Kakav je Ford Mondeo 2.0 tdci 2008?

Pitanje: Poštovani g.Aleksandre Todoroviću, Sve pohvale za Vaš rad, samo tako nastavite! Molim vas za savet u vezi kupovine polovnog Ford Mondeo 2.0 tdci 2008. Dobio sam odličnu ponudu, vozilo je kupljeno u Srbiji i redovno je održavano u ovlašćenom servisu. Prešao samo 55.000 km. Interesuje me cena održavanja, potrošnja… Hvala unapred, Dragan

najbolji       _auto_logo_670

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Dragane, tek vam sada odgovoram, jer sam testirao nekoliko automobila ovih dana non stop, i nisam hteo da odgovor bude krataka, i sa nedeovoljno informacija, pa tek sada dobijate odgovor. Ford Mondeo, je jedna izvrsna limuzina, koja nudi vrhunske vozne osobine, i jako dobro se ponaša na putu u svim situacijama. Da li ste možda vozili Mondeo? Ako jeste, bićete prosto oduševljeni.

Ford je uspeo da preotme tron Passatu sa Mondeom treće generacije pre oko četiri godine, koji danas predstavlja najbolji automobil srednje klase. Svojim sportskim osobinama i  odličnim kvalitetom izrade, oštro napada i premijum brendove poput BMW-a i Audija. Sjajno se vozi i sjajno izgleda. Ko nudi više? Odogovor je kratak: niko.

Mondeo karakteriše tzv. Kinetic dizajn koji neće svakog oduševiti, ali sa kojim Ford stvara nove trendove. Mada je Mondeo 2.0 TDCi izuzetno brz i sa lakoćom dostiže 200 km/h, takođe je bio izuzetno štedljiv sa prosečnih 7,6 l potrošnje na kraju mog napornog testa. Sa normalnom vožnjom, prolazićete 100 km sa 6,5 litara bez ikakvih problema. Mondeo je u petovratnoj verziji jednako elegantan, ali varijabilniji od limuzinskog izvođenja. Prtljažnik zapremine 520 litara jeste ono što će obradovati svaku porodicu.

Elastični Duratorq common-rail agregat od 2,0 litra i 130 KS, sa dva bregasta vratila i 16 ventila, je dovoljno uglađen i tih. Izuzetno ravnomerno razvija snagu zahvaljujući varijabilnom turbo punjaču i u intervalu od 1.750 do 2.240 o./min. radilice može kratkotrajno isporučiti silu od 340 Nm, odnosno konstantnih 320 Nm.

Aktuelni Mondeo je veći, teži i znatno moderniji od prethodnika koji jeste imao odlične vozne osobine, ali i dosadan, neugledan dizajn. Sa novim, kinetičkim dizajnom Mondeo je konačno dobio originalnu siluetu i agresivnu i avangardnu “njušku”, što uz veliku paletu motora, vrhunsko ogibljenje i odličnu serijsku opremu treba da mu obezbedi dobar uspeh na tržištu.

Model na testu imao je odličan Duratorq common-rail agregat od 2,0 litra, uparen sa izuzetno preciznim šestostepenim menjačem koji bez greške prati vozačev naum: ruka gotovo nikada ne nailazi na otpor, čime Ford ovde postavlja nova merila klase. Zahvaljujući saradnji sa izvrsnim Peugeotovim inženjerima, karakteristike dvolitarskog motora su odlične, čak i u “nežnijoj” verziji od 130 KS (u ponudi je i verzija od 140 KS iste radne zapremine), ali je odsustvo turbo rupe još više došlo do izražaja zahvaljujući idealno proračunatim prenosnim odnosima u menjaču. Zbog toga vozač prosto jedva čeka da se motor “zaleti” kako bi imao priliku da promeni stepen prenosa. Već posle par kilometara vožnje, svakom iskusnijem test vozaču postaje jasno da je Mondeo za celo koplje nadmašio glavnog konkurenta iz Nemačke, VW Passat, što pojedini domaći i nemački novinari odbijaju da javno priznaju. U odnosu na Passat, Ford ima i direktniji, precizniji i brži servo upravljač, koji vozaču šalje više povratnih informacija o tome šta se dešava pod točkovima. Pedala kočnice se kod Mondea lakše dozira i osetljivija je nego kod VW-a, ali je još važnija činjenica da se Mondeo pri brzini od 100 km/h zaustavlja za 36,0 metara, dok Passatu treba dva metra više, a razlika se povećava u korist Forda kako se kočnice zagrevaju.

