Kakav je: Subaru Forester 2.0D 2008-2011?

Interesuje me Subaru Forester koji je počeo da se proizvodi 2008 godine 2.0 dizel. Mada i benzinac dolazi u obzir ali pod uslovom da u njega nije ugrađivan gas. Jedna moja bivša koleginica pre nekoliko godina kupila je novog sa benzinskim motorom i ugradila gas kod prodavca, tad je Ćurčić bio ovlašćeni diler, posle nekih 40.000 km imala je ozbiljne probleme sa motorom i koliko ja znam nikada više nije uspela da sredi taj motor kako treba. Zato ja i bežim od benzinca, a i u jednom d vaših komentara rekli ste da dizel bokser motor ima mnogo bolje performanse od benzinca.
Javljam vam se ponovo posle nešto više od dve godine. Da vas podsetim, pre dve godine ste mi pomogli da se odlučim za kupovinu polovne OPEL ZAFIRE 1.8 B 2010-to godište. Taj auto sam kupio kod Komnenovića, vi ste ga pogledali i preporučili da ga kupim a ja sam razmišljao u tom momentu o RENAULT GRAND SCENIC-u. Zafira se pokazala jako dobra, nisam imao nikakvih problema sa njom osim prošlog leta kada joj je stradao kompresor klime nekih sedam dana pred polazak na more. Uspeo sam da nabavim nov preko ove slovenačke firme Silux u Beogradu tako da je i to ispalo dobro na kraju jer ako je već kompresor morao da strada bolje je što je stradao pred put u Grčku  nego da je stradao recimo u Grčkoj. Taj auto sam prodao pre nekoliko dana iz samo jednog razloga: hoću da kupim polovnog SUBARU FORESTERA, model koji je počeo da se proizvodi 2008 godine. Zafira je bila dobra za mene u svemu osim u jednoj stvari, jako loše se ponašala u vožnji po snegu i ledu, to sam ove zime imao priliku da često testiram i osetim. Naravno da sam imao sve 4 nove zimske gume ali to ništa nije pomagalo. Ovo vam sve govorim da bih objasnio zašto hoću baš forestera. Kao prvo auto mi se sviđa, dalje,  preko zime kada najviše vremena provodim kod kuće u Valjevu treba mi auto sa kojim mogu da se odvezem do okolnih sela ili planina (vožnja po lokalnim i seoskim putevima, ali ne off-road). Takođe na dosta foruma se hvali ovaj auto a i vi imate pozitivno mišljenje generalno o Subaru vozilima.

Na domaćem tržištu nema ih mnogo, pratim oglase na sajtovima polovni automobili i mojauto.
Od svih tih oglašenih, dva ili tri mi se čine da bi mogla da dođu u obzir za kupovinu uz naravno moj osnovni uslov: pre kupovine auto mora biti detaljno pregledan o ovlašćenom Subaru servisu u Beogradu.
Od vas ne tražim da mi komentarišete automobile sa oglasa, već ste rekli da to i ne radite. Od vas očekujem odgovore na sledeća moja pitanja:
1.     Vaše generalno mišlenje o modelu ali ne o tome kakav je bio kao nov nego mišlenje kakvi su sada posle pređenih 150-200.000 km. 
2.      Da li je po vama  bolje  kupiti primerak koji je kupljen nov u Srbiji i koji ima full servisnu istoriju ili kupiti uvezenog iz Švajcarske? Jednog “švajcarca” sam proverio, kontaktirao sam putem mail-a Subaru švajcarska i servis kuću koja ga je servisirala poslednje 4 godine. I jedni i drugi su mi potvrdili da je servis knjiga autentična tj. da servisi navedeni u servisnoj knjizi jesu rađeni kod njih. Tražio sam da mi pošalju iz baze komplet istoriju šta je sve rađeno na autu ali su mi iz Subaru Švajcarska odgovorili da Subaru u Evopi nema centralizovanu bazu podataka i da te informacije nije moguće dobiti. To mi je malo čudno ali više od toga nisam mogao dobiti.
3. Glavno pitanje: Dobio sam neke neproverene informacije da treba izbegavati 2.0 dizel koji su proizvedeni 2008 i 2009 godine tj. da se vremenom pokazalo da su modeli proizvedeni u tom periodu (prvi dizel bokser motori) imali određene probleme sa glavom motora i da mogu biti problematični. Prema tim informacijama taj problem je rešen u modelima proizvedenim 2010 pa na dalje. Kakva su vaša saznanja o tome? Da li ih stvarno treba izbegavati ili je to samo jedna od onih priča rekla-kazala.  Odgovor na ovo pitanje mi je u suštini najbitniji jer modele 08-09 mogu pazariti za 10.000 evra i manje a ovih 2010-to godište i mlađih i nema više od 2-3 kom na tržištu a i koštaju preko 11.000 evra.
4. Da li NISSAN X-TRAIL može biti opcija tj. dostojna zamena za Forestera? Mislim na X-Traila 2007 ili 2008 godište, mada su ti auti po oglasima svi prešli mnogo više kilometara (koliko se upšte može verovati onome što piše u oglasima o kilometraži). 
Znam da ćete mi na kraju reći da za te pare mogu da kupim nov auto sa 5 do 7 godina garancije ali šta ja tu mogu kad mi se auto svideo na prvu probu (prvi u koji sam seo da ga malo provozam i testiram), robustan je, udoban, ima dosta ‚prostora, ima 4×4 među najboljima na svetu, prema svim mogućim testovima vrlo pouzdan itd.
 I još nešto na kraju, iz razloga što imam i službeni auto, sa Subaruom bih prelazio max. 7-8000 km. godišnje tako da i benzinac dolazi u obzir pa bih voleo da mi date neko poređenje tj. osnovne razlike između ta dva motora (mislim na 2.0d i 2.0benzin) i na probleme koje može imati jedan a koje drugi.
Srdačan pozdrav, Goran Goloskoković. Valjevo
 
Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Gološkoviću, hvala vam na poverenju. Siguran sam ćete biti iznenađeni mojim odgovorom, jer Subaru Forester je više nego specifičan automobil. Zanimljivo je da mi se obraćatate tek kada ste definitivno rešili koji automobil želite da kupite, i da još pogađate šta ću vam napisati u odgovoru.
Dragi čitaoci na meni je da vam pružim informacije, da vas upozorim na mane, i svakako prednosti pojedinih modela, nemam nikakvu nameru da utičem na vaš izbor automobila.
Forester ne možete kupiti samo sa pogonom preko prednjih točkova – to Subaru ne dozvoljava. Japanski inženjeri smatraju da Forester mora da zadovolji sve potrebe njihovih tradicionalnih kupaca, koji žele da stignu tamo gde im padne na pamet, bez obzira na vremenske (ne)prilike, odnosno stanje puta.
Ovaj Subaru se izuzetno lako i ugodno vozi, a čak ni na autoputu nije inferioran, jer kazaljka brzinomera za tili čas pređe oznaku od 200 km/h (maksimalna realna brzina je “tek” 196 km/h, što je 6 km/h više od obećanja fabrike). Nije poenta samo u brzini, već u činjenici da se Forester, uprkos svojoj visini, čak i tada ponaša izuzetno stabilno i upravljivo, što se od ovog brenda i moglo očekivati. Nije bezbedan poput Hyundaija Santa Fe (96%), ali nudi karoseriju veće čvrstine od Toyote RAV4 (89%).
Iako od Forestera ne očekujete udobnost Mercedesa ili Volvoa, začudićete se sa koliko ćete svežine izaći iz ovog automobila posle desetočasovne vožnje. Razlog za ovo leži u specijalnim materijalima korišćenim za izradu sedišta, koja pružaju visok nivo komfora čak i putnicima na zadnjoj klupi. Možda je njegova najbolja osobina to što silovito ubrzava, a igla brzinomera prelazi magičnu oznaku za 200 km/h sa velikom lakoćom.
Kada svemu tome dodate veliki gepek, odličnu opremu i činjenicu da vam se svi sklanjaju sa puta osim kamiona i većih džipova, lako zaboravite da Subaru Forester nije najlepši automobil na svetu – barem spolja. On kao da potvrđuje izreku da prava lepota dolazi iznutra.

 

DSCN4972Hi-tech Boxer turbo dizel agregat – vrhunski menjač – vrhunski prenos 4 x 4.

Benzinci gube trku sa dizelašima. Razlog leži u ogromnom obrtnom momentu, kojeg dizel motori sa promenljivim turbinama imaju na pretek, ali i daleko nižoj potrošnji. Nažalost, većina dizelaša ima grub rad u hladnim jutarnjim satima, a karakterišu ih i neprijatne vibracije. Osim toga, ne mogu se pohvaliti ni reskim sporskim zvukom i ravnomernim razvojem snage.

Treba reći da dizelaši, do pojave Boxer turbo dizel motora iz Subarua, nisu mogli da se pohvali tihim radom i lepim “sportskim” tonovima. Ljubitelji rasnih sportskih motora koji godišnje prelaze velike kilometraže naročito će umeti da cene kvadratni (prečnik u hod klipa je 86 mm) 2,0-litarski turbo dizel motor sa četiri cilindra, 16 ventila i dva bregasta vratila u bokser koncepciji koji daje 147 KS i troši u proseku samo 7,7 litara evro dizela.

DEO ODGOVORA ĆE BITI OBJAVLJEN NA SAJTU U NAREDNIM DANIMA. SVIMA PREPORUČUJEM DA ZATRAŽE USMENI ODGOVOR, JER SAMO TAKO MOGU DA VAM RAZREŠIM SVE NEDOUMICE, EFIKASNO I TEMELJNO.