot!

Želim da mi nađete auto za 4.000 evra

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.COM

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Nov ili polovan za 14.000 evra?

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Benzinci jedini izbor za tanji džep

Vladimir Lazarević: Koja je tačno procedura da vas kontaktiramo g.Todoroviću

Tempomat: Koristan ili opasan?

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Jako sam srećan kad vam nađem ODLIČAN AUTO!

Najbolji auto za 7.000 evra: V50, Mondeo ili…

Benzinac nije bolji izbor od dizelaša

Motor mora da troši ulje!

Utisci Golf 6: Prednosti, mane i kvarovi

Najbolji auto je ML, BMW X5 ili Touareg?

 

 

Nisam dobio vaše pitanje: tri plus pet odgovor je osam!

 

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…