U putničkom prostoru je izuzetno tiho – kao u Mercedesu C klase ili, da budem precizniji, samo 62 dB pri brzini od 100 km/h. Na primer, u Opel Vectri 1.9 CDTI ima 1 dB više buke, a kod VW Passata 2.0 TDI je za čak 3 dB bučnije, tačnije – nivo buke je kao u Mondeu 2.0 TDCi pri brzini od 120 km/h. U slalom vožnji, Ford je takođe najbolji sa prosečnom brzinom od 62,5 km/h u poređenju sa Passatom (60,0 km/h), Toyotom Avensis (59,0 km/h), Vectrom (58,5 km/h), Peugeotom 407 (57 km/h) i Hondom Accord 2.2i-CTDi (56 km/h). Audi A4 sa 58 km/h i BMW 320d sa 60 km/h takođe ne mogu parirati Fordu. Jedino mu se Mercedes C klase i Alfa 159 mogu dostojno suprotstaviti sa brzinom od 61 km/h, odnosno 61,5 km/h. Hendling Forda je takođe najbolji i jedino Passat ima bolju trakciju, kao i – razume se – modeli sa pogonom preko zadnjih točkova (Mercedes i BMW).

Vrhunski vozači biće zaljubljeni u vozne osobine Mondea, odlični vozači biće oduševljeni, a oni prosečni neće ni biti svesni koliko dobar auto voze. Fordovim inženjerima treba skinuti kapu, jer su konstruisali jedan bezbedan, udoban, kvalitetan i zabavan auto za vožnju koji ne treba platiti čitavo bogatstvo. Na kraju, Porsche Beograd uopšte neće morati da strepi za dobar plasman Passata, koji će u Srbiji ostati nedodirljivi bestseler u klasi, bar kada su dizelaši u pitanju: kod nas ima suviše malo dobrih vozača koji bi umeli da cene i prepoznaju model ispred svog vremena – mondijalistički Ford. Dobar imidž se u Srbiji gradi veoma sporo ali je Ford, sa garancijom od četiri godine, na pravom putu da uskoro postane priznat širom zemlje. Pored toga, izuzetno bogata oprema već kod Trend paketa opreme, koja uključuje sve ono što je kod Passata moralo da se doplaćuje, je samo adut više zašto je Mondeo zaista najbolji izbor.

To što je automobil održavan u ovlašćenom servisu bi trebalo da bude prednost, ali ne mora da znači da je auto u perfektnom stanju. Pređena kilometraža od 55,000 km je smešno mala za ovaj automobil, i 2.0 TDCi agregat. Cena održavanje zavisi od izbora servisa, i kvaliteta, poreklo delova. U svakom slučaju, šta god da odaberete, proći ćete jeftinije nego da održavate Passat 2.0 TDI, a rizik od krađe sa Mondeom je bar deset puta manji. Novi VW Passat, u celini gledano je sada nadmašio Mondeo, ali novi model ne možete u oglasima naći kao polovan mode, ili ako možete, cena je paprena.

Jedan komentar na Kakav je Ford Mondeo 2.0 tdci 2008?

  1. Elvira says:

    Postovani,naisli smo na auto Ford Ghia Sedan 2.0 tdci 96 kw..2008 godina s predenih 175 000 tisuca..zanma me vase misljenje za taj auto i motore?Hvala puno

Ostavite komentar