K.Gordić: Fiesta 1.4 TDCi dobar izbor?

Poštovani g.Todoroviću, dugo već pratim Vaš rad i potpuno Vas podržavam u ideji koju sprovodite putem svojih sajtova.

Moja dilema je sledeća:da li kupiti Ford Fiestu,2010.godište(prva registracija decembar 2010.),sa 1.4 tdci motorom koja je prešla 214.000km,pretežno na otvorenom putu(u Srbiji,nažalost),ako je verovati prvom vlasniku koji je taj auto najpre koristio kao službeno vozilo da bi ga potom otkupio (što je praksa u nekim kompanijama) i koristio i kao lično.Automobil je kupljen u Grand Motorsu,tamo je održavan i obavljen je veliki,a potom još jedan mali servis. Auto sam videla i probala.Ima uobičajene tragove korišćenja kao i sitne ogrebotine,ulubljenje na jednom mestu na zadnjim vratima-zakačen je vratima drugog auta.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

Što se tiče performansi,skromno je to,čak i nakon Astre karavana koju sam slatko vozila,ali je negde u skladu sa mojim trenutnim potrebama-da to bude mali potrošač,pristojan za održavanje,pouzdan koliko je to moguće predvideti.Uglavnom ću ga voziti po gradu,ali morao bi da me posluži i nekoliko dužih putovanja godišnje(more/planina).

Plan je da svakako sve proverim i u ovlašćenom servisu i da ga majstor pregleda,ali želim da čujem i Vaše objektivno mišljenje.

Dakle,da li Fiesta 1.4tdci vredi 4500e koliko je poslednja cena u konkretnom slučaju?

Ukoliko želite,možete baciti pogled na link automobila https://www.polovniautomobili com/putnicka-vozila   95822c14/ford-fiesta-14-cdti

Srdačan pozdrav,
Kristina.

Ime i prezime: Kristina Gordić
Mejl adresa: ###########@gmail.com
Telefon: 064########
Kada planirate kupovinu?: u narednih nekoliko dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 5300
Šta trenutno vozite?: opel astra 1.7cdti (karavan) ,2004.
Između kojih se automobila dvoumite?: ford fiesta 1.4tdci /opel corsa 1.3cdti ili neki treći
Gde ste čuli za ovaj sajt?: internet
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 15 000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvažena g.Kristina hvala vam na poverenju. Kupovina polovnog automobila kao što sam već napisao u mom prvom odgovoru iziskuje mnogo živaca, znanja i nerava.

Automobil mora lično da se vidi, pregleda, proveri. Meni link znači jako malo. Službeno vozilo kao službeno vozilo nikada nije za preporuku. A kada je bilo? Nije mi jasno zašto niste napravili neki uži izbor nekoliko modela, nego želite samo Ford Fiestu, i to baš, koja mi se čini da je najgori izbor od najgorih automobila. Da li vam je cilj da kupite najgori auto za vaš novac?

Provera u ovlašćenom servisu može da otkrije puno toga, ali će mnogo toga ostati skriveno, jer nije prosto moguće da se automobil rastavi do poslednjeg šrafa. Nadam se da vam je to jasno.

Kupovati automobil koji je prešao toliko mnogo kilometara, i to po Srbiji (što nikako nije plus, jer su u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj mnogo bolji putevi, gorivo i servisi) nosi sa sobom mnogo rizika. Auto je mnogo bliži otpadu, nego nečemu što bi se zvalo rentabilno služenje.

Okrenite glavu, i potražite neke druge automobile sa manjom kilometražom i u boljem stanju.

Pošto vam je potreban svaki dinar, napisao sam ovo besplatno, ako želite detaljniju analizu, ili prave savete, cena je 4.000 dinara da vam sve to usmeno odgovorim.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića